pmwas, Gratullacjoni
Śliczne maleństwo, także poszukaj sobie ... wiesz czego
Odpowiedz do tematu
:
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
:
pmwas napisał/a: |
W porównaniu z pokazywanymi tu mechanizmami mój nowy nabytek do istny kolos |
:
Mam szczęscie czasem...
Postanowiłem wymienić w tym maleństwie sprężynę...
Po wybebeszeniu kilku bębnów zauważyłem, że spręzynka z Zarii 1309 wydaje się mieć bardzo podobne parametry. Po delikatnym dopiłowaniu zaczepu wsadziełem ją do bębna i... wałek bębna wystrzelił mi z pęsety, odbił się od stojaka z płytami i zniknął w otchłani pokoju...
Szukałem go z 15 minut, ale znalazłem za szafką...
Gdybym go nie znalazł - "kaplica"...
Ale znalazł się i mechanizm ożył. Chodzi nawet nienajgorzej
Tylko skąd ja kopertę 11/0 wytrzasnę
Postanowiłem wymienić w tym maleństwie sprężynę...
Po wybebeszeniu kilku bębnów zauważyłem, że spręzynka z Zarii 1309 wydaje się mieć bardzo podobne parametry. Po delikatnym dopiłowaniu zaczepu wsadziełem ją do bębna i... wałek bębna wystrzelił mi z pęsety, odbił się od stojaka z płytami i zniknął w otchłani pokoju...
Szukałem go z 15 minut, ale znalazłem za szafką...
Gdybym go nie znalazł - "kaplica"...
Ale znalazł się i mechanizm ożył. Chodzi nawet nienajgorzej
Tylko skąd ja kopertę 11/0 wytrzasnę
Ну, погоди!
:
...cierpliwość jest zazwyczaj najlepszym lekarzem
pmwas napisał/a: |
Tylko skąd ja kopertę 11/0 wytrzasnę |
...cierpliwość jest zazwyczaj najlepszym lekarzem
:
To i ja się swoimi dwoma maleństwami Lata 80-te.
:
Stary, dobry 1301
Był czas, gdy Czajka robiła kapitalne mikromechanizmy. Ich automat to niezapomniany widok...
Szkoda czajki - to była firma z ogromnym potencjałem i świetnym działem projektów.
malutki 1609 z centralną sekundą bije na głowę łuczowskie grzmoty, nie mówiąc już o katastrofalnej Sławie 1809, i na pewno nie jest gorszy od dużo bardziej znanej Zarii 1309 (choć ciut większy). A automat 1616 ro POEZJA. W sumie wciaż załuję, ze go sprzedałem, bo chętnie jeszcze raz spojrzałbym na to cudo ( my PRECIOUS !!! ).
Był czas, gdy Czajka robiła kapitalne mikromechanizmy. Ich automat to niezapomniany widok...
Szkoda czajki - to była firma z ogromnym potencjałem i świetnym działem projektów.
malutki 1609 z centralną sekundą bije na głowę łuczowskie grzmoty, nie mówiąc już o katastrofalnej Sławie 1809, i na pewno nie jest gorszy od dużo bardziej znanej Zarii 1309 (choć ciut większy). A automat 1616 ro POEZJA. W sumie wciaż załuję, ze go sprzedałem, bo chętnie jeszcze raz spojrzałbym na to cudo ( my PRECIOUS !!! ).
Ну, погоди!
:
Odpowiedz do tematu
To jeszcze takie maleństwo. myślę, że jest na czym oko zawiesić, chciaż zdjęcie kiepskie