:
WAFEL1979, Pattini to zawsze fajny wybór
Dopłacałeś za przeszycia, czy są już takie w ofercie?
:
Z_bych napisał/a: |
WAFEL1979, Pattini to zawsze fajny wybór
Dopłacałeś za przeszycia, czy są już takie w ofercie? |
Witam z modyfikacją i przesyłką 80 zł
Wszystko ma swoją kolej, miejsce i czas.
:
No własnie u mnie listonosz jest ok i wszelkie akcesoria mieszczace się w liscie ladowały w skrzynce, stad dziwię sie ze tym razem jest inaczej
:
On ma obowiązek przynieść Ci do domu wszystko a nie tylko to, co mieści się do skrzynki.
:
Tak, tylko nikogo nie było, dlatego większe przesyłki zamawiam na inny adres
Tak czy inaczej, dobrze ze juz doszły te klamerki, nigdy wczesniej nie czekałem na przesyłkę z HK dłuzej niz 3 tygodnie...
:
Spinner napisał/a: |
Nie prawda |
Nieprawda, nieprawda, nieprawda
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
Krzysiek/Fazi64
My uwielbiamy naszego listonosza "firmowego". Stąd zamawiam zawsze do pracy. Podjeżdża z autem z kartonami, czasem jak św. Mikołaj z wielkim worem. Zawsze na święta ma od nas podarunek z wybornym trunkiem i smakołykami w podzięce za te nasze "prywatne" paczki
:
Wg tłumaczeń na mojej poczcie, to listonosz ma obowiązek dostarczenia paczki, ale już "gabarytu", czyli poleconego o zwiększonych rozmiarach - nie (a tak właśnie większość wysyła, bo jest prościej i 3zł taniej). Czy faktycznie nie ma obowiązku? Nie wiem.
Wiem za to jak to tłumaczą - ludzi często nie ma w domu, a im przesyłki nie mieszczą się do torby i swoje ważą, a oni chodzą piechotą po swoim rejonie, więc nie wypychają sobie toreb na wypadek, gdyby ktoś miał być w domu.
Z mojego punktu widzenia, to nieporozumienie, ale listonoszy w pewien sposób rozumiem.
My dogadaliśmy się z naszym listonoszem, który wie, że o 9 zawsze ktoś w domu jest i przynosi nam "gabaryty", ale jak już jest zastępstwo, to nie ma "wafla" - awizo do skrzynki i nawet nie zadzwoni domofonem.
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-12-03, 11:33, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Jarek