Odpowiedz do tematu
: dokręcanie ręczne claro888/ST-16
Nie posiadam rotomatu i czasem chciałbym dokręcić ręcznie zegarek na claro 888? Czy w ogóle ten mechanizm da się tak dokręcić? Czy to bezpieczny zabieg? Dzięki za pomoc.
:
Możesz dokręcać ile Ci się podoba.W moim zegarku z ST-16 używałem koronki jako kręciołka antystresowego i dwa lata takiego traktowania wytrzymał.Zresztą ma się dobrze i nic mu nie dolega Trzy latka z okładem już Retoxikowi stuknęły.
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-20, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Andriusza, już to wyjaśnił, możesz kręcić ile tylko chcesz.
Edyta
To samo pytanie zadałeś na Kizi, użytkownik jedimaster odpowiadając na Twoje pytanie napisał "Claro 888 jest podobny (identyczny?) do ETA 2824" , niestety jest to totalną bzdurą, Claro888 to ST-16 Sea Gulla , a ten z kolei wywodzi się od Miyoty 82XX.
Tutaj masz porównanie Claro888 i St 16 jakiego dokonano na WUS
http://forums.watchuseek....ad.php?t=312588
Edyta
To samo pytanie zadałeś na Kizi, użytkownik jedimaster odpowiadając na Twoje pytanie napisał "Claro 888 jest podobny (identyczny?) do ETA 2824" , niestety jest to totalną bzdurą, Claro888 to ST-16 Sea Gulla , a ten z kolei wywodzi się od Miyoty 82XX.
Tutaj masz porównanie Claro888 i St 16 jakiego dokonano na WUS
http://forums.watchuseek....ad.php?t=312588
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-20, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
:
Kręć, do naturalnej śmierci zegarka od obucha ...
O ile śfajcary czegoś nie napsuli - to ST16 można katować dokręcaniem do bólu palców ...
O ile śfajcary czegoś nie napsuli - to ST16 można katować dokręcaniem do bólu palców ...
:
Dzięki wielkie, jestem tu świeży (ale z pięknym portugalczykiem od paru dni i zastanawiałem się właśnie co to jest KIZI... A tam czytam sobie od jakiegoś czasu to i owo, pomyśł z ETA 2824 mnie delikatnie mówiąc oszołomił...
svedos napisał/a: |
Andriusza, już to wyjaśnił, możesz kręcić ile tylko chcesz.
Edyta To samo pytanie zadałeś na Kizi, użytkownik jedimaster odpowiadając na Twoje pytanie napisał "Claro 888 jest podobny (identyczny?) do ETA 2824" , niestety jest to totalną bzdurą, Claro888 to ST-16 Sea Gulla , a ten z kolei wywodzi się od Miyoty 82XX. Tutaj masz porównanie Claro888 i St 16 jakiego dokonano na WUS http://forums.watchuseek....ad.php?t=312588 |
Dzięki wielkie, jestem tu świeży (ale z pięknym portugalczykiem od paru dni i zastanawiałem się właśnie co to jest KIZI... A tam czytam sobie od jakiegoś czasu to i owo, pomyśł z ETA 2824 mnie delikatnie mówiąc oszołomił...
:
KIZI to nawa skrócona -pełna to KIZI MIZI
:
coś w tym niewątpliwie jest.
andre napisał/a: |
KIZI to nawa skrócona -pełna to KIZI MIZI |
coś w tym niewątpliwie jest.
:
Koledze z kizi pomylilo sie Claro z Sellita SW200.
:
Albo z innym Saprodem ...
zbyszke napisał/a: |
Koledze z kizi pomylilo sie Claro z Sellita SW200. |
Albo z innym Saprodem ...
:
Ja miałem taką ładną Adriaticę z białą tarczą i dumnym napisem Swiss Made, a w środku Claro 888 . Kręciłem jej koronka pewnego razu ile wlezie, bo myslałem że to tak jak w hand wind. Nakręcisz do pewnego momentu, poczujesz opór i to oznacza że jest nakręcony na maxa. A tu kręcę i kręcę, paluchy juz bolą, a końca nie widac. Aż mi sie znudziło wreszcie. Taka konstrukcja, że można kręcic do usranej smierci...
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-04-02, 07:34, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Kręciołek antystresowy
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-04-02, 07:34, w całości zmieniany 1 raz