Zegarek trytowy
Odpowiedz do tematu

: Zegarek trytowy
Witam.

Od pewnego czasu mam ochotę powiększyć swoją kolekcję o jakiś zegarek trytowy.
Mój wzrok od razu skierował się w stronę zegarków vostok, jednak odstrasza mnie od ich kupna bardzo duże średnice jakie stosują w swoich modelach - niestety mój nadgarstek to tylko 17cm :/

Po przeszukaniu innych wątków trafiłem jeszcze na zegarki SMW. Te z kolei mają odpowiednie średnice, cenowo też jest w porządku tylko że to kwarce.

Tak więc poszukuję jakiegoś zegarka trytowego o średnicy max - 42 mm, najlepiej automat choć jak nie będzie wyboru to może być i kwarc

Budżet - ok 2k

Zależy mi także na tym aby był w polskiej dystrybucji. Niestety nie znam innych języków i miał bym problem z dogadaniem się z zagranicznymi sprzedawcami :(

:
Gerlachy wypuszczą niedługo EDC na trycie, radzę poczekać.

:
popatrz sobie na zegarki marathon, praetorian, KHS, tawatec ( te w PL ktos sprzedaje )
a jak sobie znajdziesz najfajnieszy model, napewno ktos pomoze z zakupem

:
Gerlach całkiem ciekawy tylko kiedy będzie premiera i czy znana jest cena (choćby przybliżona).

Ostatnio zmieniony przez rafal143180 2013-11-13, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
:
rafal143180, sprawdzałeś ofertę deep blue na atomictime.pl? Kolega Marcin jest u nas na forum i daje fajne ceny. Sa automaty, 44mm i kosztują ok 1500zl. Nie bałbym się tych 44mm. Ja mam 17.5- 18cm i leży super. Mowię o modelu daynight tritium

:
Są jeszcze Luminoxy automaty, choć większość to kwarcyki.

:
Jak dla mnie to poza Ballem "inżynierem", który jest daleko poza budżetem 2kpln
następny i w budżecie to ten DB (z pewnością mniejszy niż Vostoki i na 17 cm powinien ładne leżeć, choć to mimo wszystko diver, więc trochę trzeba podźwigać ;)

s

Ostatnio zmieniony przez strix 2013-11-14, 00:26, w całości zmieniany 1 raz
:
strix napisał/a:
Jak dla mnie to poza Ballem "inżynierem", który jest daleko poza budżetem 2kpln
następny i w budżecie to ten DB (z pewnością mniejszy niż Vostoki i na 17 cm powinien ładne leżeć, choć to mimo wszystko diver, więc trochę trzeba podźwigać ;)

Obrazek

s

Który to model ? Przejrzałem stronę atomictime.pl i nie znalazłem identycznego.

:
seria DayNight Tritium
http://www.atomictime.pl/...6287ae747594fc3

i ten konkretny
http://www.atomictime.pl/...products_id=187

Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-11-14, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam

Jarek
:
Z tryciaków, które przerobiłem to zdecydowanie Ball - jednak poza budżetem... choć tego co sprzedawałem niedawno to można było się załapać ;)

Następnie spojrzałbym na Deep Blue - Marcin z Atomic Time jest całkiem ugodową osobą i myślę, że się dogadacie ;)

World Wide Watches
:
Nie wiem jak cenowo to wygląda, ale z bardziej egelenckich to jednak Prometheus'za bym chętnie przygarnął http://www.prometheuswatc...iver-blue-dial/

facepalm
Już wiem ile trzeba na taki sikor przygotować - łomatkoicórkomajświńtrza

Ostatnio zmieniony przez Bimberek 2013-11-21, 16:49, w całości zmieniany 1 raz
:
Bimberek, to chyba akurat jest model, który ma maskownice mocowane na klej do koperty. To nie jest żart :D , chyba, że ze strony producenta ..

:
To jest też monumentalne :

Czyli, widzimy NE15 od TMI, a czytamy o 6R15 od Seiko :))

:
Ale jest na samym dole strony napisane;
"Seiko automatic movement NE15A Japanese Made (Seiko 6R15 movement)" hmmm

Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Grizzly napisał/a:
Gerlachy wypuszczą niedługo EDC na trycie, radzę poczekać.

Dokładnie. Fajny zegarek się zapowiada, rozmiar dokładnie 42mm wiec spełnia wymagania ;)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum