Yakovlev napisał/a: |
Wszystko powyższe dla niektórych jest oczywiste, dla innych niekoniecznie. A żeby była jeszcze jaśniej może daj przykłady co z czym, z jakiego mechanizmu można zamienić wprost, bez jakichkolwiek przeróbek (a jeśli są potrzebne, to jakie ? ), czego nie da się zamienić i należy albo szukać oryginału albo dorobić ? Na pewno nie tylko ja będę wdzięczny. . |
Doskonale Ciebie rozumiem, bo i ja też na początku zadawałem wiele pytań, a i wiele rzeczy było dla mnie magią. Taka jest niestety reguła nauki w zależności od poziomu wiedzy i umiejętności danej osoby która to zainteresowana jest tematem. Co i jak można zamieniać wolałbym omawiać przy konkretnych zagadnieniach, gdyż tak na sucho to by można epopeje nieskończone pisać, a dodam że w przypadku wielu werków szwajcarskich przemianki są jak najbardziej możliwe, podobnie zresztą pomiędzy szwajcarskimi i ruskimi czy nawet francuskimi i niemieckimi gdzie kwestia leży w dużym stopniu od możliwości osoby która danym problemem się zajmuje. Dla przykładu? Przytoczę tu użycie sprężynek z prostokątnego Łucza które ładnie pasują do ST19( oczywiście nie od razu) .