jimmy napisał/a: |
....to jak tu staruchy nabywać? jak wiedza NIETEGOS i zaufanie do prawdomówności LUDZIKÓW się ma .....................tylko nówki kupować? |
...skąd... najlepiej brać takie które samemu da się naprawić albo takie do których łatwiej o części... osobiście jak polowałem na kirowki to wybierałem takie brudne, z uwaloną sprężyną albo bez klucza ale z żywoj majtnikiem... za każdym razem jak taką trafiłem to był złoty strzał... drobny remont i dawaj następny... tam to się sprawdzało... a tak to trzeba zasypywać sprzedającego gromem pytań... osobiście jak mi odpowiada, że nie wie i się nie zna to odpuszczam... ale cóż... są ludzie i ludziska
[ Dodano: 2013-10-19, 18:57 ]
macedońskiogier napisał/a: |
"sprężynka nieoryginalna" Ten zegarek miał ponad 60 lat! Chrono nie powinno już dawno chodzić |
...po części masz rację... bo przecież po wuj mi to chrono... to i tak tylko ozdoba... pal licho jakby było uwalone kilka trybków na kole sekundy i zegar chodził a chrono dostawało czkawki ale jakos tam szło... a tu po kilku sekundach cały mechanizm zacinał się a chrono na dodatek nie dawało się wyłączyć... mnie to osobiście boli a trzymać zegarek w szufladzie tylko dla ozdoby... też mnie wpienia...