Potrzebuję pomocy, mój kochany syneczek bawił się się swoim telefonem Samsung Galaxy Ace 2, bawił się blokowanie telefonu symbolem i tak się bawił, że zablokował telefon.
Teraz, żeby odblokować żąda ode mnie zalogowania się na koncie w Google, a młody za cholerę nie pamięta ani adresu, ani tym bardziej hasła
Co mam robić
Odpowiedz do tematu
: Zablokowany telefon
Ostatnio zmieniony przez wahin 2014-01-08, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez wahin 2014-01-08, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
:
Może pomoże z tabletów myk
wyłączasz telefon . jak już jest wyłączony trzymasz guzik głośności w górę , środkowy guzik i power , włącza Ci się clockwork mod, w którym szukasz czegoś takiego jak wipe , robisz wipe cache i wipe data , po udanym wipie włączasz telefon przez reboot system now
Wipe to nic innego jak przywrócenie ustawień fabrycznych (może się wiązać z utratą danych , dlatego się robi backupy)
Poruszanie po clockwork mod to :
góra/dół - guzik głośności głośniej/ciszej , potwierdzasz środkowym
wyłączasz telefon . jak już jest wyłączony trzymasz guzik głośności w górę , środkowy guzik i power , włącza Ci się clockwork mod, w którym szukasz czegoś takiego jak wipe , robisz wipe cache i wipe data , po udanym wipie włączasz telefon przez reboot system now
Wipe to nic innego jak przywrócenie ustawień fabrycznych (może się wiązać z utratą danych , dlatego się robi backupy)
Poruszanie po clockwork mod to :
góra/dół - guzik głośności głośniej/ciszej , potwierdzasz środkowym
:
Hard reset ?
:
-A niemiec płakał jak odjeżdżała?
-nie, ale k**wy przy trasie robiły szpaler.
a nie da sie tego symbolu obejsc bez kasacji całego dysku??
Cytat: |
pierdnie, pieprzny kawał opowie, ch... w towarzystwie pokaże - bawidamek taki |
:
Ostatnio zmieniony przez marekgro 2014-01-16, 11:11, w całości zmieniany 3 razy
da się, jeśli tylko masz zrootowany telefon i włączony tryb debugowania usb.
w nowych andkach jest jeszcze opcja zalogowania się poprzez login/hasło do gmaila, jeśli x razy się źle kod narysuje.
edit: a poza tym http://niebezpiecznik.pl/...nu-w-androdzie/
w nowych andkach jest jeszcze opcja zalogowania się poprzez login/hasło do gmaila, jeśli x razy się źle kod narysuje.
edit: a poza tym http://niebezpiecznik.pl/...nu-w-androdzie/
Ostatnio zmieniony przez marekgro 2014-01-16, 11:11, w całości zmieniany 3 razy
Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
:
i nie wiem teraz czy podziękować za pomoc czy dać w turban za obrażanie.
Moja znajoma znalazła telefon na ulicy i nie da się zajrzeć to książki tel. bo jest symbol.
I mówi że wyrzuci gdzieś na ulicy ten telefon i niech ktoś inny się martwi bo ona się boi że ją policja namierzy i zamknie
marekgro napisał/a: |
da się, jeśli tylko masz zrootowany telefon i włączony tryb debugowania usb.
|
i nie wiem teraz czy podziękować za pomoc czy dać w turban za obrażanie.
Moja znajoma znalazła telefon na ulicy i nie da się zajrzeć to książki tel. bo jest symbol.
I mówi że wyrzuci gdzieś na ulicy ten telefon i niech ktoś inny się martwi bo ona się boi że ją policja namierzy i zamknie
:
Androidowcy często "odblokowują" telefony, by mieć więcej możliwości (np wgrywanie niestandardowego oprogramowania
w takim wypadku można ominąć blokadę ekranu podpinając telefon do komputera i używając oprogramowania do zmian w telefonie.
kolejną opcją jest zdalne zainstalowanie aplikacji odblokowującej (jak w linku, który podałem), oraz zalogowanie się poprzez gmail - ale w przypadku znalezionego telefonu raczej nie zna się czyjegoś hasła do gmaila.
jak ktoś zgłosił kradzież na infolinii Operatora, telefon ma zablokowany IMEI i nie będzie się logował do najpopularniejszych sieci GSM (Orange, T i Plus mają wspólną bazę zablokowanych IMEI). Nie wiem jak z Play i pozostałymi, jak Lycamobile.
Na Policji się nie znam, to się nie wypowiem..
Arek napisał/a: |
i nie wiem teraz czy podziękować za pomoc czy dać w turban za obrażanie. |
w takim wypadku można ominąć blokadę ekranu podpinając telefon do komputera i używając oprogramowania do zmian w telefonie.
kolejną opcją jest zdalne zainstalowanie aplikacji odblokowującej (jak w linku, który podałem), oraz zalogowanie się poprzez gmail - ale w przypadku znalezionego telefonu raczej nie zna się czyjegoś hasła do gmaila.
Arek napisał/a: |
I mówi że wyrzuci gdzieś na ulicy ten telefon i niech ktoś inny się martwi bo ona się boi że ją policja namierzy i zamknie |
jak ktoś zgłosił kradzież na infolinii Operatora, telefon ma zablokowany IMEI i nie będzie się logował do najpopularniejszych sieci GSM (Orange, T i Plus mają wspólną bazę zablokowanych IMEI). Nie wiem jak z Play i pozostałymi, jak Lycamobile.
Na Policji się nie znam, to się nie wypowiem..
Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
:
W Szkocji to miało miejsce, a jak wiadomo tam jeszcze bardziej garują niż u nas więc ktoś go po prostu zgubił po pijaku. Wątpie żeby ktoś zgłaszał kradzież.
Nie mniej jednak, udało się zrobic tak jak radził Toyota i nie skasowało to kontaktów więc telefon pewnie trafi z powrotem do właściciela
Nie mniej jednak, udało się zrobic tak jak radził Toyota i nie skasowało to kontaktów więc telefon pewnie trafi z powrotem do właściciela
:
Arek najlepiej niech koleżanka idzie do biura rzeczy znalezionych lub na policję , może już ktoś szuka tego telefonu .
Kiedyś znalazłem komórkę Nokii na trawniku jak byłem z psem , oddałbym właścicielowi gdy gdyby nie okazało się że jak podniosłem telefon z trawy to okazało się że to pół Nokii
Kiedyś znalazłem komórkę Nokii na trawniku jak byłem z psem , oddałbym właścicielowi gdy gdyby nie okazało się że jak podniosłem telefon z trawy to okazało się że to pół Nokii
:
biuro rzeczy znalezionych to chyba jakiś wytwór PRL bo nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek tam cokolwiek swojego znalazł. A Policja nie zajmuje się zgubami.
:
Odpowiedz do tematu
tu nie ma nad czym thinkowac bo jak się nie wie gdzie się swoje rzeczy po pijaku kładzie to się nie lezie na Policje i zgłasza tego jako kradzieży bo za to jest paragraf
Dlaczego w ogóle ten temat nie jest w trąbie???
Dlaczego w ogóle ten temat nie jest w trąbie???