Witam
Jak zapewne niektórzy z Was zauważyli kolekcjonuje nie tylko naręczne i kieszonkowe. Ale również rzadkie polskie zegarki, zegary, budziki itd.
Przegladając ostatnio swoje zdjęcia i kolekcję postanowiłem pokazać parę rzadkich, starych i ciekawych polskich zegarków. Może stan niektorych z nich nie jest zbyt ciekawy ale dla mnie na razie jest to nieważne. Ważne ze mam taki zegar i że uratowałem go od zniszczenia.
Dzisiaj trzy zegary :
1. Jeden z pierwszych polskich budzików - Czajka. Była chyba jeszcze Czapla. Gdyby ktoś miał to chętnie przygarnę. Brak górnego przycisku. Reszta OK. Na chodzie.
2. Ciekawy drewniany kominkowiec wyprodukowany w: Centralnej Hurtowni Wyrobów Jubilerskich i Zegarmistrzowskich w Warszawie. Stan na razie niezbyt ciekawy, ale do rekonstrukcji.
3. Kolejny kominkowiec wyprodukowany w Spółdzielni Inwalidów Ociemniałych Żołnierzy w Warszawie.
Odpowiedz do tematu
:
...Kris... co ty tam w tych wiadrach jeszcze masz
...uratowane od zniszczenia
...uratowane od zniszczenia
:
...łomatko
ale fajne cykacze
ale fajne cykacze
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Mamy następny cacy temat
jak Szymon naprawi budzik ( mam taką nadzieję ) to też wstawimy zdjęcie, kiedyś na zatoce trafiłem na oferty starych angielskich budzików, piękne i nawet niedrogie były.
jak Szymon naprawi budzik ( mam taką nadzieję ) to też wstawimy zdjęcie, kiedyś na zatoce trafiłem na oferty starych angielskich budzików, piękne i nawet niedrogie były.
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Kris normalnie wymiatasz, fajne modele. Oczywiście mam swojego faworyta kominkowca
:
Panowie dzięki za dobre słowo Fajnie że Wam się temat spodobał Co chwilę wrzucę parę sztuk. Dzisiaj udało mi się obfocić kolejne 3 polskie zegareczki :
1. Kolejny rzadki polski budzik. Tak przy okazji - ma ktoś katalog polskich budzików firmy Poltik ?
2. Kolejny kominkowiec. Tym razem już kwarcowy. Rzadki i ciekawy bo chyba w porcelanie
3. I ostatni dosyć rzadki ( raz go widziałem na Alle... ) Metron
1. Kolejny rzadki polski budzik. Tak przy okazji - ma ktoś katalog polskich budzików firmy Poltik ?
2. Kolejny kominkowiec. Tym razem już kwarcowy. Rzadki i ciekawy bo chyba w porcelanie
3. I ostatni dosyć rzadki ( raz go widziałem na Alle... ) Metron
:
kiedyś to mieli design,mówię tu o 1 i 3, rewelacja. Moim faworytem jest Metrom. Graty Kris
:
Kris,
Uwielbiam budziki ... jakieś 10 lat temu byłem totalnie zakręcony na ich punkcie. Odkryłem wtedy, że na "zgniłym" zachodzie te najbardziej popularne czasowskazywacze mogły być piękne.
Zafiksowałem się na budzikowych "złotych latach" ... w mojej ocenie lata 50/60 ...
A kartony nadal pełne ... widać że muszę je odkopać.
Niestety polskich mam niewiele ... jeśli pamięć nie zawodzi, znajdzie się zaledwie kilka.
Uwielbiam budziki ... jakieś 10 lat temu byłem totalnie zakręcony na ich punkcie. Odkryłem wtedy, że na "zgniłym" zachodzie te najbardziej popularne czasowskazywacze mogły być piękne.
Zafiksowałem się na budzikowych "złotych latach" ... w mojej ocenie lata 50/60 ...
A kartony nadal pełne ... widać że muszę je odkopać.
Niestety polskich mam niewiele ... jeśli pamięć nie zawodzi, znajdzie się zaledwie kilka.
:
Nie mój, ale zaobserwowany w Chojnicach na rynku.
:
Kris, Metron rewelacyjny....uwielbiam takie wzornictwo
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Mój wygląda tak:
Niestety po włożeniu baterii chwilę pochodzi i koniec,pewno kondensatory?
Niestety po włożeniu baterii chwilę pochodzi i koniec,pewno kondensatory?
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
A bateria potem jeszzce jest dobra? Bo jeśli nie, to ma zwarcie
Ну, погоди!
:
Jak będę miał baterię to sprawdzę.
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Ostatnio zmieniony przez Szczupic 2014-01-16, 12:21, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Do mnie jedzie taki cykacz
Ostatnio zmieniony przez Szczupic 2014-01-16, 12:21, w całości zmieniany 1 raz