Odpowiedz do tematu
:
A po co będziesz się tak męczył, kupnij sobie...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Nie, trzeba być twardym, nie miętkim
:
W tym zegarku do szczęścia brakuje mi tylko wskaźnika baterii, takiego normalnego L-M-H, nie tylko ostrzegacza, że zegarek trzeba już zdjąć i odłożyć na słoneczko. Szkoda, że Casio dopiero od niedawna zaczęło go wprowadzać do analogów. No ale lepiej późno niż wcale.
Ostatnio zmieniony przez Seven 2013-05-09, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Blaz napisał/a: |
Tak, ma. Cyferblat jest baterią słoneczną. A na okręgu możesz zobaczyć litery W (working), R (Ready), Y (Yes), N (No). Oznaczające to, że zegarek jest gotowy do synchronizacji z waveceptorem (R), synchronizuje się (W), zsynchronizował się (Y), nie zsynchronizował się (N). |
W tym zegarku do szczęścia brakuje mi tylko wskaźnika baterii, takiego normalnego L-M-H, nie tylko ostrzegacza, że zegarek trzeba już zdjąć i odłożyć na słoneczko. Szkoda, że Casio dopiero od niedawna zaczęło go wprowadzać do analogów. No ale lepiej późno niż wcale.
Ostatnio zmieniony przez Seven 2013-05-09, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
:
Można prosić o wyjaśnienie dlaczego?
Mi akurat wydaje się wyjątkowo ładny. Jak na G oczywiście
Nie wiem czy to dokładnie ten sam, ale chyba nie, w każdym razie ten poniżej, jak dla mnie, wygląda fajnie (GS-1100B-9A):
Nie wiem tylko jak z rozmiarem, oglądałem na żywo serię GW-3000 i małe toto..
Grube, ale małe..
Ostatnio zmieniony przez jerry 2013-05-14, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Tomek napisał/a: |
A to mój były GS1100
Jeden z niewielu zegarków, których sprzedaży ... nie żałuję. |
Można prosić o wyjaśnienie dlaczego?
Mi akurat wydaje się wyjątkowo ładny. Jak na G oczywiście
Nie wiem czy to dokładnie ten sam, ale chyba nie, w każdym razie ten poniżej, jak dla mnie, wygląda fajnie (GS-1100B-9A):
Grube, ale małe..
Ostatnio zmieniony przez jerry 2013-05-14, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
:
Rozmiar. Był imho zbyt mały.
jerry napisał/a: |
Można prosić o wyjaśnienie dlaczego? |
Rozmiar. Był imho zbyt mały.
:
3000 małe? Giezy są sporo mniejsze, noszą się porównywalnie do 5600 (pomijając masę). Jak dla mnie ideał, ale ja mam 16-centymetrową łapkę.
jerry napisał/a: |
Grube, ale małe.. |
3000 małe? Giezy są sporo mniejsze, noszą się porównywalnie do 5600 (pomijając masę). Jak dla mnie ideał, ale ja mam 16-centymetrową łapkę.
:
Bo Giezy to są takie wskazówkowe screwbacki 5xxx. Nie za duże, zgrabne, no i całostalowe. Mała nisza wśród G-shocków, które niestety też nie oparły się modzie na gigantomanię...
:
No ja własnie z tej grupy co Tomek zdaje sie jestem
Oglądałem też GW4000 - i tu już rozmiar był prawie OK. A mój nadgarstek to 17cm.
Generalnie jeżeli koperta jest dobrze wyrofilowana, no i oczywiście to zależy od typu (kształtu ) zegarka, jego grubości itd, to jak dla mnie idealnym kompromisem jest średnica coś koło 45mm (bez koronek, osłon i innych gadżetów). Daje to sporo miejsca na tarczę, która wtedy ma dobrze ponad 30mm, a przy tym całym wężowisku w gieszkoach, to dość ważny element imo...
A zegarek wciąż dobrze leży i wygląda i nie wystają uszy poza nadgarstek i ogólnie jest OK.
Przykładem niech będzie Omega PO Big Size (bez chrono), która leży i wygląda idealnie na moim nadgarstku (oczywiście mierzyłem nie swoją, żeby nie było...) a średnica koperty to jak wszyscy wiedzą 45,5mm. Tak samo MM radio (45mm) czy zwykłe MM 1950 (44mm) to idealny rozmiar na mój nadgarstek.
Dlatego poszukuję coś pod ten rozmiar.
Seven napisał/a: | ||
3000 małe? |
Tomek napisał/a: | ||
Rozmiar. Był imho zbyt mały. |
No ja własnie z tej grupy co Tomek zdaje sie jestem
Oglądałem też GW4000 - i tu już rozmiar był prawie OK. A mój nadgarstek to 17cm.
Generalnie jeżeli koperta jest dobrze wyrofilowana, no i oczywiście to zależy od typu (kształtu ) zegarka, jego grubości itd, to jak dla mnie idealnym kompromisem jest średnica coś koło 45mm (bez koronek, osłon i innych gadżetów). Daje to sporo miejsca na tarczę, która wtedy ma dobrze ponad 30mm, a przy tym całym wężowisku w gieszkoach, to dość ważny element imo...
A zegarek wciąż dobrze leży i wygląda i nie wystają uszy poza nadgarstek i ogólnie jest OK.
Przykładem niech będzie Omega PO Big Size (bez chrono), która leży i wygląda idealnie na moim nadgarstku (oczywiście mierzyłem nie swoją, żeby nie było...) a średnica koperty to jak wszyscy wiedzą 45,5mm. Tak samo MM radio (45mm) czy zwykłe MM 1950 (44mm) to idealny rozmiar na mój nadgarstek.
Dlatego poszukuję coś pod ten rozmiar.
:
Przyczyny nie oparcia się tej "modzie" w przypadku G takie same jak gdzie indziej: coś nowego, czego nie masz, a mają inni, więc kup. Najłatwiej jest zmienić rozmiar. Samo aktywowanie chęci do zakupów nie jest złe, wszak dzięki kupowaniu gospodarka i świat ludzki się kreci. Ale to nowatorskie rozwiązania jak tourbillon, high beat, kwarc, LCD, g-shock, plastic watch, solar, kinetic, radiowave, spring drive - są ciekawsze. Poza tym ile trzeba było więcej aktywności ludzkiej ażeby rewolucja kwarcowa stała się faktem, niż wynosi nakład pracy przy projektowaniu i programowaniu tokarek (tudzież innej maszynerii) do produkcji nowej, powiększonej koperty zegarka.
Jakieś powody muszą być, że Seiko nie wprowadza spring drive do zegarka klasy 1-2 tys PLN. Może czekają na moment, że modowa motywacja do zakupów przemija i czas zacząć odcinać kupony od pionierskiej technologii...
Jakieś powody muszą być, że Seiko nie wprowadza spring drive do zegarka klasy 1-2 tys PLN. Może czekają na moment, że modowa motywacja do zakupów przemija i czas zacząć odcinać kupony od pionierskiej technologii...
Zegarki * Rower * Radio
:
Dobrze, że mój 1200 to taki elegant. Eleganty mogą być damki...
Tomek napisał/a: | ||
Rozmiar. Był imho zbyt mały. |
Dobrze, że mój 1200 to taki elegant. Eleganty mogą być damki...
:
Ależ Osoba ma poczucie elegancji
bow napisał/a: |
mój 1200 to taki elegant |
Ależ Osoba ma poczucie elegancji
:
Poka bardziej eleganckiego Dże...
Poka!!!
Poka!!!
:
Zgoda, dla dam mogą być. Nic mnie tak nie drażni, jak kobieta z "patelnią" na nadgarstku
Eleganty mogą być damki... |
Zgoda, dla dam mogą być. Nic mnie tak nie drażni, jak kobieta z "patelnią" na nadgarstku
:
Proszę, prawdziwa garnitura.
Poka bardziej eleganckiego Dże...
Poka!!! |
Proszę, prawdziwa garnitura.
:
Odpowiedz do tematu
Elegancko po hamerykańsku, równie jak Big Mac wykwintny i dietetyczny
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй