Odpowiedz do tematu
:
Toyota, 40 jest z osłonką koronki

Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć ![]() |
:
Z osłoną koronki ~44mm
Dorian06 napisał/a: |
Toyota, 40 jest z osłonką koronki ![]() |
Z osłoną koronki ~44mm
:
Trafła do mnie marynka od Getat do poprawki od kumotra Kamila.
Zasugerował żebym może jakiś pictorial uskutecznił z realizacji zlecenia - no to uskuteczniam.
W getat zamówiona została polerowana Fiddy z beżową lumą tak, żeby przypominało PAMa 327. Przyszło prawie to co było zamówione
Czyli jak widać koperta szczotkowana, a luma taka jakby dziwna... na dodatek inna na wskazówkach i inna na indeksach. Świeciło to tak:
Przy okazji niezbyt ładnie szczotkowany crownguard (a może po prostu porysowany)
A w gratisie odcisk palca majfrenda na deklu od wewnętrznej:
I paprochy na tarczy:
Sama tarcza miała dość nietypowy kolor - czarny głęboki mat.
No i ta luma - dziwna, a w każdym razie nie przypominająca beżowej.
No to do roboty. Najpierw koperta. Było tak:
Udało się wypolerować tak:
Nie idealnie ale całkiem nieźle.
Szczotkowanie crownguarda miało zostać poprawione. Po poprawkach wygląda tak:
I już złożone, a szkiełko na swoim miejscu:
Czas na nową lumę. Wskazóweczki:
I tarcza:
Tarcza została dodatkowo przemalowana lakierem czarnym satynowym (gratis
).
Świeżo naświetlona świeci teraz tak:
No i efekt końcowy:

Zasugerował żebym może jakiś pictorial uskutecznił z realizacji zlecenia - no to uskuteczniam.
W getat zamówiona została polerowana Fiddy z beżową lumą tak, żeby przypominało PAMa 327. Przyszło prawie to co było zamówione

Czyli jak widać koperta szczotkowana, a luma taka jakby dziwna... na dodatek inna na wskazówkach i inna na indeksach. Świeciło to tak:
Przy okazji niezbyt ładnie szczotkowany crownguard (a może po prostu porysowany)
A w gratisie odcisk palca majfrenda na deklu od wewnętrznej:
I paprochy na tarczy:
Sama tarcza miała dość nietypowy kolor - czarny głęboki mat.
No i ta luma - dziwna, a w każdym razie nie przypominająca beżowej.
No to do roboty. Najpierw koperta. Było tak:
Udało się wypolerować tak:
Nie idealnie ale całkiem nieźle.
Szczotkowanie crownguarda miało zostać poprawione. Po poprawkach wygląda tak:
I już złożone, a szkiełko na swoim miejscu:
Czas na nową lumę. Wskazóweczki:
I tarcza:
Tarcza została dodatkowo przemalowana lakierem czarnym satynowym (gratis

Świeżo naświetlona świeci teraz tak:
No i efekt końcowy:
Segoy
:
Mniam, mniam!

Dziewczyny lubią brąz zapraszają

:
Aż mnie dech zaparło z wrażenia
Segoy extra tuninguje marychy

Segoy extra tuninguje marychy

:
Segoy, BRAWO!
P.S. Trzymaj tą lumę - będę miał zlecenie dla Ciebie na takie relumowanie
Tylko muszę poskładać swojego Panuraja
P.S. Trzymaj tą lumę - będę miał zlecenie dla Ciebie na takie relumowanie

Tylko muszę poskładać swojego Panuraja

:
Mega robota! Gratuluje!
:
Wow, fantasmagoria normalnie
Piękna robota!

Piękna robota!
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Świetna Maryna, super wyszło. Nosiłbym taką...
Muszę się w końcu zebrać do zakupu i pewnie potem "tuningu".
Brawo
Muszę się w końcu zebrać do zakupu i pewnie potem "tuningu".
Brawo

Pozdrawiam
Jarek
Jarek
:
Super robota! Dokładnie o to chodziło. Wielkie dzięki!
Nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na listonosza

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER
:
wyszło obłędnie.

Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć ![]() |
:
Świetny jest teraz! Bez zaskoczenia w sumie, miałem już bezpośrednią okazję do przekonania się co Segoy potrafi wyciągnąć ze, zdawałoby się, ciężkiego przypadku

Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Segoy, brawo wyszło zajebi

Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Świetnie!
Kamil musiał mieć niezłego pecha - mój getat przyszedł całkiem ok, nie mogę się właściwie do niczego przyczepić.
O dziwo noszę nawet na oryginalnym pasku, który uważam za dobry.
Jedyne co to raz na jakiś czas zastanawiam się czy nie zrobić beżowej lumy - a jak zobaczyłem te fotki to
chyba zrobię
Mój z oryginalną lumą świeci bardzo podobnie.
Kamil musiał mieć niezłego pecha - mój getat przyszedł całkiem ok, nie mogę się właściwie do niczego przyczepić.
O dziwo noszę nawet na oryginalnym pasku, który uważam za dobry.
Jedyne co to raz na jakiś czas zastanawiam się czy nie zrobić beżowej lumy - a jak zobaczyłem te fotki to

Mój z oryginalną lumą świeci bardzo podobnie.
Skate or die!
:
A wiesz, co jest najgorsze? Przed zakupem rozpytałem na forum, gdzie kupować i wszyscy chwalili Getat (no może poza czasem realizacji, który i u mnie był dość długi), a tu taka wtopa. Niemniej, ze zdjęć wygląda, że udało się uzyskać zamierzony pierwotnie efekt
Odpowiedz do tematu
prezesso napisał/a: |
Świetnie!
Kamil musiał mieć niezłego pecha - mój getat przyszedł całkiem ok, nie mogę się właściwie do niczego przyczepić. O dziwo noszę nawet na oryginalnym pasku, który uważam za dobry. Jedyne co to raz na jakiś czas zastanawiam się czy nie zrobić beżowej lumy - a jak zobaczyłem te fotki to ![]() ![]() ![]() ![]() Mój z oryginalną lumą świeci bardzo podobnie. |
A wiesz, co jest najgorsze? Przed zakupem rozpytałem na forum, gdzie kupować i wszyscy chwalili Getat (no może poza czasem realizacji, który i u mnie był dość długi), a tu taka wtopa. Niemniej, ze zdjęć wygląda, że udało się uzyskać zamierzony pierwotnie efekt

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER