Pamiętacie moje molnie z mikroregulacją kiedyś miałem 4 sztuki teraz już 8 sztuk - super konkurencja do Swiss Unitasów idealne do pamów homage...
A więc do tej ostatniej na samym dole znalazłem domek:
To faza wstępna czekam na części do Adrina z HF ale już się fajnie prezentuje
Zdjęcia są fatalne robione komórką... ale to na szybciora...
Co jeszcze zmienię:
Szkło i beze oraz ochronkę na koronkę...
To początek więc się jeszcze rozpisze i popstrykam parę fotek
Odpowiedz do tematu
: 6152 1:1 Czas zacząć
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-18, 14:43, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-18, 14:43, w całości zmieniany 2 razy
:
MirekArican, no i w tym momencie Osoba może juz całkiem oficjalnie się mnie nie kłaniać
qwa świetne
qwa świetne
:
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-18, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Dążę do tego aby wyglądał tak:
Oczywiście bez tych złych napisów (moi drodzy Moderatorzy oglądający ten temat )
Czekam na części, dwa razy dziennie sprawdzam śledzenie przesyłek aby zobaczyć gdzie co jest...
Oczywiście bez tych złych napisów (moi drodzy Moderatorzy oglądający ten temat )
Czekam na części, dwa razy dziennie sprawdzam śledzenie przesyłek aby zobaczyć gdzie co jest...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-18, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Remik 2013-05-18, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
MirekArican, Za pasior z ostatniej fotki mógłbym zabić.
Świetny kawał skóry
Świetny kawał skóry
Ostatnio zmieniony przez Remik 2013-05-18, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Super , żebym ja takiego umiał złożyć, a jeszcze bardziej namierzył wszystkie części, bo złożyć to mógłby mój zegarmajster .
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-05-19, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
Super projekt. Czekam na finał i
ps. materiału na pasek poszukaj w aukcjach mienia wojskowego, np. paski do troczenia koca.
ps. materiału na pasek poszukaj w aukcjach mienia wojskowego, np. paski do troczenia koca.
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-05-19, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
:
No no no, zapowiada się ciekawie Fajne te mołnie. Szkoda że 3602 nie ma tego szlifu moskiewskiego. Sam szukam jakieś 3602 funkel nówka mało śmiganej, a ta mikroregulacja fajnie się prezentuje.
:
Ten pokazany wyżej 6152 miał mechanizm Angelus 15-to kamieniowy z 8 dniową rezerwą chodu - cudo!!!
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
:
Tez były rolki na podstawie Corte ale bez sekundnika...
Chętnie był wbił jakiegoś Angelusa 240 (lub inny) albo jakiegoś 8dniwego AS... Ale, ale albo nie umiem znaleźć albo powyżej 600$ (już mówię o tańszych AS) Angelus około +1000$
Tez były rolki na podstawie Corte ale bez sekundnika...
Chętnie był wbił jakiegoś Angelusa 240 (lub inny) albo jakiegoś 8dniwego AS... Ale, ale albo nie umiem znaleźć albo powyżej 600$ (już mówię o tańszych AS) Angelus około +1000$
:
Ostatnio zmieniony przez w_kaczmarek 2013-05-23, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Niestety tyle kosztują - poszukaj w stacjach pogodowych - tam też były montowane - czasem coś się trafia. Możesz też wybrać wersję z pełnym deklem.
Wojtek
Wojtek
Ostatnio zmieniony przez w_kaczmarek 2013-05-23, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
:
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-23, 22:22, w całości zmieniany 1 raz
Cały dekiel to do Unitas (bo to szkaradne jak cholera) ale molnia z szlifem i mikro-regulacją nawet, nawet... W weekend muszę porządne fotki porobić - sam się denerwuje że na tych powyżej nic nie widać...
Mam jeszcze parę tych starych molni do 1950 z szlifem co wygląda jak ten w cortebert 620 ale szkoda mi ich aby przerabiać na naręczne...
Mam coś takiego z porcelanową tarczą która się sypie... (36mm) jak nówka - dokładność 10-15sek margines błędu... i prawdziwe syntetyczne rubiny
Dziś również przyszła mi ochronka na koronkę (od Athaya) zdjęcie porównawcze z oryginałem
Mam jeszcze parę tych starych molni do 1950 z szlifem co wygląda jak ten w cortebert 620 ale szkoda mi ich aby przerabiać na naręczne...
Mam coś takiego z porcelanową tarczą która się sypie... (36mm) jak nówka - dokładność 10-15sek margines błędu... i prawdziwe syntetyczne rubiny
Dziś również przyszła mi ochronka na koronkę (od Athaya) zdjęcie porównawcze z oryginałem
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-23, 22:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Będziesz uprzejmy podać namiar na taką zacną osłonkę?
hrg.pl
:
Brakuje kropki po BREV i ITAL
:
Dowcipny, dowcipny napisz to Adrianowi na HF
Ram napisał/a: |
Brakuje kropki po BREV i ITAL |
Dowcipny, dowcipny napisz to Adrianowi na HF
:
Odpowiedz do tematu
Z przyjemnością zaglądam do wątku, śledzę z zaciekawieniem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą