Witam,
Postanowiłem zaprojektować tarczę divera i jestem bardzo ciekawy Waszych opinii.
Co sądzicie?
Odpowiedz do tematu
: Projekt tarczy nurka
:
Ja bym jeszcze popracował nad tym projektem.
Koncepcja przewróconych kwadratów - IMO kontrowersyjna.
Koncepcja przewróconych kwadratów - IMO kontrowersyjna.
:
Zgadzam się z Santino, indeksy nie grają. Chyba większość jest przyzwyczajona do prostych, spójnych form indeksów w diverach. Druga sprawa poza tarczą, kształt wskazówek też mi nie bardzo leży.
Na plus napisy i błękitny odcień
Na plus napisy i błękitny odcień
:
Dzięki za pierwsze opinie
Jeśli chodzi o kwadratowe indeksy, to chciałem spróbować czegoś nowego i oryginalnego. Wydawało mi się że fajnie to wyszło, ale jak widać nie każdemu się podoba
Czekam na dalsze sugestie / opinie
Jeśli chodzi o kwadratowe indeksy, to chciałem spróbować czegoś nowego i oryginalnego. Wydawało mi się że fajnie to wyszło, ale jak widać nie każdemu się podoba
Czekam na dalsze sugestie / opinie
:
A zamierzasz zrealizować ten projekt, czy to tylko taka "wprawka" w projektowaniu?
Jeśli mogę, to taka mała rada: spróbuj ten projekt wydrukować na normalnym papierze, na normalnej drukarce. Wytnij i włóż do docelowej koperty. I jak masz możliwość, to załóż wskazówki.
Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że taka przymiarka znacząco zmienia postrzeganie całości.
Jeśli mogę, to taka mała rada: spróbuj ten projekt wydrukować na normalnym papierze, na normalnej drukarce. Wytnij i włóż do docelowej koperty. I jak masz możliwość, to załóż wskazówki.
Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że taka przymiarka znacząco zmienia postrzeganie całości.
:
Ostatnio zmieniony przez tytan 2013-08-12, 22:55, w całości zmieniany 1 raz
Chciałbym kiedyś zrealizować ten projekt, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Można więc śmiało potraktować to jako wprawkę w projektowaniu
Wrzucam 2 nowe wersje, ze zrobionymi na szybko "klasycznymi" indeksami:
v2
v3
Wrzucam 2 nowe wersje, ze zrobionymi na szybko "klasycznymi" indeksami:
v2
v3
Ostatnio zmieniony przez tytan 2013-08-12, 22:55, w całości zmieniany 1 raz
:
Potencjał jakiś jest, ale:
- Spróbuj dać kwadratowe indeksy równolegle do wskazówek, normalnie ustawione
- Tak jak pisał Santino - włóż do koperty lub chociaż wklej tę tarczę w obrazek docelowej koperty (na czym tam chcesz robić, na pewno znajdziesz w sieci pasujące foto lub render)
- Spróbuj dać kwadratowe indeksy równolegle do wskazówek, normalnie ustawione
- Tak jak pisał Santino - włóż do koperty lub chociaż wklej tę tarczę w obrazek docelowej koperty (na czym tam chcesz robić, na pewno znajdziesz w sieci pasujące foto lub render)
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
...i jeszcze jedno. Tarczę chcesz wykonać na płasko, czy może indeksy będą nakładane albo "wklęsłe"- tarcza kanapka?
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
V2 nawet mi sie podoba
Odchudzilbym troche wskazowke godzinowa i uzupelnil podzialke minutowa nad indeksami godzinowymi.
Odchudzilbym troche wskazowke godzinowa i uzupelnil podzialke minutowa nad indeksami godzinowymi.
:
Mnie tylko zeby bola jak widze "meter". Zdaje sobie sprawe, ze w jankeskiej odmianie jezyka to oznacza metr, niemniej jednak przyzwyczailem sie, ze "meter" to jest miernik, a "metre" to metr.
Co do projektu - poprawny. Uzupelnilbym moze indeksy sekundowe i cos zrobil ze wskazowkami, bo troche monotonne.
Pozdrawiam
Eryk
Co do projektu - poprawny. Uzupelnilbym moze indeksy sekundowe i cos zrobil ze wskazowkami, bo troche monotonne.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Ostatni projekt całkiem, całkiem. Brakuje mi czegoś na tarczy, a i nad czcionką bym popracował. Ogólnie jak posiedzisz nad tym to może wyjść całkiem sensowny projekt
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Jeśli chodzi o wykonanie tarczy - chciałbym żeby indeksy były nakładane. Ale jak już wspominałem wcześniej - nie za bardzo wiem jak się zabrać za realizację
Mimo waszych uwag uparłem się na kwadratowe indeksy i po paru przeróbkach wyszło coś takiego:
a tu mała wizualizacja
Dalsze uwagi (albo porady jak i gdzie zrealizować projekt) mile widziane...
Jeśli chodzi o wykonanie tarczy - chciałbym żeby indeksy były nakładane. Ale jak już wspominałem wcześniej - nie za bardzo wiem jak się zabrać za realizację
Mimo waszych uwag uparłem się na kwadratowe indeksy i po paru przeróbkach wyszło coś takiego:
a tu mała wizualizacja
Dalsze uwagi (albo porady jak i gdzie zrealizować projekt) mile widziane...
:
tytan, Lepiej , ale popracuj nad czcionką. Napis "Diver PRO" ni wuja nie pasuje z tą kursywą, a i rzeczywiście te "Meters'y" wywołują uśmiech, a nie podziw nad możliwościami zegarka
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Zastąp je 20ATM, powinno być lepiej.
:
Odpowiedz do tematu
A mi to "meters" nawet nieźle tu gra. Mogłoby być 200M, ale wtedy napis krótszy by był.
Jak już przy napisach jesteśmy - to Diver Pro przy takiej czcionce strasznie się zlewa w wizualizacji. Pamiętaj że tarczka będzie bardzo mała, pewnie jakieś 37mm, więc z napisu może wyjść niebieska plama.
Indeksy kwadratowe, takie jakie pokazałeś w ostatniej wersji, też są całkiem OK, o to mi chodziło wcześniej.
A jeśli jeszcze dorwiesz kopertę taką jak na wizualizacji, to piszę się na egzemplarz testowy
Jak już przy napisach jesteśmy - to Diver Pro przy takiej czcionce strasznie się zlewa w wizualizacji. Pamiętaj że tarczka będzie bardzo mała, pewnie jakieś 37mm, więc z napisu może wyjść niebieska plama.
Indeksy kwadratowe, takie jakie pokazałeś w ostatniej wersji, też są całkiem OK, o to mi chodziło wcześniej.
A jeśli jeszcze dorwiesz kopertę taką jak na wizualizacji, to piszę się na egzemplarz testowy
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak