Beijing Model 1 Reissue
Odpowiedz do tematu

: Beijing Model 1 Reissue
Tak jak w temacie. Mój nowy nabytek, jubileuszowy Pekin, wypuszczony przy okazji 55 rocznicy istnienia Beijing Watch Factory. Jak podają materiały marketingowe producenta, "Model 1" z 1958 roku miał średnicę 36mm. Współczesna wersja trochę urosła, ma 38mm. Dla porównania rozmiaru, na kilku zdjęciach umieściłem zegarek w towarzystwie starszego i większego brata, dobrze znanego tutaj Zungu 6.

Zapraszam do oglądania. Jak pewnie można dostrzec, zegarek wyjątkowo mnie cieszy :) Zaskakujące gdy odkrywa się, że tzw. fun factor nie musi się koniecznie wiązać ze współczesnymi sportowymi potworami etc.

Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Piękny jest, i genialne zdjęcia :popcorn: Gratki :)

:
Kapitalny.

:
Dziękuję Koledzy! pifko

:
słabo mi, wody
ja kcem takie zegarki

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Swietny, gratulacje! :)

:
Śliczności. Oba są super, choć rozmiar jubileuszowego faktycznie mocno niewspółczesny.

"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."

Jan Oborniak
:
Jakbym miał iść drugi raz do komunii to widzę na swoim nadgarstku takiego Pekina :)

:
Z rozmiarem to faktycznie rzecz gustu. Bałem się kiedyś 38 milimetrów, i na przykład po zakupie Sea-Gull'a 1963 od razu kliknąłem pasek z podkładką do niego, żeby trochę optycznie zyskać. Tym niemniej okazało się, że choć 40mm wydaje się być optimum, to 38mm na moim nadgarstku nie ginie ;)
Co innego 36mm, tak jak we "współczesnych" HMT. To już nikczemny rozmiar, nie da się ukryć :))

:
Piękny pekin - pierwszy, którego pożądam!... :złośliwiec:

Skate or die!
:
Zacne cykacze....też chcę takiego eleganta pifko

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
śliczności :shock:

De gustibus et coloribus non est disputandum
//---
Fast Only Rolling Downhill
:
Świetny zegar.

:
Nie pogardziłbym takim!

Maras68
[Usunięty]
:
Rudolf napisał/a:
Jakbym miał iść drugi raz do komunii to widzę na swoim nadgarstku takiego Pekina :)

i ja i ja też :D

ale swoją drogą piękne one :)

graty pifko

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum