Kilka słów o samym zegarku:
Koperta o średnicy 43 mm i wysokości 14 mm wykonana z stali szlachetnej polerowane i częściowo satynowanej przez szlifowanie z „uszami” do mocowania paska, na koronce grawerowane logo AVIATOR
Mechanizm kaliber 3133 Poljot Chronograph z kalendarzem na 23 kamieniach, rezerwa napędu 37h z włączonym chronografem i 42h z wyłączonym.
Szkło szafirowe
Tarcza z tzw „słoneczkiem”w kolorze grafitowym z odcieniem niebieskiego, indeksy godzinowe i wskazówki z pokryciem Superluminova, podziałka minutowa stanowi oddzielny element w kształcie ramki przyrządów lotniczych i osadzona jest na nóżkach, pod nią znajdują się tarczki chronografu w kolorze czarnym ze srebrnymi obwódkami. Na wewnętrznym czarnym pierścieniu dodatkowa skala tachymetru.
Dekielek ze stali szlachetnej przykręcany na 4 śrubki
Wodoszczelność 30m
Limitacja 350 szt
Pasek 20 mm, standardowo montowny jest Hirsch Liberty ale ja zamieniłem go na Hirsch Carbon jest bardziej "Hi Tech"
Odpowiedz do tematu
: Aviator Chronograph "Hi Tech"
:
KOSMOS!!!
jak z czytelnością na tej tarczy?
jak z czytelnością na tej tarczy?
:
Wbrew pozorom tarcza jest bardzo czytelna, z pozoru przeładowana tarcza w codziennym użytkowaniu nie sprawia kłopotu, i co najważniejsze ładnie świeci.
:
Osz ty naprawde Hi-Tech , coś jak te najnowsze co widziałem w salonie.
wielki brat jest pod wrażeniem
wielki brat jest pod wrażeniem
:
Pojawiły się nowe modele, ten jest z pierwszej serii, ale te nowe to już troszkę udziwnione są, i jakoś mi nie pasują.
:
Jest super !! W pierwszej chwili nie robi może takiego wrażenia ale po głębszym przyjrzeniu trzeba powiedzieć: ma klimat, dość specyficzny klimat. Kojarzy mi się z postapokaliptyczną przyszłością, sam nie wiem czemu ale takie mam odczucia
:
Moim zdaniem to najpiękniejszy z serii Aviatorów...
:
Taaaak, mniód, malina i orzeszki...:wink: Jak Sylwek na spotkanie weźmie to dopiero zobaczycie...:)
:
Kurde, tak jak mi te nowe rosyjskie wynalazki nie pasują, tak ten do mnie przemówił.
Wszystko na miejscu, przemyślane, bez udziwnień wpływających na ergonomię.
Skojarzenia?
Gwiezdne wrota.
Wszystko na miejscu, przemyślane, bez udziwnień wpływających na ergonomię.
Skojarzenia?
Gwiezdne wrota.
:
...jak już pisałem w innym wątku - wypi......ło mnie ze wszystkiego jak go zobaczyłem na żywca. Ta tarcza to po prostu mistrzostwo świata. Tak jak Spinner mówi, "...to dopiero zobaczycie..."
:
He he he , nie wiem czy ze sobą wezmę , jeszcze mi kopertę porysujecie
:
...ja już widziałem, więc mogę umierać 8)
svedos napisał: |
He he he , nie wiem czy ze sobą wezmę , jeszcze mi kopertę porysujecie |
...ja już widziałem, więc mogę umierać 8)
:
Hm... tak jak dotychczasowe współczesne "ruskie" "wynalazki" powodowały u mnie ból zębów , to ten będzie kiedyś mój
:
Najbardziej w nim podobają mi się uszy Jak świeci?
:
Odpowiedz do tematu
Co prawda nie tak jak Seiko, ale długo i równo, po kilku godzinach w nocy, indeksy i wskazówki są czytelne.