Pamiętacie kolesia?
Nosił taki zegarek. Dostał go od mamy na I Komunię Świętą.
Kupiłem go dla koperty za ok 0,6 Parnisa ale na razie się waham. Może zostanie w całości. Szczególnie urzekła mnie niebieska powłoka udająca AR na szkiełku.
Odpowiedz do tematu
: Szkieletor
Foch und Ch.
:
Łapka faktycznie troszkę kosmata, zegarek , cóż szału nie mam, ale zaintrygował mnie werk, cóż to takiego?
:
Pierwszy raz widzę szkieletora automata.
: Nowy Parnis 43 mm Szkieletor
Z reguły nie przepadam za zegarkami tego typu, ale ten mnie urzekł.
Jeśli dobrze widzę ma również szkieletową datę. Jest fenomenalny (przynajmniej jak dla mnie).
Co o nim sądzicie?
Link bezpośredni: http://www.wenping1970.co...p?ArticleID=484
Jeśli dobrze widzę ma również szkieletową datę. Jest fenomenalny (przynajmniej jak dla mnie).
Co o nim sądzicie?
Link bezpośredni: http://www.wenping1970.co...p?ArticleID=484
:
Kubama takiego zanabył jakiś czas temu i na przeszczep przeznaczył
:
No zwariował Chłop całkiem, że też go nigdzie na forum nie widziałem
EDIT: już znalazłem, nie wiem dlaczego wcześniej mi umknął.
To się nazywa mieć refleks
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2010-06-19, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
No zwariował Chłop całkiem, że też go nigdzie na forum nie widziałem
EDIT: już znalazłem, nie wiem dlaczego wcześniej mi umknął.
To się nazywa mieć refleks
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2010-06-19, 18:16, w całości zmieniany 1 raz
:
Co z nim było nie tak, że poszedł na części?
:
Zbrzydł mi
Koperta jest super i wykorzystam ją do Saabowego Jednowskazówkowca, a reszta to jednak nie było w moim stylu.
Koperta jest super i wykorzystam ją do Saabowego Jednowskazówkowca, a reszta to jednak nie było w moim stylu.
Foch und Ch.
:
Koperta prima sort, szkiełko z niebieskim poblaskiem a'la AR , szkieletowa data, mechanizm bardzo ładny, tylko nad tarczą mogli bardziej popracować. U mnie się nie przyjął, a mechanizm opchnąłem.
Foch und Ch.
:
Zdecydowanie nie moja bajka, nie podoba mi się, jak właściwie każdy zegarek z widocznym mechanizmem, czy to szkieletor, czy tzw open heart.
:
Ciekawi mnie jak toto wygląda "live". Bo na fotach nawet ciekawy, choć generalnie za szkieletami nie przepadam. Fajny mechanizm z automatem Seiko "magic lever"
Ну, погоди!
:
Mechanizm to chyba nowość - wersję "pełną" można znaleźć w nowym parnisie z rezerwą chodu i datą. Automat taki jak w Seiko 7S26 i ST-16, czyli Seiko "Magic Lever". Kto to robi - nie mam pojęcia...
svedos napisał/a: |
Łapka faktycznie troszkę kosmata, zegarek , cóż szału nie mam, ale zaintrygował mnie werk, cóż to takiego? |
Mechanizm to chyba nowość - wersję "pełną" można znaleźć w nowym parnisie z rezerwą chodu i datą. Automat taki jak w Seiko 7S26 i ST-16, czyli Seiko "Magic Lever". Kto to robi - nie mam pojęcia...
Ну, погоди!
:
Odpowiedz do tematu
W sumie nie był taki zły.