Jacobi napisał/a: |
Obok 002 |
Racja - powyżej

Yakovlev napisał/a: |
Powyżej jest 1002 |
Wg znanego doktora R (j.w.), 984 od 1002 różnią się rozmiarem ... to by było bardzo interesujące w przypadku tego samego mechanizmu ... cuda ...

ja passs.

Jacobi napisał/a: |
Obok 002 |
Powyżej jest 1002 |
Woj_Woj napisał/a: |
Wg znanego doktora R (j.w.), 984 od 1002 różnią się rozmiarem ... to by było bardzo interesujące w przypadku tego samego mechanizmu ... cuda ... ![]() ja passs. ![]() |
Koledzy (nie napiszę z SB) właśnie ekscytowali się podobnym stylistycznie Gruenem ![]() ![]() ![]() |
...
Z czystej sympatii do Olmy miałem nadzieję na powiązanie z tą marką, jednak Numa Jeannin to zupełnie inna bajka. ![]() |
Z tego co wyczytałem to powiązania Olma - Numa Jeannin, są bardzo mocne. |
Maras68 napisał/a: |
nie robi |
Spam napisał/a: |
...i to jest piękne w tych starych trupkach... bierzesz na warsztat wydawałoby się często bezimienny zegareczek... często w stanie agonalnym... chuchasz, dmuchasz i ożywiasz... nie ważne czy osobiście czy za pomocą wynajętego łapiducha... i szukasz... i nie wiem co jest w tych zegarkach ciekawsze... to że fajny mechaniczny sikor (wielu sobie wmawia że z duszą) czy historia miejsca w którym powstał... a może wszystko na raz... i pewnie tak... bo bez tej historii to pewnie nie chciało by się nam tych zegarów gromadzić i ożywiać... |