Chciałem skrócić swoją bransoletkę ze zdjęcia. Skracał z Was ktoś może takiego fixoflexa? Znalazłem opis angielski, że niby te wskazane blaszki dogiąć w dół i wyciągnąć. Obie strony trzeba dogiąć? To jest jedna blaszka? Nie rozleci się coś, nie urwie?
Odpowiedz do tematu
: Fixoflex skracanie
Zegarki * Rower * Radio
:
Mzeg, daj jakieś fotki z boku i z dołu ,tu niezbyt widać co trzyma jaki element
:
Ostatnio zmieniony przez mw75 2013-02-04, 21:31, w całości zmieniany 4 razy
Tak, skracałem Speidela kilka razy. Odginasz blaszkę z jednej strony i demontujesz, zsuwasz z takiego metalowego elementu w kształcie litery U (są dwa z każdej strony segmentu) - albo po prostu zsuwasz całe ogniwko z U . To samo z drugiej strony segmentu który chcesz usunąć (z przeciwnej strony). Po czym usuwasz jedno ogniwko (lub więcej ogniwek). Później czynności wykonujesz w odwrotnej kolejności. Nic się nie urwie, bez obaw.
Może fotki ogniwek po rozbiórce pomogą (jedno ogniwko ma niepotrzebnie odgięte dwie strony):
Gdzieś na necie są dokładne instrukcje, trzeba poszukać.
Może fotki ogniwek po rozbiórce pomogą (jedno ogniwko ma niepotrzebnie odgięte dwie strony):
Gdzieś na necie są dokładne instrukcje, trzeba poszukać.
Ostatnio zmieniony przez mw75 2013-02-04, 21:31, w całości zmieniany 4 razy
Antisocial and faceless...
:
To kurde jest ciekawa konstrukcja. I nie kosi włosów (z pierwszych prób).
Zegarki * Rower * Radio
:
Ano, ale tylko oryginalna bransa Speidela jest naprawdę klasowa. Podróby lub klony czasem rwą włosy lepiej niż noworuskie bransolety Wostoka .
:
mw75, pięknie objaśnione i po dodatkowych fotach Mzeg-a, tak bym się za to zabrał właśnie
:
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2013-02-04, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Patrzę, patrzę i nijak nie mogę dopasować tych speidelowskich wymontowanych blaszek do tego fixoflexa
Weźcie się też przypatrzcie. To na pewno jest ten sam system U?
edit: Aaaa, chyba już widzę!
Weźcie się też przypatrzcie. To na pewno jest ten sam system U?
edit: Aaaa, chyba już widzę!
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2013-02-04, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Zegarki * Rower * Radio
:
Odpowiedz do tematu
Nie są identyczne ale są bardzo podobne. Każda bransoleta składa się z górnych i dolnych ogniwek połączonych blaszkami w kształcie litery U. Każde ogniwko - 4 U, po dwie z każdej strony. Odpowiednio odginając boki ogniwek i zsuwając je z U da się to rozebrać.
[ Dodano: 2013-02-04, 23:17 ]
W Twojej bransolecie powinno dać się ją zdemontować odginając tylko blaszki z górnych ogniwek - dół wyjedzie sam, z Twoja pomocą delikatną. Bo masz zagięcia tylko na górze. Są jeszcze takie bransolety bez zagięć, tam po prostu wyciąga się U.
[ Dodano: 2013-02-04, 23:17 ]
W Twojej bransolecie powinno dać się ją zdemontować odginając tylko blaszki z górnych ogniwek - dół wyjedzie sam, z Twoja pomocą delikatną. Bo masz zagięcia tylko na górze. Są jeszcze takie bransolety bez zagięć, tam po prostu wyciąga się U.