Odpowiedz do tematu
:
podsumowując trochę ruletka, jak się trafi co komu
:
Podsumowując chyba jednak nie do końca - zegarków z tym mechanizmem jest na forum kilkadziesiąt, niektóre od kilku lat, a jakoś szczególnie często o awariach nie słychać prawda?
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Faziemu też pitoliło. I to chyba nie raz.
A może dlatego, że każdy z nas ma minimum kilka zegarków? Ja nie odważyłbym się mieć takiego chrono jako tego jedynego, używanego stale. Boję się, że długio by nie pociągnął.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-03-28, 12:09, w całości zmieniany 2 razy
Iks napisał/a: |
Podsumowując chyba jednak nie do końca - zegarków z tym mechanizmem jest na forum kilkadziesiąt, niektóre od kilku lat, a jakoś szczególnie często o awariach nie słychać prawda? |
Faziemu też pitoliło. I to chyba nie raz.
A może dlatego, że każdy z nas ma minimum kilka zegarków? Ja nie odważyłbym się mieć takiego chrono jako tego jedynego, używanego stale. Boję się, że długio by nie pociągnął.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-03-28, 12:09, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-03-28, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
Od czasu do czasu się ponosi i będzie git
Do codziennego 'tłuczenia" mam Orienty i Seikacze
Do codziennego 'tłuczenia" mam Orienty i Seikacze
Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-03-28, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
:
właśnie o to chodzi.
Woytec60 napisał/a: |
Od czasu do czasu się ponosi i będzie git
Do codziennego 'tłuczenia" mam Orienty i Seikacze |
właśnie o to chodzi.
:
Ale to też było pisane co konkretnie się pitoliło - Samsony które chodziły po 15$, generalnie jakieś zegarki o których nie do końca wiadomo skąd i dlaczego. Nie słyszałem o przypadku awarii mecha w Zuanie, Alphie czy Magrette
maciek napisał/a: |
Faziemu też pitoliło. I to chyba nie raz. |
Ale to też było pisane co konkretnie się pitoliło - Samsony które chodziły po 15$, generalnie jakieś zegarki o których nie do końca wiadomo skąd i dlaczego. Nie słyszałem o przypadku awarii mecha w Zuanie, Alphie czy Magrette
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-03-28, 14:02, w całości zmieniany 1 raz
Meisterart xyloga się zwalił, a to normalne st-19 bez wątpienia...
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-03-28, 14:02, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja miałem dwa przypadki (Alpaha Radiomir w białej kopercie - po SPA w HK działa od ponad dwóch lat bez zarzutu i osławiony już Louis Dubath - trzykrotna naprawa u dostawcy, potem rodzimy zegarmajster i w końcu nasz Kumotr Marcin/kaido2 mi go doprowadził do ładu i składu - na razie hula, jak ta lala, choć patrzę na niego z dużą podejrzliwością przy każdym nakręcaniu).
.
.
.
Ale ja jestem mało reprezentatywny, łoczy z tym mechanizmem mam już chyba z 7...albo...
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2013-03-28, 14:29, w całości zmieniany 1 raz
Iks napisał/a: | ||
Ale to też było pisane co konkretnie się pitoliło - Samsony które chodziły po 15$, generalnie jakieś zegarki o których nie do końca wiadomo skąd i dlaczego. Nie słyszałem o przypadku awarii mecha w Zuanie, Alphie czy Magrette |
Ja miałem dwa przypadki (Alpaha Radiomir w białej kopercie - po SPA w HK działa od ponad dwóch lat bez zarzutu i osławiony już Louis Dubath - trzykrotna naprawa u dostawcy, potem rodzimy zegarmajster i w końcu nasz Kumotr Marcin/kaido2 mi go doprowadził do ładu i składu - na razie hula, jak ta lala, choć patrzę na niego z dużą podejrzliwością przy każdym nakręcaniu).
.
.
.
Ale ja jestem mało reprezentatywny, łoczy z tym mechanizmem mam już chyba z 7...albo...
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2013-03-28, 14:29, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Była pewna partia St 19 w których w trakcie użytkowania pękała zapadka blokująca koło naciągu, jeśli w tym czasie był włączony stoper to powodowało to w zegarku "jesień średniowiecza" i to była główna usterka jaka występowała w St 19.
Czasami zdarza się że w trakcie pracy/zerowania stopera przestawia się duża wskazówka sekundowa, z tym że to nie ma związku z samym werkiem a jakością wykonania wskazówki (rozkalibrowuje się tuleja)
Czasami zdarza się że w trakcie pracy/zerowania stopera przestawia się duża wskazówka sekundowa, z tym że to nie ma związku z samym werkiem a jakością wykonania wskazówki (rozkalibrowuje się tuleja)
:
No i cena za oceanem zwariowała:
http://www.ebay.pl/itm/SE...=item1e7a1462bc
http://www.ebay.pl/itm/SE...=item1e7a1462bc
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
za taką cenę nich sobie go wsadzą
:
...cieszę się, że dawno spadł z mojej łiszlisty...
:
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2013-05-03, 08:05, w całości zmieniany 1 raz
a ja - jakby się tu u kumotres znalazł na sprzedaż w super stanie ZUAN rozmiar
42 mm to pewnie byłbym jeszcze zainteresowany
42 mm to pewnie byłbym jeszcze zainteresowany
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2013-05-03, 08:05, w całości zmieniany 1 raz
:
...zapomniałeś dodać "w przyzwoitej cenie"
...ja jestem skutecznie wyleczony ze wszystkiego co ma mniej niż 20 lat... a takiego zuanka z 1963 to bardzo chętnie bym przytulił
Odpowiedz do tematu
Maras68 napisał/a: |
jakby się tu u kumotres znalazł na sprzedaż w super stanie ZUAN |
...zapomniałeś dodać "w przyzwoitej cenie"
...ja jestem skutecznie wyleczony ze wszystkiego co ma mniej niż 20 lat... a takiego zuanka z 1963 to bardzo chętnie bym przytulił