Mołnia kieszonka
Odpowiedz do tematu

: Mołnia kieszonka
Chopy, potrzebuję opinii: mój dobry znajomy wiedząc o mojej małej zegarkowej korbie ukierunkowanej głównie na radziecki sprzęt ;) przyniósł mi dziś do pracy egzemplarz kieszonkowej Mołnii. Przeleżała w pudełeczku kilkanaście ostatnich lat, i raczej w ogóle nie była używana.
Przyznam, że serducho mi lekko piknęło jak JĄ ;) zobaczyłem. Minus jest taki, że nie chodzi tzn chyba. Próbowałem ją nakręcić, ale ani drgnie-nie chcę na chama, bo a nuż coś zniszczę. Skoro w ogóle nie była używana (na 90 % nie) może wystarczy zwykle smarowanie czy coś... Wizyta u zegarmajstra tak czy siak nieunikniona, choćby dla przeglądu.Warto tym się interesować? Co kumotry na to?
Fotki robione moją komórkową aparatką:

:
Hogg, ja miałem to samo z jedną Mołnią, koronka ni wuja nie chciała ani drgnąć. Zaniosłem do majstra, nie pamiętam co tam z nią było, ale jakaś głupota do zrobienia za dwie dyszki.

Czy warto? To już indywidualna sprawa każdego. Ja patrzę na Mołnie jedynie z perspektywy ewentualnych pasówek, które bym z nich robił. ;)

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Sprawna powinna ruszyć zaraz po nakręceniu, bez zdjęcia dekla raczej trudno będzie ocenić co jej dolega.

:
Nie, nie... ja nie z tych, co po słabej fotce zegarka chcą się dowiedzieć "co mu dolega". Z ciekawości pytam, czy taka Mołnia to warty uwagi model. Wizualnie mi się podoba, pytanie w zasadzie takie czy to dobre maszyny, czy dać sobie siana.

:
Hogg, Mołnia to dobry mechanizm, bez zdjęcia dekla ciężko stwierdzić, która to wersja.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Mam podobną, z wilkami, z pudełkiem i papierami. Nie zamierzam się jej na razie pozbywać.
To końcówka sowieckiej produkcji, z plastikową tarczą. Werk, cóż, i tak ładniejszy niż "żółtko" pakowane do części MC...

Antisocial and faceless...
:
Oki, ściągnę dekiel i przyfocę. Dekielek się odkręca czy jest raczej na wcisk?

:
Na wcisk.

edyta:
znaczy u mnie był na wcisk, więc przypuszczam, że tutaj też.

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-02-28, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
:
Dekiel i luneta na wcisk, możesz rozbierać i pasówkę robić :)

:
Jeszcze nie jest moja ;)
Pasówkę? Eee tam: pomyśl, wyciągasz takiego oldschoola z kieszonki w marynarce i informujesz damę, która godzina... Mina bezcenna cool

:
Hogg napisał/a:
wyciągasz takiego oldschoola z kieszonki w marynarce i informujesz damę, która godzina...

...następnie dama odchodzi... :D

:
Michał napisał/a:
Hogg napisał/a:
wyciągasz takiego oldschoola z kieszonki w marynarce i informujesz damę, która godzina...

i tu obawiam się, iż kolega ma rację!!! niestety...

Wy macie zegarki ja mam czas...
:
Michał napisał/a:
Hogg napisał/a:

...po koleżanki cool

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Szymon
[Usunięty]
:
LukasVanElvis napisał/a:
no niestety lepszy działanie przyciągające mają tylko kluczyki do BMW ;)

:D :D

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-03-01, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum