wymyslilem, ze trza popracowac nad szczotkowanymi czesciami zegarow - na zatoce sa takie gabki: http://www.ebay.com/itm/1...984.m1423.l2649
czy ktos z Was tego uzywal?
dziala? w jaki sposob nalezy sie ta gabka poslugiwac?
mam zegar z koperta szczotkowana wzdluz - rozumiem, ze trzeba machac gabka w tym samym kierunku, ale jak?
tylko w jedna strone? w obie? na mokro?
do tej pory uzywalem zmywakow scotch brite'a - ale nimi mozna uzyskac raczej matowy efekt, a ja chce zrobic renowacje szczotkowanej powierzchni, zeby zachowac wzor...eee.. nooo, szczotki, nie?
Odpowiedz do tematu
: renowacja szczotkowanych powierzchni
beceen | ***** ***
:
Mi gąbeczką do naczyń wychodzi całkiem fajna szczotka
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
to wez mnie tu łopatologicznie wytlumacz co i jak, bo mi nie chce wyjsc
beceen | ***** ***
:
Kluczowa sprawa, to utrzymać kierunek pocierania
:
Ale czyms tę gąbeczkę wzbogacić, jakimś preparatem? Czy na sucho tak po prostu trzeć ruchami posuwisto-zwrotnymi?
:
edyta najadłem się już
i tak :
szczotki -tej prawdziwej - to nie jest w stanie zastąpić żadna gąbka , żadna stalka ,czy tam inne badzieiwie
w przypadku kopert zegarkowych ,lub bransolet ,czy tam klamer , jedynym rozsądnym wyjściem jest użycie dremelka ,lub urządzenia pochodnego ..
po raz - zachowuje się względnie dobrze kierunek szczotkowania
po dwa - się szczotkuje
więcej grzechów nie pamiętam, wybaczcie ..
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-09-03, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
edyta najadłem się już
i tak :
szczotki -tej prawdziwej - to nie jest w stanie zastąpić żadna gąbka , żadna stalka ,czy tam inne badzieiwie
w przypadku kopert zegarkowych ,lub bransolet ,czy tam klamer , jedynym rozsądnym wyjściem jest użycie dremelka ,lub urządzenia pochodnego ..
po raz - zachowuje się względnie dobrze kierunek szczotkowania
po dwa - się szczotkuje
więcej grzechów nie pamiętam, wybaczcie ..
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-09-03, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
:
Zgadzam się. Kombinowałem ostatnio najpierw z gąbką do naczyń, potem z tą niby specjalistyczną i owszem, jest lepiej niż było, ale to zdecydowanie nie tak, jak z fabryki
Sylwek napisał/a: |
szczotki -tej prawdziwej - to nie jest w stanie zastąpić żadna gąbka , żadna stalka ,czy tam inne badzieiwie |
Zgadzam się. Kombinowałem ostatnio najpierw z gąbką do naczyń, potem z tą niby specjalistyczną i owszem, jest lepiej niż było, ale to zdecydowanie nie tak, jak z fabryki
:
A z jaką końcówką jeszcze napisz.
jedynym rozsądnym wyjściem jest użycie dremelka |
A z jaką końcówką jeszcze napisz.
:
Do szczotkowania używa się m.innymi nakładek na szlifierkę kontową,na trzech rolkach przesuwa się specjalna taśma,rolki są sprężyste i można taśmę przykładać do wypukłych powierzchni.
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
kątową, kątową, kątową
buran napisał/a: |
Do szczotkowania używa się m.innymi nakładek na szlifierkę kontową,na trzech rolkach przesuwa się specjalna taśma,rolki są sprężyste i można taśmę przykładać do wypukłych powierzchni. |
kątową, kątową, kątową
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Santino, ściernica listkowa-trzpieniowa ło taka
gramatura do wyboru
gramatura do wyboru
:
A ty jaką byś polecił gramaturę ??
Santino, ściernica listkowa-trzpieniowa ło taka
Obrazek gramatura do wyboru |
A ty jaką byś polecił gramaturę ??
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
kornel91, co do gramatury ,to proponuję na kawałku stali (nie zegarku) sprawdzić sobie jaki efekt wychodzi o porównać z tym co chce się osiągnąć
myślę,że pomiędzy 120 a 180 będzie ok ,ale proszę to wypróbować samemu
myślę,że pomiędzy 120 a 180 będzie ok ,ale proszę to wypróbować samemu
:
Odpowiedz do tematu
a w czym umiescic koperte?
jak ciagnac dremelem? raz po razie, czy przeciagnac raz, odjac sciernice, potem znowu?
kumpel ma dremela, bedziem szczotkowac
jak ciagnac dremelem? raz po razie, czy przeciagnac raz, odjac sciernice, potem znowu?
kumpel ma dremela, bedziem szczotkowac
beceen | ***** ***