szukałem sobie wakacyjnej pomarańczowej gumy do alpiny extreme diver, przeglądam, oglądam różne gumki 40,60,80zł... a tu nagle prawie 400zł za isofrane
no i teraz o co chodzi? w czy tkwi ich niesamowitość? dzięki tym paskom będę przystojniejszy a mój samochód będzie mniej palił?
sorry za głupie pytanie ale zaintrygowało mnie to
Odpowiedz do tematu
: Paski ISOFRANE - na czym polecga ich fenomen?
:
Zapytaj Karola ::P
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
i to za tą kultowość się płaci? bo z wyglądu to takie sobie som
Cytat: |
"kultowe som" |
i to za tą kultowość się płaci? bo z wyglądu to takie sobie som
:
Paski Isofrane są robione przez Bonetto na wyłączność. Składnikiem jest guma wzbogacona o coś tam coś tam - mimo że chemikiem jestem, ale nie zapamiętałem tej różnicy.
Cena bazuje na legendzie gum z lat 60/70 i chyba 80. I generalnie tylko na tym. Imo cena za wysoka jak na to co oferują, choć były momenty, że nawet byłem zdecydowany isofrane kupić, ale inny kurs euro był.
Cena bazuje na legendzie gum z lat 60/70 i chyba 80. I generalnie tylko na tym. Imo cena za wysoka jak na to co oferują, choć były momenty, że nawet byłem zdecydowany isofrane kupić, ale inny kurs euro był.
:
Bierz gumę od Benarusa za 60$, Tomek mówi, że jest identyczna, tylko ma klamrę inaczej sygnowaną.
A Tomek wie, co mówi.
A Tomek wie, co mówi.
:
czyli dopłacamy do "marki" w jakimś tam stopniu
:
Siem ma isofrane to siem ma +100 do lansu na dzielni...
A takie rzeczy są bezcenne...
A takie rzeczy są bezcenne...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Dobre sa, ale nie tak dobre zeby 100 papiera za nie placic.
Z moich obserwacji to nie odksztalcaja sie, jak kazda inna gumka i sa bardzo "miesiste"
Z moich obserwacji to nie odksztalcaja sie, jak kazda inna gumka i sa bardzo "miesiste"
:
To ja dodam jeszcze jeden "plus" - klamra przez szeroki język i wąskie wycięcia upierdliwie się zapina i rozpina.
Za to wycięcia są bardzo gęsto, można precyzyjnie dopasować rozmiar.
Za to wycięcia są bardzo gęsto, można precyzyjnie dopasować rozmiar.
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
...ale to wszystko nie zmienia faktu, że brzydkie jak siostra Piszczałki...
:
Obstawiałbym, że to silikony ..
Maru123, to jak z Panerai'em. Wykopano zdechłą markę, trochę marketingu i paski zostały uznane za "kultowe". I można je sprzedawać za sporą kasę.
Dokładnie, to praktycznie to samo ..
http://www.benaruswatches.com/22rubber.php
Nie mogę się nie zgodzić , mógłby być też inaczej profilowany języczek klamerki ..
Maru123 napisał/a: |
oglądam różne gumki 40,60,80zł... |
Obstawiałbym, że to silikony ..
Maru123 napisał/a: |
w czy tkwi ich niesamowitość? |
Maru123, to jak z Panerai'em. Wykopano zdechłą markę, trochę marketingu i paski zostały uznane za "kultowe". I można je sprzedawać za sporą kasę.
maciek napisał/a: |
Bierz gumę od Benarusa za 60$, Tomek mówi, że jest identyczna, tylko ma klamrę inaczej sygnowaną. |
Dokładnie, to praktycznie to samo ..
http://www.benaruswatches.com/22rubber.php
bow napisał/a: |
klamra przez szeroki język i wąskie wycięcia upierdliwie się zapina i rozpina. |
Nie mogę się nie zgodzić , mógłby być też inaczej profilowany języczek klamerki ..
:
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-07-24, 07:06, w całości zmieniany 2 razy
BTW, juź nie raz pisałem, że za niecałe 50zł jest na alle bardzo fajne, niekurzące się pomarańczowe Horido.
http://allegro.pl/pasek-k...3389074050.html
22mm też są.
http://allegro.pl/pasek-k...3389074050.html
22mm też są.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-07-24, 07:06, w całości zmieniany 2 razy
:
maciek, Ja nie wiem jak Ty to robiłeś, że to Horido Ci się nie kurzyło.
:
A miałeś pomarańczowe? Miałem przy Zilli taką gumę i używało mi się jej dobrze, kurzące się silikony mnie strasznie wkuwiają, nie założyłbym takiego.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-07-24, 07:43, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Morion napisał/a: |
maciek, Ja nie wiem jak Ty to robiłeś, że to Horido Ci się nie kurzyło. |
A miałeś pomarańczowe? Miałem przy Zilli taką gumę i używało mi się jej dobrze, kurzące się silikony mnie strasznie wkuwiają, nie założyłbym takiego.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-07-24, 07:43, w całości zmieniany 1 raz