SKX007 zamiana mechanizmu
Odpowiedz do tematu

: SKX007 zamiana mechanizmu
Witam , mam pytanie czy możliwa jest zamiana mechanizmu w SKX007 na coś lepszego chodzi mi np. o 6r15 lub chociaż by 4r36

:
Ja się za bardzo nie znam ale z tego co się orientuję to 7s26 ma takie same wymiary jak 6r15, więc chyba raczej problemu nie będzie...

:
Fajne porównanie Klik

6r15 nie ma dni tygodnia, będziesz miał dziurę jeśli zostawisz starą tarczę

Ostatnio zmieniony przez Bili Kit 2013-05-19, 14:24, w całości zmieniany 1 raz
:
Szukałem na necie i nic nie mogę znaleźć , najlepiej by pasował 4r36 ale nie mam jego wymiarów, poczekam aż przyjdzie mi z singapuru srp285 i pomierzę wszystko, obawiam sie tylko że będę musiał trochę frezować kopertę

:
Tak z ciekawości: chcesz wymienić na "coś lepszego" czyli oryginalny mechanizm sprawia kłopoty hmmm ? Możesz coś więcej napisać?

:
miniex napisał/a:
Szukałem na necie i nic nie mogę znaleźć , najlepiej by pasował 4r36 ale nie mam jego wymiarów,

Myślę że wymiary są takie same, różnica to trochę pewnie zmodyfikowany układ naciągowy 4r36 względem 7s26. 4r26 ma możliwość ręcznego nakręcania i większą ilość kamieni.

:
Problem jest zwyczajnie blachy, brak dokręcania i jak to bywa w 7s26 nie mogę go ustawić na -/+ 10 s na dobę, robi mi jakieś 30 do 50 s na -/+, zegarek mam od 6 miesięcy wiec mechanizm jest dotarty. W porównaniu do SNK805K2 na tym samym który robi mi po regulacji +6s na dobę.

:
miniex kup jeszcze kilka zegarkow i nie bedzie problemu ; )

:
wahin napisał/a:
miniex kup jeszcze kilka zegarkow i nie bedzie problemu ; )

Świeta racja :shock: :oops:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum