Luźne rozważania nt podforumowego odważniczka
Odpowiedz do tematu

:
ALAMO napisał/a:
Albo brąz, taki miedziany hmmm ze szlifem słonecznym, i do tego złote wskazówki/ramki indeksów cool

Coś w tym stylu byłoby super :))
Strasznie podobaja mi się tarcze i detale starszych/stylizowanych na starsze Orientów ( np. SK Crystal i podobne), ale to nie sa duze zegarki...

Koperta nie musi mieć dokładnie takich rozwiazań konstrukcyjnych jak pare dekad temu, bo to ma oddawac klimat a nie być kopią ówczesnych sikorów ;)

:
Nooo ... jakby jeszcze miało osłonę koronki porządną, to powinno stykać hmmm
Ale to niech się odważnikowcy wypowiedzą, ja mam mało takich dużych zegarków, może z 10 hmmm

:
Rozmiar.....dla mnie mogłoby być 47-50mm a nawet więcej, ale skoro ma się znaleźć kilkudziesięciu chętnych to raczej 47 jest górną granicą ;) No i grubość solidna, jak ma byc odważnik :))

Patrzę teraz na kopertę Tauchmeistera/DB i myslę, że to mogłoby dobrze wyjść, tylko ciekawy jestem czy dałoby sie zdemontować te zebatą lunetę/bezel wokól tarczy i zastapic inną, np. gładką, złotą hmmm

Ostatnio zmieniony przez Machu 2013-11-25, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Szymon
[Usunięty]
:
ALAMO,
Długas to powie, że damka i wuj
:D

:
Długas podświadomie chce być niższy - a że urósł na nawozie, to się próbuje do ziemi przyginać na każdy możliwy sposób :złośliwiec:

:
A koperta od EGI?

FORZA Robert!
RK WRT
:
Troche sie rózni od oryginału (osłona) ale mnie to niespecjalnie przeszkadza ;)
Tylko jaki to ma rozmiar??

:
nick555 napisał/a:
A koperta od EGI?

:facepalm:

Przymierzałeś kiedyś tą kopertę?

:
Do takiej nie mamy Przemo dojścia, nie współpracujemy z producentami podróbek. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo hmmm

Ale znalazłem dość ciekawy wzór :

Odważnik jest ? Jest.
Średnica 45 mm jest? Jest.
Z osłoną koronki 49 mm jest? Jest.
WR300 jest? Jest.

Grubość około 15 mm, jak się da grubszy dekiel można do 16 mm "dobić" hmmm

:
A może ustalmy jakiś limit kwotowy na kopertę i mechanizm. ?? Tauchmeistera można już dostać spokojnie do 150 US. No bo to chyba ma być budżetowy nurek.

:
ALAMO,

+358

Szymon
[Usunięty]
:
ALAMO,
Fajna :!:

:
Toyota napisał/a:
ALAMO,

+358