Koledzy, potrzebuję małego ręcznego urządzenia elektrycznego potocznie nazywanego dremelem. Do polerowania, szlifowania i takich tam.
Nie mam absolutnie żadnego doświadczenia w tej dziedzinie więc liczę na poradę co kupić.
Ma być niedrogie, niekoniecznie firmowe markowe, ale też nie kompletnie badziewne.
Czego używacie?
edyta: dremel zamiast dermel
Odpowiedz do tematu
: Dremel - jaki?
Ostatnio zmieniony przez Segoy 2013-10-29, 11:48, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Segoy 2013-10-29, 11:48, w całości zmieniany 1 raz
Segoy
:
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2013-10-29, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
O, dobry temat, też zawsze chciałem się dowiedzieć, tylko wstydziłem się zapytać
I dremel nie dermel, od nazwy firmy
I dremel nie dermel, od nazwy firmy
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2013-10-29, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-10-29, 09:46, w całości zmieniany 1 raz
Ja obecnie też noszę się z zamiarem zakupu takiego cacka.
Patrzę po markowych Dremelach, bo miałem jakieś badziewie i była z tym dupa, a nie robota. Natomiast miałem okazję pracować oryginalnym i naprawdę jest to świetne urządzenie.
Z tego co słyszałem, to chwalili te które kiedyś były w Lidlu (osobiście nia miałem doświadczenia).
Z oferty Dremela ja rozważam 300 lub 3000. Wyższego imo nie ma sensu - lepiej sobie róznicę później w akcesoria zainwestować.
Patrzę po markowych Dremelach, bo miałem jakieś badziewie i była z tym dupa, a nie robota. Natomiast miałem okazję pracować oryginalnym i naprawdę jest to świetne urządzenie.
Z tego co słyszałem, to chwalili te które kiedyś były w Lidlu (osobiście nia miałem doświadczenia).
Z oferty Dremela ja rozważam 300 lub 3000. Wyższego imo nie ma sensu - lepiej sobie róznicę później w akcesoria zainwestować.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-10-29, 09:46, w całości zmieniany 1 raz
:
Na dniach w Lidlu ma być taka budżetowa wersja dremelka, z tego co słyszałem to całkiem przyzwoity sprzęt.
A co by OT nie było, ja używam Proxxona.
A co by OT nie było, ja używam Proxxona.
:
Na bogato
Miałem do czynienia z jakimś innym sprzętem Proxxona i nie było czego się przyczepić. Tylko tanio nie jest
A z tym Lidlem, to dobrze wiedzieć. Dzięki Sylwek!
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-10-29, 10:13, w całości zmieniany 2 razy
Svedos napisał/a: |
A co by OT nie było, ja używam Proxxona. |
Na bogato
Miałem do czynienia z jakimś innym sprzętem Proxxona i nie było czego się przyczepić. Tylko tanio nie jest
A z tym Lidlem, to dobrze wiedzieć. Dzięki Sylwek!
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-10-29, 10:13, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-10-29, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
Svedos,
To musiałes okazję trafić, bo z reguły to raczej sporo trzeba zapłacić. Ostatnio też widziałem Dremela w cenie znacznie bardziej przyzwoitej niż sklepowa (mało używanego). Zdarza sie czasem. Ja na razie chyba wezmę ten lidlowy i zobaczymy co z tego bedzie. Najwyzej kiedyś (jeśli bedzie potrzeba) zainwestuję w coś bardziej markowego.
To musiałes okazję trafić, bo z reguły to raczej sporo trzeba zapłacić. Ostatnio też widziałem Dremela w cenie znacznie bardziej przyzwoitej niż sklepowa (mało używanego). Zdarza sie czasem. Ja na razie chyba wezmę ten lidlowy i zobaczymy co z tego bedzie. Najwyzej kiedyś (jeśli bedzie potrzeba) zainwestuję w coś bardziej markowego.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-10-29, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Ten lidlowy to was przeżyje, jak będziecie go używać do domowych zadań, a nie po 5 godzin dziennie. Najgorszy zonk jest z dodatkami. Oryginalne są drogie, choć kupując większe paczki w sieci można wyjść na swoje. Ja dokupię na pewno zestaw teraz co będzie za te 25 zł...
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Ja mam tego z Lidla, i wstydu nie ma.
Natomiast one występują w dwóch wersjach. Jedna - taka jak będzie teraz. I druga, która ma elastyczny przegub. Ta druga jest o wiele wygodniejsza w użyciu, zatem jeśli ktoś się szykuje na lidlowskie, to proponuję zaczekać aż "rzucą" te drugie
Natomiast one występują w dwóch wersjach. Jedna - taka jak będzie teraz. I druga, która ma elastyczny przegub. Ta druga jest o wiele wygodniejsza w użyciu, zatem jeśli ktoś się szykuje na lidlowskie, to proponuję zaczekać aż "rzucą" te drugie
:
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2013-10-29, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam Ferma, ale ten z Lidla w zupełności wystarczy do domowych prac itp.
Elastyczny przewód bardzo wygodny. Coś znajdziesz do 100pln, czy to Einhell czy Ferm czy inny Multitool
Elastyczny przewód bardzo wygodny. Coś znajdziesz do 100pln, czy to Einhell czy Ferm czy inny Multitool
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2013-10-29, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
:
Z racji zabawy w modelarstwo - takie ustrojstwo jest mi czesto niezbedne.
Uzywalem jakiegos supermarketowego no-name'a i to byly pieniadze wyrzucone w bloto. z dwoh powodow - badziewne lozyskowanie glowicy (wiec przy precyzyjnej robocie bicia bywaly wieksze niz srednica freza), a po drugie - prawie zaden moment obrotowy. Frez sie blokowal praktycznie na plastelinie.
Ostatecznie na jakiejs promocji w markecie budowlanym udalo mi sie kupic caly zestaw Dremel 300 razem z walkiem gietkim i roznica jest zasadnicza.
Tego z Lidla nie widzialem, wiec sie nie wypowiadam, ale mam wkretarke bezprzewodowa z Lidla i jest calkiem przyzwoita.
Pozdrawiam
Eryk
Uzywalem jakiegos supermarketowego no-name'a i to byly pieniadze wyrzucone w bloto. z dwoh powodow - badziewne lozyskowanie glowicy (wiec przy precyzyjnej robocie bicia bywaly wieksze niz srednica freza), a po drugie - prawie zaden moment obrotowy. Frez sie blokowal praktycznie na plastelinie.
Ostatecznie na jakiejs promocji w markecie budowlanym udalo mi sie kupic caly zestaw Dremel 300 razem z walkiem gietkim i roznica jest zasadnicza.
Tego z Lidla nie widzialem, wiec sie nie wypowiadam, ale mam wkretarke bezprzewodowa z Lidla i jest calkiem przyzwoita.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Używam Lidlowego i nie ma wstydu. Był mały techniczny problem (okazało się, że to zupełna pierdółka, do naprawienia dwoma lewyma ręcyma w pięć minut), więc zgłosiłem go do serwisu - przysłali zupełnie za darmo w ciągu kilku dni nowy sprzęt.
Ludzie jeszcze chwalą takie zielone z Biedro, właśnie z elastycznym przegubem jak Alamos radził, też podobno do 100pln całkiem sprawnie działa jak na domowe potrzeby.
Ludzie jeszcze chwalą takie zielone z Biedro, właśnie z elastycznym przegubem jak Alamos radził, też podobno do 100pln całkiem sprawnie działa jak na domowe potrzeby.
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
Ostatnio zmieniony przez koroshi 2013-10-29, 16:13, w całości zmieniany 2 razy
Ja zakupiwszy chinszczyznę, taka jak sprzedaje Celma ale znalazlem to taniej w Liroju Merlę. Więc jest to chińska podróba kopii Dremela Pewnie w innych narzędziowniach typu Ciastorama też mają.
Regulowane obroty, stojak i wałek giętki w zestawie. Ponoć kompadebilna z Dremelem. nie sprawdzałem.
Nie ma wstydu przed Ryśkiem. Moja ulubiona dentystka czasem pożycza
Regulowane obroty, stojak i wałek giętki w zestawie. Ponoć kompadebilna z Dremelem. nie sprawdzałem.
Nie ma wstydu przed Ryśkiem. Moja ulubiona dentystka czasem pożycza
Ostatnio zmieniony przez koroshi 2013-10-29, 16:13, w całości zmieniany 2 razy
:
Odpowiedz do tematu
A cenka?
Segoy