marekgro napisał/a: |
dzięki Woytec, za pro wyjaśnienie - chylę czoła. |
Jaja sobie Waść robisz?
marekgro napisał/a: |
Ze zdjęć, które dawałeś wcześniej wywnioskowałem, że indeksy są bardziej białe, niż żółte. Próbowałem zobaczyć na własne oczy, ale nigdzie w Krakowie i Warszawie Hamiltonów nie znalazłem; a zdjęcia w internecie nie oddają rzeczywistości.
Tak jak piszesz i tak, jak przyznałem Ci rację - na pewno jest spójniej, ale ciekaw jestem Twojego zdania po dłuższym używaniu - jeśli oczywiście używasz datownika (choć piszesz, że nie był priorytetem, więc w sumie możesz tam w ogóle nie patrzeć). Moim zdaniem trudniej będzie odczytać datę. I rzeczywiście szkoda, że przy żółtych (beżowych? ecru?) indeksach dali białą tarczę datownika, to musiało mocno się gryźć. Tarcza w tym samym kolorze byłaby lepsza, ale tu tez Ci przyznam rację, księgowi nie klepnęli i poszła biała. pozdrowienia |
Indeksy i wskazówki są brudnożółte w fajnym, wintydżowym stylu. Jest na ten odcień pewnie jakaś specjalna nazwa ale ja facet jestem, wiadomo...
Z datownika nie korzystam bo jeśli mam zakładać okulary to szybciej już wyjąć komórkę.
Natomiast biała plama w cyferblacie dawała po oczach i raziła mój wykwintny zmysł dobrego smaku