Revue Thommen Professional Diver Automatic 17030.2
Odpowiedz do tematu

:
no gracias amigo.
Wygląda baardzo fajnie, tek myślałem że bedzie mu tarczowo w tym pasku :mrgreen:

DOXA SUB 5000T CUSTOMER SERVICE STANDARD
http://www.chinawatches.p...p=182502#182502

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
:
Też tak uważam, pasek do kupienia TUTAJ w rozmiarze od 18 do 24mm. Na innych aukcjach tego sprzedawcy jest kolor niebieski.

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-18, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Jash
[Usunięty]
:
TomekR napisał/a:
Koronka jest chyba identyczna ... Kształt koperty również. Inspiracja wiadomym modelem.

To nie jest inspiracja. Ten model RT nie jest robiony przez RT tylko robi go Zeno na zamówienie RT, stąd taki design. Zegarek też jest "teoretycznie" robiony tylko na rynek niemiecki.

:
Rozmiary koperty w modelu Zeno Watch Basel nie zgadzają się z tymi w modelu RT, więc koperta nie jest tą samą. Koronka jest identyczna. Skąd masz te informacje, że te zegarki robi Zeno W.B. ? Nic w necie nie znalazłem .... TUTAJ link do zegarków Zeno, zakładki --> Sports --> Airplane diver

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-18, 21:21, w całości zmieniany 2 razy
:
Jest jeszcze Zeno USA

:
No i Zeno, Zeno Army, Zeno de Luxe. Sporo tych Zenków.

Jash
[Usunięty]
:
TomekR napisał/a:
Rozmiary koperty w modelu Zeno Watch Basel nie zgadzają się z tymi w modelu RT, więc koperta nie jest tą samą. Koronka jest identyczna. Skąd masz te informacje, że te zegarki robi Zeno W.B. ? Nic w necie nie znalazłem .... TUTAJ link do zegarków Zeno, zakładki --> Sports --> Airplane diver
A znalazłeś gdzieś na stronie RT ten model zegarka ? A skąd wiem - po pierwsze z GMT, bo sam kiedyś chciałem kupić ten zegarek. Potwierdził to pewien znany zakład zegarmistrzowski z Wrocławia który sprzedaje zegarki RT. Chciałem żeby mi go sprowadzili, ale oni napisali, że to nie jest zegarek RT tylko robiony dla RT przez Zeno tylko na rynek Niemiecki i nie mogą go sprowadzić. Mimo wszystko ten RT jest o niebo fajniejszy od Zenka :mrgreen:

:
Juz sam nie wiem wszystkie to jakies konsorcjum ??

:
Jash napisał/a:
A znalazłeś gdzieś na stronie RT ten model zegarka ? A skąd wiem - po pierwsze z GMT, bo sam kiedyś chciałem kupić ten zegarek. Potwierdził to pewien znany zakład zegarmistrzowski z Wrocławia który sprzedaje zegarki RT. Chciałem żeby mi go sprowadzili, ale oni napisali, że to nie jest zegarek RT tylko robiony dla RT przez Zeno tylko na rynek Niemiecki i nie mogą go sprowadzić. Mimo wszystko ten RT jest o niebo fajniejszy od Zenka :mrgreen:

Jest TUTAJ na liście Special Series :lol:

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-18, 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Jash
[Usunięty]
:
hotwax napisał/a:
Juz sam nie wiem wszystkie to jakies konsorcjum ??

Ja nie wiem, ale tak samo popatrzcie na niektóre modele Zeno i Davosa - identyko !!! Szwajcarski spisek !!!

:
W Swissie powstają pewnie tylko modele znanych manufaktur z najwyższej półki, reszta u podwykonawców zza Wielkiego Muru. Imo dotyczy to wszystkich szwajcarskich firm. Normy FHS dot. tzw. "Swiss Made" są obecnie tak poluzowane, że wystarczy tylko werk np. Ety, żeby łocz miał tą sygnaturkę na tarczy i dekielku. Globalizacja, Panie, globalizacja i cięcia kosztów. Nie wierzę, że zegarki po 1 000 czy nawet 5 000 albo 10 000zł były pieczołowicie składane przez szwajcarskich zegarmistrzów przy dość wysokich kosztach pracy w Swissie. Co innego modele po 20 000 czy 100 000zł.

Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-18, 22:05, w całości zmieniany 3 razy
Jash
[Usunięty]
:
TomekR napisał/a:
W Swissie powstają pewnie tylko modele znanych manufaktur z najwyższej półki, reszta u podwykonawców zza Wielkiego Muru. Imo dotyczy to wszystkich szwajcarskich firm. Normy FHS dot. tzw. "Swiss Made" są obecnie tak poluzowane, że wystarczy tylko werk np. Ety, żeby łocz miał tą sygnaturkę na tarczy i dekielku. Globalizacja, Panie, globalizacja i cięcia kosztów. Nie wierzę, że zegarki po 1 000 czy nawet 5 000 albo 10 000zł były pieczołowicie składane przez szwajcarskich zegarmistrzów przy dość wysokich kosztach pracy w Swissie. Co innego modele po 20 000 czy 100 000zł.

No nie do końca się zgodzę. Omegi są w kwarcu i po 6470zł i są robione od A do Z w Szwajcarii. Te w automacie po dychaczu też.

:
No może z zegarkami po 10 000zł to przesadziłem. A co do Omegi - pewnym nie należy być niczego w dzisiejszym świecie. Co nie znaczy, że sądzę, iż ta szacowna manufaktura robi zegarki poza Swissem. Ale już części do nich, kto wie? To wiedzą tylko prezesi Swatch Group :lol: :wink: :razz: . I raczej nie dzielą się tą wiedzą z konsumentami.

:
TomekR napisał/a:
Też tak uważam, pasek do kupienia TUTAJ w rozmiarze od 18 do 24mm. Na innych aukcjach tego sprzedawcy jest kolor niebieski.

tak znalazłem już wcześniej, ale dzięki :wink:
a jak pierwsze wrażenia z użytkowania? jak z jakościa?

podejmując OT:
Co do swiss'ów to tak do końca nie był bym pewien z tą szwajcarskością, na nawet z tą omegą ;)
"swiss made" kiedyś to było 50% realizacji zegarka w szwajcarii, teraz chyba jest to już 80 % ale to nadal nie wyklucza udziału podwykonawców zza muru ;)

DOXA SUB 5000T CUSTOMER SERVICE STANDARD
http://www.chinawatches.p...p=182502#182502

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
Jash
[Usunięty]
:
olej0070 napisał/a:
TomekR napisał/a:

tak znalazłem już wcześniej, ale dzięki :wink:
a jak pierwsze wrażenia z użytkowania? jak z jakościa?

podejmując OT:
Co do swiss'ów to tak do końca nie był bym pewien z tą szwajcarskością, na nawet z tą omegą ;)
"swiss made" kiedyś to było 50% realizacji zegarka w szwajcarii, teraz chyba jest to już 80 % ale to nadal nie wyklucza udziału podwykonawców zza muru ;)

A ja Omegi jestem pewien, bo ją sprzedaję, a jak pewnie niektórzy wiedzą, albo i nie specjalnie fanem tej marki nie jestem.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum