Grawer na mostku 6497
Odpowiedz do tematu

:
Ewamilewski napisał/a:

Santino a jest sposób by zegarka nie rozkręcać i takie logo namalować?

:
Ewamilewski napisał/a:
Santino a jest sposób by zegarka nie rozkręcać i takie logo namalować?

tia... kalkomanie walnąć :D

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Ale są kalkomanie trwałe bo tej technologi w ogóle nie znam?

Na szkiełku może być ok. Myślisz że można by to wypełnić farbą? Dziękuję za pomysł spróbuję.

Sylwek
[Usunięty]
:
Ewamilewski, taaa ,zrób mu tatuaż , :D

:
Ewamilewski napisał/a:
Ale są kalkomanie trwałe bo tej technologi w ogóle nie znam?

Na szkiełku może być ok. Myślisz że można by to wypełnić farbą? Dziękuję za pomysł spróbuję.

Przecież Santino napisał, że zadane do grawerowania elementy zostały u tego co działalność zawinął hmmm
Sam tego nie robiłem....ale myślę, że się da - wszystko kwestia kosztów.
Robiłem grawer zwykły - 2zł za literę, byc może więc wypełnię to kolorem pifko pomysł niezły - najlepiej te farbki od modelarstwa? baza + lakier?

....imho - grawer indywidualny to tylko CNC - 5zł to nie kosztuje - a potem wypełnienie kolorem ...jak na filmiku z Paneraia :roll:

....ale jak masz własne CNC ....Ewka - to masz też kogoś kto Ci to(projekt) .....zrobi za frytki, śrubki czy loda. ;)
....daj znać bo może będziesz miała i od Nas zlecenia - i zarobisz nie ma to tamto cool

Ostatnio zmieniony przez GrzecH 2013-01-26, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Spam
[Usunięty]
:
Ciniol napisał/a:
Ewamilewski napisał/a:

Myślałem że znasz artystę - grawera.

tacy to tylko w Krakowie ;) i dodam że tani nie są

Ciniol napisał/a:
nie wiem czy Eneasz znajdzie czas hmmm
;)

...oplułem monitor :))

:
Grawer.... hmmm tani nie jest hmmm ..... hmmm Mam rylce i rękę co to umie macać pod spódnicą mego obiektu zainteresowania (przykład www.kaido2.y0.pl ) i szczerze hmmm ..... biorę i sobie robię com chcem.

Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-01-27, 00:37, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
A grawer laserowy?
Koszt stosunkowo nieduży i lekko wgłebiona powierzchnia.

:
zozur, Laserowo, to praktycznie nie ma wgłębienia :-(

:
Hmm robiłem niedawno grawer laserowy na ostrzu scyzoryka (na prezent) i wgłębienie było wyraźne, nie była to tylko zmatowiona powierzchnia.
Koszt wyniósł 25 zł.
Laser o mocy 60W.

Ostatnio zmieniony przez zozur 2013-01-28, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
:
+1
To kwestia mocy lasera.
Da się wypalić głebiej.

Sylwek
[Usunięty]
:
ALAMO, można nawet przepalić ;)

Ewamilewski
[Usunięty]
:
kaido2 napisał/a:
Grawer.... hmmm tani nie jest hmmm ..... hmmm Mam rylce i rękę co to umie macać pod spódnicą mego obiektu zainteresowania (przykład www.kaido2.y0.pl ) i szczerze hmmm ..... biorę i sobie robię com chcem.

Marcin Twój link nie jest aktywny - antywirus wykrył w mim jakiegoś trojana. Sprawdź sobie.

Potwierdzam słowa Marcina należy kupić stalkę za 20 zł i popróbować na sklejce.
Fajna zabawa i efekt.

Można pokryć lakierem grawerskim i wyrytować a potem na chwilę do kwasu ( obowiązkowo rękawice, okulary, fartuch, gaśnica).

Leserem nie sprawdzałem ale kiedyś jak budowałem wiertnicę to gościu wycinał mi blachę 2 cm więc z mostkiem na pewno da radę :)) tylko co z niego zostanie to niewiem :D

:
Ewamilewski napisał/a:

Marcin Twój link nie jest aktywny - antywirus wykrył w mim jakiegoś trojana. Sprawdź sobie.

Zmień antywirusa.

Pozdro!!!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum