...no i to jest już 110% ręczna robota, nawet blachę sobie zrobił
...następnym razem, to nawet się nie waż bez zdjęć z produkcji pokazywać
Odpowiedz do tematu
:
:
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-04-07, 13:58, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-04-07, 13:58, w całości zmieniany 1 raz
:
Dobrze wiedzieć że nie tylko moja osoba ma poobcierane paluchy!
:
W sumie jakby tak dziury po śrubach zalepić, to Marycha lepiej wygląda bez crown guarda.
A klamra widać, że świetnie do ręki dopasowana.
A klamra widać, że świetnie do ręki dopasowana.
:
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-04-13, 20:57, w całości zmieniany 2 razy
Panowie wiecie zdjęć to ja robić dobrych nie potrafię ale musicie mi dać wierę na słowo że ten zegarek z takim typem klamry wygląda jak komplet . Zupełnie nie rozumiem dlaczego ci z OP mają takie wzory . Pewnie jakieś historyczne podłoże .
Hotwaxie klamra wygląda mniejsza niż oryginał , słowo .
Blaz - dziurki to pikuś ale na zdjęciach tego nie widać lecz ta cała wyfrezowana przylgnia jest paskudnie wykonana .
Jaro 19591 - moje paluszki są całe , ale to paskudna robota . Obrabiarka pewnie by to zrobiła w 10 min . a mnie to zajęło kilka godzin . Nie pomnę ile bo robiłem to na raty.
Najgorsze jest gwintowanie bo zwykłe gwintowniki nie chcą tego brać i jest duże ryzyko pęknięcia , a cobaltowych niestety nie posiadam , czy też innych przystosowanych do skrawania inox.
Kadarius niestety nie posiadam takiej w rozmiarze 22 , istnieje tylko ta jedna i nie jest do zbycia . Ale zachęcam wszystkich do kopiowania jeżeli się podoba. Tylko nie róbcie takich karykaturalnie szerokich języczków .
Osłonka koronki odpadła a wcześniej wyleciał bolec z tej krzywki blokady
Hotwaxie klamra wygląda mniejsza niż oryginał , słowo .
Blaz - dziurki to pikuś ale na zdjęciach tego nie widać lecz ta cała wyfrezowana przylgnia jest paskudnie wykonana .
Jaro 19591 - moje paluszki są całe , ale to paskudna robota . Obrabiarka pewnie by to zrobiła w 10 min . a mnie to zajęło kilka godzin . Nie pomnę ile bo robiłem to na raty.
Najgorsze jest gwintowanie bo zwykłe gwintowniki nie chcą tego brać i jest duże ryzyko pęknięcia , a cobaltowych niestety nie posiadam , czy też innych przystosowanych do skrawania inox.
Kadarius niestety nie posiadam takiej w rozmiarze 22 , istnieje tylko ta jedna i nie jest do zbycia . Ale zachęcam wszystkich do kopiowania jeżeli się podoba. Tylko nie róbcie takich karykaturalnie szerokich języczków .
Osłonka koronki odpadła a wcześniej wyleciał bolec z tej krzywki blokady
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-04-13, 20:57, w całości zmieniany 2 razy
:
tewie - u mnie brak narzędzi i zdolności do wykonania takiej klamry więc nie skopiuję choć się podoba bardzo!
:
Ja też posiadam raczej innego typu instrumentarium jak przystało na plastyka a do tego typu prac wszystko muszę kombinować .
:
Świetnie wygląda, gratuluję umiejętności
:
...no i Panu podziękujemy. Już pisałem, że jest w pyte. Poka jeszcze jak to na nadgarstku się prezentuje. Świetna robota
:
Odpowiedz do tematu
...no i jest w pyte do kwadratu