Gąbki do satynowania
Odpowiedz do tematu

: Gąbki do satynowania
Ponieważ nie zaliczam się do ludzi z charakterem psa ogrodnika, chcę się podzielić znaleziskiem. Od długiego czasu do matowienia i satynowania zegarków, bransolet oraz klamerek używam gąbek, które przywiozłem zza oceanu. Sprawdziły mi się lepiej, niż inne kupowane w różnych sklepach wynalazki. Niedawno zaprzyjaźniony Pan z firmy 3M przywiózł mi podobne, rozprowadzane w Polsce. Okazuje się, że włóknina posiada dodatek korundu, przez co jest tak skuteczna. Jeśli ktoś chce spróbować, można tego szukać w Makro, czy innych supermarketach.
Wygląda to tak:

:
Pokaż jakieś efekty, bo brzmi to zbyt pięknie :)

"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."

Jan Oborniak
:
No ale co tak pięknie ?
Tak samo można się bawić weną stalową.

:
Wełnę też używałem, ale dla mnie tym wychodzi lepiej. Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie.
Tak wygląda Obris, "przerobiony" z piaskowanego na satynowany

A tak Maryna (na zdjęciu to wygląda nie bardzo, ale faktycznie dla mnie był to jeden z fajniejszych zegarków)

Ostatnio zmieniony przez jaro19591 2013-02-14, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
:
ALAMO napisał/a:

Kurde balans, miewałem wenę twórczą czasem ale stalowej nigdy! Czym ona się przejawia?
;) :))

Antisocial and faceless...
:
Tym samym, ale jak wychodzi to strasznie drapie :złośliwiec: pifko

Sylwek
[Usunięty]
:
mw75 napisał/a:
ALAMO napisał/a:

Kurde balans, miewałem wenę twórczą czasem ale stalowej nigdy! Czym ona się przejawia?
;) :))

czytaniem ze stalowej piersiówki zapewne hmmm

:
Właśnie znalazłem dokładnie te same gąbki w szafie żony zwanej przeze mnie "kuchennym burdlem" i się biorę do Boschetta, bo po ostatniej polerce rysek za mocno się świeci. Zobaczymy, dzięki za cynk ;)

hrg.pl
:
Ha, działa :) I to szybko idzie :)

hrg.pl
:
dzisiaj przeszukam szafke w kuchni :))
Dominik, poka poka, tego boschetta :))

beceen | ***** ***
:
Wczoraj przeczytałem ten post o polerowaniu a dziś w nocy śniła mi się ta polerka zegarków :)
Pozdrawiam

Wy macie zegarki ja mam czas...
:
bromborek, poczytaj lepiej cos o cyckach albo co... :)) :D

beceen | ***** ***
:
beceen napisał/a:
bromborek, poczytaj lepiej cos o cyckach albo co... :)) :D

pifko

Wy macie zegarki ja mam czas...
:
Ja sobie kiedyś takim zmywakiem alufelgi umyłem :głową w mur: To potem polerowania miałem od cholery :facepalm:

:
głupie pytanie - wiem, ale po prostu biere gąbeczke i jadę po kopercie tą zieloną częścią? Na sucho? :))

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum