Revue Thommen Professional Diver Automatic 17030.2
Odpowiedz do tematu

:
olej0070 napisał/a:

a jak pierwsze wrażenia z użytkowania? jak z jakościa?

podejmując OT:
Co do swiss'ów to tak do końca nie był bym pewien z tą szwajcarskością, na nawet z tą omegą ;)
"swiss made" kiedyś to było 50% realizacji zegarka w szwajcarii, teraz chyba jest to już 80 % ale to nadal nie wyklucza udziału podwykonawców zza muru ;)

Jak na pasek za 5 dych - REWELKA. A czy długo wytrzyma? Za wcześnie o tym mówić

Kontynuując OT - nie ufam korporacjom, co innego mówią, co innego robią. A SG to nic innego, jak nastawiona na zysk korporacja. I trudno, by oświadczała wszem i wobec, że zegarki np. Tissota czy innej firmy składa np. w Mongolii :shock: albo Pacanowie :wink: . To byłby strzał w kolano, jak nie samobójczy w głowę.

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-18, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
:
W tej materii to ogolnie ciezko cos stwierdzic na 100%
.. The truth is out there...

:
no poszukiwania blue carbona od hirscha niewiele przynoszą, dlatego chyba popełnię takiego :mrgreen:

Jash, ja też w tym siedze :razz: ale nie jestem pewien, a ręki nie dam sobie uciać (bo zegarka nie miał bym jak nosić ;) ) czy wszystko jest 100% swiss :roll:

DOXA SUB 5000T CUSTOMER SERVICE STANDARD
http://www.chinawatches.p...p=182502#182502

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
:
Niebieski Hirsch masz TUTAJ ale cena zabójcza :sad: . Ale możesz kupić na raty w Żaglu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-18, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
:
eee... na żagle to tylko na mazury :mrgreen:
a za 120 zł to wole zegarek kupic :razz:

DOXA SUB 5000T CUSTOMER SERVICE STANDARD
http://www.chinawatches.p...p=182502#182502

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
Jash
[Usunięty]
:
TomekR napisał/a:

Kontynuując OT - nie ufam korporacjom, co innego mówią, co innego robią. A SG to nic innego, jak nastawiona na zysk korporacja. I trudno, by oświadczała wszem i wobec, że zegarki np. Tissota czy innej firmy składa np. w Mongolii :shock: albo Pacanowie :wink: . To byłby strzał w kolano, jak nie samobójczy w głowę.

Nie musisz. Proponuję więc abyś udał się kiedyś do fabryki Tissota, czy Omegi...

Ostatnio zmieniony przez Jash 2010-04-18, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Jash - sądzę, że jest to nierealne. Poza tym nie ma to dla mnie większego znaczenia. Mogą sobie robić w Swissie, mogą i w Pacanowie :lol: . Poza tym, nie sądzę, że jeśli SG ma coś na sumieniu z tą szwajcarskością - byś był o tym informowany. Ale podkreślam - nie jestem talibem, niech sobie robią, gdzie chcą.

Jash
[Usunięty]
:
TomekR napisał/a:
Jash - sądzę, że jest to nierealne. Poza tym nie ma to dla mnie większego znaczenia. Mogą sobie robić w Swissie, mogą i w Pacanowie :lol: . Poza tym, nie sądzę, że jeśli SG ma coś na sumieniu z tą szwajcarskością - byś był o tym informowany. Ale podkreślam - nie jestem talibem, niech sobie robią, gdzie chcą.
Widzę że dyskusja nie ma sensu.

Blaz
[Usunięty]
:
Jash, dyskusja zawsze ma sens. :wink:

Dziś w dobie globalizmu takie pytania są uzasadnione. Nie wiesz dokładnie jak dziś jest z tym "50 procent w Szwajcarii". Przecież tak niedawno rozegrała się afera z Claro888, gdy firmy szwajcarskie zaprzeczały wręcz, że ten mechanizm jest produkowany w Chinach. Dopiero gdy na wus zrobiono dziennikarskie śledztwo i wykazano czarno na białym, że w Szwajcarii to tylko punce nabijają i rotory przykręcają, to wtedy zaczęli się przyznawać. Po czymś takim mamy prawo nie ufać w te zapewnienia o tym, że wszystko jest produkowane w Szwajcarii. Oczywiście nie ma co też iść w stronę spiskowej teorii dziejów, ale też nie ma co udawać, że szwajcarskie czy szerzej zachodnie firmy nie kombinują i nie obchodzą tego przepisu...

:
Słis kłalita dziś w lesie ...

Blaz
[Usunięty]
:
Bezel jest szeroki, ale przez to... ładny. :wink:

jarektw
[Usunięty]
:
Ładny ten Revue podobnie jak zamieszczony na 2 stronie Zeno. I jedna i druga markla solidna w rozsądnej cenie. Sam nosze Zeno Magellano na Unitasie .

:
Magellano bardzo ładny zegarek , faktem jest też że Zeno nie zdziera kasy z klienta .

:
Sobie odkopię, a co? :mrgreen:

:
Fajny, nosiłbym :!: Można je gdzieś dostać jeszcze??

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum