Nabyłem takiego cudaka. Nie wiem co to jest, ale mi się podoba. Koperta ma 36mm szerokości. L2L2 42mm. Ma ktoś jakąś koncepcję co to za mechanizm? Wskazówka pięknie płynie
Odpowiedz do tematu
: Stoper?!
:
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2013-04-12, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
Santino, chyba tak skoro jest tylko jeden przycisk Ale nie pytaj gdzie, bo moja wiedza techniczna z zakresu mechanizmów stoi na żenującym poziomie
Dopisze jeszcze, że jestem zafascynowany rozmiarem. Nigdy nie widziałem mniejszego stopera.
W porównaniu do ruskich stoperów z mojej kolekcji, w tym wskazówka sekundowa przepięknie płynie
Dopisze jeszcze, że jestem zafascynowany rozmiarem. Nigdy nie widziałem mniejszego stopera.
W porównaniu do ruskich stoperów z mojej kolekcji, w tym wskazówka sekundowa przepięknie płynie
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2013-04-12, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
:
...mechanizm fajurski... Graty
:
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2013-04-14, 09:55, w całości zmieniany 1 raz
Mogłoby się wydawać, że jest to pasówka. Znalazłem jednak w sieci taki sam stoper - dyskusja toczyła się wokół tego, czy to jest mechanizm Lemanii. Niestety, ani Ranfft, ani Google nic nie pokazuje.
Sprawdź proszę, czy pod kołem balansowym nie ma jakichś oznaczeń. I spróbuj też poszukać po wydrapanym na deklu akronimie - może to na coś naprowadzi.
EDIT: Podobne tarcze ma Hanhart, ale to chyba powszechne wzornictwo, więc niekoniecznie musi to być trop...
Sprawdź proszę, czy pod kołem balansowym nie ma jakichś oznaczeń. I spróbuj też poszukać po wydrapanym na deklu akronimie - może to na coś naprowadzi.
EDIT: Podobne tarcze ma Hanhart, ale to chyba powszechne wzornictwo, więc niekoniecznie musi to być trop...
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2013-04-14, 09:55, w całości zmieniany 1 raz
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2013-04-14, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
crayzee, mechanizm jest niestety "czysty". Żadnej wskazówki w postaci litery, cyfry.
Jutro skoczę do swojego zegarmistrza. Jak czegoś się dowiem dam znać
Jutro skoczę do swojego zegarmistrza. Jak czegoś się dowiem dam znać
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2013-04-14, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Punca może być też na płycie pod tarczą.
G.
G.
:
Byłem z nim dziś u zegarmistrza. Stwierdził, że to Heuer.
:
Zupełnie możliwe; przecież Heuer to "król stoperów".
Gb.
Gb.
:
Jeśli tak stwierdził, to przeglądnij to: http://www.onthedash.com/Guide/_Catalogs/
Odpowiedz do tematu
Buczo napisał/a: |
Byłem z nim dziś u zegarmistrza. Stwierdził, że to Heuer. |
Jeśli tak stwierdził, to przeglądnij to: http://www.onthedash.com/Guide/_Catalogs/