Słoniowe dylematy zakupowe cz.3
Odpowiedz do tematu

: Słoniowe dylematy zakupowe cz.3
Powoli zaczynam zastanawiać się nad swoim prezentem urodzinowym. Czasu jeszcze trochę jest - bo okazja dopiero w kwietniu :D ale gorzej z budżetem :głową w mur: . Póki co na mojej skromnej liście w zasięgu są 2 pozycje - obie fajne, obie warte zainteresowania.

1. Sturmanskie 31681 - 1743763 - bardzo fajny zegar, sensowne 42mm i w końcu coś na słynnym 3133 :))

2. Squale 1545 Heritage - też ciekawy model. Dla mnie idealny substytut Tudora.

Doradźcie co lepsze... A może coś innego? hmmm

:
A duża Striełka?? Na żywca MIAŻDŻY :shock: ;)

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks napisał/a:

Ale cholera duża jest :głową w mur: Będzie kolejna rzymianka z niej ;) Szturmaniec dużo bardziej praktyczny się wydaje ;)

:
Iks napisał/a:

no właśnie, że się podłączę - gdzie najlepiej zanabyć Striełkę???

zyj terazniejszoscia
:
Szturman zjada Rolca na podwieczorek :idea: :D :D

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

Ale cholera duża jest

No właśnie wcale nie taka duża wbrew pozorom, to jednak nie jest taka koperta jak w Stenku, ta striełkowa przez polerowanie i te różne płaszczyzny swoje wydaje się subtelniejsza - mam takie zdjęcie porównawcze ze stenkiem pilotem, niestety perspektywa jest totalnie przekłamana.

Ogólnie baaardzo fajny zegar i myślę, że nawet dałbym za niego te 3K które obecnie kosztuje ;)

A jak 42mm to jeszcze Cemepka jest - Chomior kiedyś pisał, że z papci wywala ;)

Albo Zeppelin :)

Ostatnio zmieniony przez Iks 2013-02-06, 18:01, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Fazi napisał/a:
Szturman zjada Rolca na podwieczorek :idea: :D :D

.... i to bez herbatki ;)
Squale fajny (oczywiście oprócz wskazówek :D ), ale Szturmańskie to jest to pifko

:
Szturman.

:
Bezapelacyjnie Szturman.

:
Iks, - zeppelin też mi chodził po głowie :głową w mur: :wkurzony: Tylko, że szturmaniec ma fajne piaskowaną kopertę. Cholera - wcale nie mówię o Squale :))

:
Słoniu napisał/a:
ma fajne piaskowaną kopertę.

No szczerze Ci powiem, że nie wiem czy to plus tego zegarka ;) Swojego czarnego bym wolał normalnie w wersji polerka/szczotka :))

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks napisał/a:
Swojego czarnego bym wolał normalnie w wersji polerka/szczotka :))

Mogłeś brać poljota journey tam masz to samo w polerce - gratis datę przesunęli ;) A i tysiaka prawie w cenie gubi :D

:
Słoniu, a ile można już męczyć te homary roleksa. kup se bagelsporta i po sprawie :D

Oczywiście ze głosuję na mechaniczne chrono, ale lepszym wyborem jest oczywiście Strzała. Z tego co widać po zdjeciu Iiksa, to strzałka ma duze szkiełko, wiec moze mniejsza strzałka wizualnie będzie wyglądać na wieksza niz jest. Dlatego myślę ze warto by było przymierzyć mała strzałkę.

Zawsze lubiłem Led Zeppelin, więc na Zeppelina także oddam głos cool

:
Słoniu napisał/a:
Mogłeś brać poljota journey tam masz to samo w polerce

Journey jest bardziej elegancki, a ja chciałem sportowe chrono ;)

[ Dodano: Sro 06 Lut, 2013 20:05 ]
LukasVanElvis napisał/a:
mała strzałkę.

Ja mierzyłem i niestety na mojej łapie ~19cm wygląda jak zabawka :(

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Mała strzałka jest za mała :/ Mierzyłem i chrono musi mieć tak 40-44mm. Duża jednak będzie średnio wygodna hmmm

LukasVanElvis napisał/a:
kup se bagelsporta i po sprawie :D

Niet - tu mam czerwony bezelek i tudorowy look :)) . Do tego jest WR200 a ja nie mam homarka suba żadnego. ;)

Najlepiej łyknąć oba :głową w mur:

[ Dodano: 2013-02-06, 20:06 ]
BTW - białe chrono zeppelina odpadło - bo na full białe mam już plan :złośliwiec:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum