Nie będzie to recenzja, po prostu kilka słów nt. zegarka mało znanej i mocno niedocenianej u nas firmy.
Firma Sector powstała w roku 1973, początkowo jako firma szwajcarska. W latach 90-ych została przejęta przez włoską firmę biżuteryjną Morellato (producenta m.in. genialnych i wysoce cenionych pasków do zegarków). Specjalizuje się w zegarkach o sportowym charakterze. Zegarki na szwajcarskich werkach w dalszym ciągu produkowane są w zakładzie Sectora w Szwajcarii. Ambasadorem marki jest m. in. Andrij Szewczenko.
LINK DO STRONY PRODUCENTA
Mój model to Sector 300 Automatic R3223300025.
Koperta stalowa o wymiarach 38mm bez koronki, wysokość 12mm z obrotowym bezelem. Całość szczotkowana, z polerowanym krańcem koperty na styku z bezelem. Koronka zakręcana z grawerem loga producenta.
Szkło szafirowe, lekko wypukłe
Tarcza czarna, karbonowana z wypukłymi, nakładanymi indeksami i wskazówkami pokrytymi luminową, na godzinie 12-ej zamiast indeksu logo producenta, datownik z dniem miesiąca na godzinie 3-ej.
Bransoleta stalowa z pełnych ogniw o szerokości 22/20mm ze stalowym zapięciem z dodatkowym zabezpieczeniem. Ogniwa szczotkowane ze wstawkami z polerowanego metalu.
W środku pracuje ETA 2824-2 z dokładnością ok. -10 sekund na dobę.
Wodoszczelność 100m.
Wykonanie perfekcyjne, brak niedoróbek, wskazówki trafiające idealnie w indeksy.
Na pewno nie jest to zegarek dla miłośników większych rozmiarów kopert. Widać, że ma 38mm, co podkreśla mała średnica szkła - tylko 28mm. Minusem jest brak możliwości zmiany bransolety na pasek (nie pozwala na to mocowanie bez teleskopów).
Zegarek idealnie układa się na nadgarstku. Przejrzysta i czytelna tarcza, świetna luminowa. Nie jest to jedyny zegarek tej marki w moim posiadaniu - mam jeszcze Sectora 240 chrono R3253945115, miałem kilka innych wyrobów tej marki i nie mogę na nią złego słowa powiedzieć. Wysoka jakość, ciekawy, sportowy design za naprawdę niewielkie pieniądze. Polecam.
EDYTA : wcześniej omyłkowo wkleiłem zdjęcia w pełnej rozdzielczości
Odpowiedz do tematu
: Sector 300 automatic R3223300025
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-15, 11:17, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-04-15, 11:17, w całości zmieniany 2 razy
:
Mówiąc szczerze nie odniosłem się do recki bo......fotek nie było
Zegarek bardzo ładny, o dziwo bardzo pasuje do niego fabryczna bransoleta, dobry sprawdzony mechanizm. Jedyne co mi nie pasuje to logo firmy, dla mnie jest jakieś takie z przeproszeniem "gupie", i nie chodzi o nazwę tylko o jego stylistykę. Ale to w sumie nieistotny drobiazg.
Zegarek bardzo ładny, o dziwo bardzo pasuje do niego fabryczna bransoleta, dobry sprawdzony mechanizm. Jedyne co mi nie pasuje to logo firmy, dla mnie jest jakieś takie z przeproszeniem "gupie", i nie chodzi o nazwę tylko o jego stylistykę. Ale to w sumie nieistotny drobiazg.
:
Bardzo ciekawy, choć ta bransoleta niezmienialna to jednak minus.
:
No nie jest tak nieistotny, bo umieszczone jest centralnie na cyferblacie. Imo mogliby design loga przemyśleć - zgadzam się z Tobą. Logo nie przeszkadza w chronografach tej firmy z białą lub jasną tarczą. Przy czarnej, jak w prezentowanym przeze mnie modelu - trochę się to kłóci z całością.
A zdjęć nie było - bo omyłkowo wrzuciłem zdjęcia w pełnej rozdzielczości i ekran eksplodował, więc czym prędzej usunąłem i wkleiłem już we właściwym rozmiarze
svedos napisał/a: |
Mówiąc szczerze nie odniosłem się do recki bo......fotek nie było
Zegarek bardzo ładny, o dziwo bardzo pasuje do niego fabryczna bransoleta, dobry sprawdzony mechanizm. Jedyne co mi nie pasuje to logo firmy, dla mnie jest jakieś takie z przeproszeniem "gupie", i nie chodzi o nazwę tylko o jego stylistykę. Ale to w sumie nieistotny drobiazg. |
No nie jest tak nieistotny, bo umieszczone jest centralnie na cyferblacie. Imo mogliby design loga przemyśleć - zgadzam się z Tobą. Logo nie przeszkadza w chronografach tej firmy z białą lub jasną tarczą. Przy czarnej, jak w prezentowanym przeze mnie modelu - trochę się to kłóci z całością.
A zdjęć nie było - bo omyłkowo wrzuciłem zdjęcia w pełnej rozdzielczości i ekran eksplodował, więc czym prędzej usunąłem i wkleiłem już we właściwym rozmiarze
:
fakt z bransoletą orginalną wyglada dobrze
fajna faktura tarczy, wiadomo jaki pasek by mu spasił gdymy nie uszy
fajna faktura tarczy, wiadomo jaki pasek by mu spasił gdymy nie uszy
DOXA SUB 5000T CUSTOMER SERVICE STANDARD
http://www.chinawatches.p...p=182502#182502
"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"
Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
:
Zegarek dziś mnie opuścił cieszyć inne oczy ... Cześć jego pamięci ...
:
niech służy innym...
Tomek, po ciuchu wyprzedajesz?? Czyżbyś szykował coś nowego ?
Tomek, po ciuchu wyprzedajesz?? Czyżbyś szykował coś nowego ?
DOXA SUB 5000T CUSTOMER SERVICE STANDARD
Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
Pozdrawiam
Tomek (托梅克)
:
Odświeżam kolekcję, sprzedaję te, których praktycznie nie noszę, szkoda, żeby leżały.
:
+1.
:
Ten zegarek jest/był świetny , tylko rozmiar - niecałe 38mm - mi jakoś nie leżał. Ale i tak mi go szkoda . Mam nadzieję, że nowy nabytek zrekompensuje mi jego brak.
:
Czyli jednak nowy nabytek się szykuje?
:
Lecą już trzy
:
Ha ha ha. Dobra zamiana: jeden na trzy.
:
Odpowiedz do tematu
Sprzedałem 4