Mechanizm Waltham z 1863 roku
Odpowiedz do tematu

:
Oczywiście że wiesz lepiej, no bo przeczytałeś i pooglądałeś. Masz do tego jak największe prawo. Z tego względu właśnie abyś znów mógł w inny sposób coś niecoś obejrzeć w trochę innej formie, co też pozwala uniknąć pewnych sformułowań i drążenia bezcelowej rozmowy, nie bez przypadku napisałem abyś sprawdził sam na własnej skórze. Przez myśl mi nie przeszedł temat wymienianego łożyska, choć wymieniane to też ten sam szmelc.

Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-08-30, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
nie kłócić się Pany i tak jesteście na forum spece od kieszonek pifko

Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Wiesz, komuś trzeba wierzyć. Jak Waltham napisał Adjusted, to musimy wierzyć na słowo, ze jest regulowany. Jak napisał Ruby Jewels, a pisał tak tylko na wybranych modelach:

to musimy wierzyć, ze po coś to pisał. Jak na Ballach napisano Sapphire Pallets, to najpewniej faktycznie są one szafirowe. I tak samo - skoro napisali "non magnetic", to tzreba wierzyć, ze jest antymagnetyczny. Jednak dobrzy amerykańscy producenci nie pisali bzdur na płytach. Albo pisali prawdę, albo nie pisali nic.

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Ta liczka '23' to grawer czy wytłoczone..? Werk mnie znokautował... size 18 czy większy?

:
Odnośnie wiarygodności to nad producentami stoją ci którzy mieli z danym ustrojstwem do czynienia. Producenci przekazują wiadomości w odpowiedni dla siebie wygodny sposób tak aby to klient szedł w ich stronę z otwartymi ramionami. Amerykańców zawsze uważałem za najbardziej wiarygodnych, jednak na przykładzie ruby jewels właśnie, troszkę sceptycznie zacząłem podchodzić i do amerykańskich opisów. Co by się nie rozpisywać to trochę "ruby jewels" się już wymieniło, a ostatnim który doznał tej przyjemności był Bunn.

Pozdro!!!
:
23 zostało przebite. Pierwotnie było tam 21, część mechanizmów z tej serii zostało przerobionych na 23j w trakcie produkcji.

Ну, погоди! :wkurzony:
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum