Bezel do skx?
Odpowiedz do tematu

: Bezel do skx?
Witam
Mam pytanie do kolegów znających się na seiko. Czy ten bezel będzie pasował do seiko skx. Pytam bo chciałbym go założyć do orienta mako, ponieważ do niego pasuje bezel od skx.

:
g-unit, pisz do beceena, on jest specjalistą od modowania seiko ;)

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
g-unit, bezel od SKXa pasuje do mako wymiarowo, ale mechanizm klikania jest inny, wiec bezel bedzie nieruchomy.

bezel z Twojego linka nie bedzie pasowal do SKXa, bo to jest bezel do starszych seiko (7040, 72xx), ktore maja mechanizm klikania na kulce, a nie na blaszce. Wiec jak zalozysz na SKXa, to bedzie latal luzno.

Oba rodzaje bezeli maja ten sam wymiar, roznia sie tylko grzebieniem od spodu. Ja swojego mako modowalem akurat bezelem od 6309-7040 i sie da, ale trzeba unieruchomic bezel:

Ostatnio zmieniony przez beceen 2014-01-26, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
beceen | ***** ***
:
beceen, dzięki za odpowiedź, chodzi mi dokładnie czy ten bezel z linka będzie pasował do mako- teraz już wiem, że tak. Czy jak go założę do mako to sam się unieruchomi bezel czy trzeba go jakoś unieruchomić? Dla pewności ten bezel, którym modowałeś seiko to ten sam z mojego linku?

:
Imo wymieniać bezel i mieć go nieruchomego to trochę lipa, nie lepiej wymienić samą wkładkę bezela? hmmm

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał, wkladka seikowa przeciez nie pasuje do bezela mako.
Ja zmienialem bezel, bo makowy jest wg mnie za delikatny do tego zegara.

beceen | ***** ***
Szymon
[Usunięty]
:
Michał napisał/a:
Imo wymieniać bezel i mieć go nieruchomego to trochę lipa,

A co? Tak zawzięcie o dżinsy pocierasz? :złośliwiec:

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-27, 08:16, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum