Eustachy napisał/a: |
Robicie sobie jaja z normalnego i prostego pytania. Jak wiecie jestem człowiekiem upartym i jak się zajmę jakimś tematem to chcę go prześwietlić do samego dna. |
Segoy napisał/a: | ||
kaido2, wszyscy tu doceniamy Twoją wiedzę - bez dwóch zdań. Tylko, że pytanie z pierwszego posta brzmiało
|
...e tam... Panowie... dzielicie włos na czworo... wszem i wobec wiadomo, że ten typ tak ma
...u Mikroliska pod hasłem treffin wisi tylko:
Sam George von Burg żyjący w latach 1914 -1986 był ponoć legendą wśród szwajcarskiego zegarmistrzostwa... wprowadził wiele standardów które przyjęły inne firmy z branży.
W pracy przyświecały mu cztery zasady: jakość, precyzja, trwałość i przystępność.
Talent zegarmistrzowski GvB odziedziczył po ojcu... w wieku 20 lat stworzył i sprzedawał wytworzone przez siebie zegarki.
W 1947 roku sprzedawał własne zegarki w całej Europie pod marką GEO Automatic.
W latach pięćdziesiątych przeniósł się do Ameryki i tworzył na tamtejszy rynek. W roku 61 założył CLARO Watch SA produkującą mechanizmy i zegarki.
CLARO Watch SA nabywała gotowe podzespoły od Baumgartner Freres Grenchen (BFG) i montowała z nich mechanizmy po czym wprowadzała na rynek. Firma kupowała także części od Ebosa SA, Grenchen, Ébauches Bettlach SA, Bettlach, Ronda SA i Lausen.
źródełko: http://www.clarowatch.com/family_heritage.html
Wygląda na to że twój zegarek jest z części rondy które kupiła firma CLARO... czy jakoś tak...