Odpowiedz do tematu
:
Przebiegłe kocisko , gratuluję nabytku i zazdroszczę , ja się nigdy takiego nie dorobię
:
Nie mów tak Szymek- dorobisz się nie tylko takiego, ale wielu innych równie ciekawych zegarków. Ja w twoim wieku miałem jeden ...
Szymek napisał/a: |
Przebiegłe kocisko , gratuluję nabytku i zazdroszczę , ja się nigdy takiego nie dorobię |
Nie mów tak Szymek- dorobisz się nie tylko takiego, ale wielu innych równie ciekawych zegarków. Ja w twoim wieku miałem jeden ...
:
Pozazdroscic to malo pogonic kota Kotu to troche za duzo , Laxygen ?? lazanki ??
Nie ja przez szczerosc i zazdrosc - nienawidze hejtuje a i zazdraszczam .
Dzieki za fotki werku sa bezcenne , cos tak czulem ze beda bajecze dawno temu by na Allegro za 4k i byla fotka werku
Nie ja przez szczerosc i zazdrosc - nienawidze hejtuje a i zazdraszczam .
Dzieki za fotki werku sa bezcenne , cos tak czulem ze beda bajecze dawno temu by na Allegro za 4k i byla fotka werku
:
Piękny sprzęt
:
hmm pewnie cholerstwo jest strasznie dokładne... jak rozumiem przydatne w nawigacji okrętowej
:
Co ja mogę więcej powiedzieć, już w innym temacie napisałem, że jakbym zobaczył tą aukcję wcześniej, to dzisiaj ten zegar stałby u mnie
Kocie byłeś szybszy - gratuluję i jednocześnie szczerze nienawidzę
Kocie byłeś szybszy - gratuluję i jednocześnie szczerze nienawidzę
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
NIE-WIA-RY-GOD-NY!!!
:
Coż pisać cudo, które na żywca wygląda jeszcze piękniej
Gdyby mnie Pan zegarmistrz nie zabił JeszczeNIeWiemIleZanieGoWezmęAleToKupaKasyBędzie to może nawet jeszcze kiedyś bym się zapytał ile za niego zechce. A może się zapytam.
Tylko ten co ja widziałem to chyba trochę nowszy bo świecił się jak psu 00 )
Gdyby mnie Pan zegarmistrz nie zabił JeszczeNIeWiemIleZanieGoWezmęAleToKupaKasyBędzie to może nawet jeszcze kiedyś bym się zapytał ile za niego zechce. A może się zapytam.
Tylko ten co ja widziałem to chyba trochę nowszy bo świecił się jak psu 00 )
:
Przecudny zegar!
Mam tylko jedno pytanie.Gdzie jest regulacja chodu?
Mam tylko jedno pytanie.Gdzie jest regulacja chodu?
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
W tym przypadku regulacja chodu jest dokonywana przez wykręcenie lub wkręcenie śrub regulacyjnych z których jedną zaznaczyłem na obrazku na czerwono.
:
-5 sekund przez ostatnie 48 h
[ Dodano: 2010-04-13, 16:59 ]
On nie jest taki duży: sześcian o boku 19 cm.
zbyszke napisał/a: |
Piekny - a jak licencja od UN, to naprawde od najlepszych (bo U.Nardin zapisal sie w historii wlasnie chronometrami okretowymi, a nie z lekka badziewnymi zegarkami na reke).
A jak dokladnie on chodzi? |
-5 sekund przez ostatnie 48 h
[ Dodano: 2010-04-13, 16:59 ]
ALAMO napisał/a: |
Nienawidziłbym, gdyby nie to że nie miałbym i tak gdzie w domu postawić ... |
On nie jest taki duży: sześcian o boku 19 cm.
:
mniam
:
Ja mam taką teorię - ten jest z pierwszych lat produkcji pod nazwą Poljot, wcześniejsze z logo 1MCZZ na tarczy miały swoją numerację, z chwilą nadania fabryce nazwy Poljot, numer na tarczy i jednocześnie numer mechanizmu wyzerował się.
Zobaczcie jakieś fotki z tym zegarek ze starym logo 1MCZZ - na allegro na przykład był kiedyś taki z numerem 27595
Odpowiedz do tematu
kot~ napisał/a: | ||
No właśnie, wygląda na to, że mechanizm jest znacznie starszy od "opakowania" i to z pierwszych lat producji |
Ja mam taką teorię - ten jest z pierwszych lat produkcji pod nazwą Poljot, wcześniejsze z logo 1MCZZ na tarczy miały swoją numerację, z chwilą nadania fabryce nazwy Poljot, numer na tarczy i jednocześnie numer mechanizmu wyzerował się.
Zobaczcie jakieś fotki z tym zegarek ze starym logo 1MCZZ - na allegro na przykład był kiedyś taki z numerem 27595
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!