Kumotrzy, może mi ktoś łopatologicznie, "step baj step" wytłumaczyć, jak dokonać zakupu zegarka na http://chistopolcity.com/ ?
Przymierzam się od jakiegoś czasu i... chyba trochę dygam tak bez wiedzy iść na strzała
Ktoś tam kupował? Z tego co wyguglałem, to mają najtańszą ofertę. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-01-29, 10:51 ]
Nikt ?
Odpowiedz do tematu
: Zakupy w chistopolcity
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2013-01-29, 09:51, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2013-01-29, 09:51, w całości zmieniany 2 razy
:
Brat kupowal Amfe w czystopolu Trasa sprawdzona - wybierasz ruska poczte i masz trejsing przesylki w cenie. Kwota przesylki - okolo 14 dolarsow.
Placisz pejpalem.
Daj znaka czy ci sie udalo
Placisz pejpalem.
Daj znaka czy ci sie udalo
:
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2013-01-29, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
Głównie to mi o tego pejpala się rozchodzi, bo nie ogarniam tematu.
PS
Ile szła przesyłka do brata?
PS
Ile szła przesyłka do brata?
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2013-01-29, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
:
Dwa tygodnie, z czego poltora tygodnia po Rosji. Przynajmniej wedlug tracka.
:
to może zacznij od tego https://cms.paypal.com/pl/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/ServiceDescription_full
Hogg napisał/a: |
Głównie to mi o tego pejpala się rozchodzi, bo nie ogarniam tematu. |
to może zacznij od tego https://cms.paypal.com/pl/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/ServiceDescription_full
Segoy
:
Odpowiedz do tematu
Tak w dużym skrócie i uproszczeniu:
1) musisz założyć konto na PayPal
2) celem dokonania jakiejkolwiek płatności (do wyboru różne metody):
- musisz zasilić konto jakimiś środkami
lub
- powiązać konto z kartą debetową
lub
- powiązać konto z kartą kredytową
Ja używam metody pierwszej. Jest najbardziej upierdliwa (trzeba przelewać środki z banku na konto PayPal i ewentualnie po transakcji nadwyżkę przelać w drugą stronę) ale wydaje się najbezpieczniejsza.
Jeśli kupujesz na zatoce, to system prowadzi Ciebie z rączkę, tylko się logujesz i potwierdzasz kolejne kroki.
Przy innych zakupach, najczęściej dostajesz od sprzedającego dane potrzebne do wykonania płatności:
- adres mailowy i kwota w jakiejś walucie, logujesz się do PayPal, wykonujesz transfer środków na podany adres mailowy w ustalonej kwocie i walucie
- kiedyś też dostałem żądanie do zapłaty od sprzedającego, w tym wypadku sprawdzasz tylko czy wszystko się zgadza i potwierdzasz transfer środków
To tak w dużym uproszczeniu, ale tak jak sugerował Segoy, trzeba zacząć od lektury
najważniejszych informacji na stronie PayPal.
1) musisz założyć konto na PayPal
2) celem dokonania jakiejkolwiek płatności (do wyboru różne metody):
- musisz zasilić konto jakimiś środkami
lub
- powiązać konto z kartą debetową
lub
- powiązać konto z kartą kredytową
Ja używam metody pierwszej. Jest najbardziej upierdliwa (trzeba przelewać środki z banku na konto PayPal i ewentualnie po transakcji nadwyżkę przelać w drugą stronę) ale wydaje się najbezpieczniejsza.
Jeśli kupujesz na zatoce, to system prowadzi Ciebie z rączkę, tylko się logujesz i potwierdzasz kolejne kroki.
Przy innych zakupach, najczęściej dostajesz od sprzedającego dane potrzebne do wykonania płatności:
- adres mailowy i kwota w jakiejś walucie, logujesz się do PayPal, wykonujesz transfer środków na podany adres mailowy w ustalonej kwocie i walucie
- kiedyś też dostałem żądanie do zapłaty od sprzedającego, w tym wypadku sprawdzasz tylko czy wszystko się zgadza i potwierdzasz transfer środków
To tak w dużym uproszczeniu, ale tak jak sugerował Segoy, trzeba zacząć od lektury
najważniejszych informacji na stronie PayPal.