Kieszonka z bazarku - co to za grawer?
Odpowiedz do tematu

:
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
A po co dawca. ten mechanizm jest dość wysoki a co za tym idzie dużo łątwiejszy w naprawie? Oś jest na tyle gruba że ślepy nie powinien mieć problemu czopowaniem jej czy też nawet wytoczeniem nowej.

...no super... a do kogo miałbym pójść :?: bateryjkaż w Przemyślu mi wytoczy z baterii :?: Marcin... nie każdy ma twoje zdolności... a jakbym miał dawcę to bez wychodzenia z domu na imadle kowalskim sam bym se wymienił...

Tylko piszę jak wygląda sytuacja, a to że sie nie da to juz nic na to nie poradze.

Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:

P.S. W Buhre bym się nie pchał, bo to nic nadzwyczajnego jest i praktycznie jest kopia Billodesa.

...a ja na ten przykład szarpał bym jak Reksio szynkę... o gustach się nie dyskutuje...

Podobnie jak wyżej, pisze jak jest, a co akurat ty będziesz chapał to twoja sprawa.
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Jeżeli chodzi o służbowe cary to innych jak Billodes jeszcze nie spotkałem

...to że nie spotkałeś to nie znaczy że ich nie było... ja spotkałem... choćby mosera czy innego favra no chyba że ten to też bilodies... nie wszystko jest na forach angielskojęzycznych...

Zapomniałem dodać że chodzi o okres z jakiego pochodzi ten Billodes czyli końcówka XIXw. Fakt że Moser startował też z końcem XIX w. jednak kolejarze tej firmy i Buhre to już XXw. Billodes to rzecz jasna GFJ na rynek rosyjski. Oczywiście i te sygnowane GFJ na tarczach z protoplastami 18,5 pojawiły się na terenie Rosji lecz był to już jak w przypadku Mosera XXw. i rzecz jasna były to zegarki cywilne(nagrodówki się też zdarzały).

Pozdro!!!
Spam
[Usunięty]
:
kaido2 napisał/a:
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
A po co dawca. ten mechanizm jest dość wysoki a co za tym idzie dużo łątwiejszy w naprawie? Oś jest na tyle gruba że ślepy nie powinien mieć problemu czopowaniem jej czy też nawet wytoczeniem nowej.

...no super... a do kogo miałbym pójść :?: bateryjkaż w Przemyślu mi wytoczy z baterii :?: Marcin... nie każdy ma twoje zdolności... a jakbym miał dawcę to bez wychodzenia z domu na imadle kowalskim sam bym se wymienił...

Tylko piszę jak wygląda sytuacja, a to że sie nie da to juz nic na to nie poradze.

...to po kiego wuja piszesz takie gupoty... i to na trzeźwo msz, no chyba, że jest inaczej... przecież normalni ludzie to czytają... i potem jest płacz, że miało być tak pięknie...

:złośliwiec: :)) ;)

:
...chłopaki ;)

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Spam napisał/a:
kaido2 napisał/a:

...to po kiego wuja piszesz takie gupoty... i to na trzeźwo msz, no chyba, że jest inaczej... przecież normalni ludzie to czytają... i potem jest płacz, że miało być tak pięknie...

:złośliwiec: :)) ;)

Powtórze bardziej zrozumiale:

Nic nie poradze że twój mistrz nie potrafi zrobić ci dobrze.

Pozdro!!!
:
Ciniol, zerknij w tym linku, który podałem wcześniej: http://www.ebay.com/bhp/billodes-pocket-watch

Po lewej stronie, pod "View all Pocket Watch", te wszystkie Elginy, Hamiltony, Illinoisy, Walthamy, SouthBend`y, itd.

I poluj ;)

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
Spam
[Usunięty]
:
kaido2 napisał/a:

Powtórze bardziej zrozumiale:

Nic nie poradze że twój mistrz nie potrafi zrobić ci dobrze.

...Waści jeszcze nikt nie przegadał... to co ja sobie będę szukał... wsio w temacie pifko

:
Zegarek nabyty. O tej porze nie ma szans na dobre zdjęcia, wrzucę jutro.

Co do mechanizmu: sygnowany Perret et Fils

...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Spam
[Usunięty]
:
crayzee napisał/a:
Zegarek nabyty. O tej porze nie ma szans na dobre zdjęcia, wrzucę jutro.

Co do mechanizmu: sygnowany Perret et Fils

...jakieś logo :?:

...na szybko z mikroliska

...jakie uszkodzenia :?:

:
Ten pierwszy:

Nakręca się lekko, balans lekko luźny...

Spam
[Usunięty]
:
...świetny jest pifko

... szkoda, że balans walnięty... a pierścień balansu wygląda jak z marnego kołkowca...

...a to na pewno nie jest kołek :?:

[ Dodano: 2013-10-11, 21:06 ]
crayzee napisał/a:
balans lekko luźny...

..lekko znaczy jak :?:

...Yako... trza dawać foty w temat... ciekawe co ruskie na to :?:

Ostatnio zmieniony przez Spam 2013-10-11, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Spam napisał/a:

chodzi we wszystkich płaszczyznach... no i włos pogięty.

Spam
[Usunięty]
:
crayzee napisał/a:
Spam napisał/a:

chodzi we wszystkich płaszczyznach... no i włos pogięty.

...uuu... myślałem, że lekko to da się zastosować podkładkę... a tu grubsza sprawa...

...potrzebny fachowiec

...przynajmniej się napis na tarczy wyjaśnił pifko

...sygnatur na deklach brak :?:

...jeszcze raz pifko Wspaniałe znalezisko pifko

:
Spam napisał/a:

...Yako... trza dawać foty w temat... ciekawe co ruskie na to :?:

Foty wrzucone.

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
Spam napisał/a:
...świetny jest pifko

... szkoda, że balans walnięty... a pierścień balansu wygląda jak z marnego kołkowca...

...a to na pewno nie jest kołek :?:

Mi wygląda na roskopfopodobnego.

Gboo.

:
Odmiana Billodes`a z wychwytem szwajcarskim kotwicowym bocznym.

Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-10-21, 12:49, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum