nie wiem czy Eneasz znajdzie czas
Odpowiedz do tematu
:
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
:
Ale euro, nie?
Też mnie to irytuje
Ewamilewski napisał/a: |
Dzisiaj za byle zegarek 10000 wołają a na grawer skąpią . |
Ale euro, nie?
Też mnie to irytuje
:
Miszcz Eneasz Nie dotyka zegarkow za mniej niz 20 000
Ciniol napisał/a: |
nie wiem czy Eneasz znajdzie czas
|
Miszcz Eneasz Nie dotyka zegarkow za mniej niz 20 000
:
Chłopaki ,dajcież spokój Miszczofi nad Miszcze - Eneaszowi ,o jego artyzmie chyba gdzie indziej czytane było
:
To mamy zanieść mechanizm do pierwszego zakładu jaki nam się nawinie i wygrawerować za 20 zł. Tylko nie wiem po co?
Skoro kupujący nie widzi że grawer zrobiono komputerowo to znaczy że w ogóle nie zwraca uwagi na detale. Takiemu klientowi mogę przykleić blaszkę z napisem którą wytłoczę ze złotej foli i przykleję polimerem.
Autor tematu pokazał zdjęcie z ręcznym grawerowaniem i myślałem że o ten sposób mu chodziło.
Skoro kupujący nie widzi że grawer zrobiono komputerowo to znaczy że w ogóle nie zwraca uwagi na detale. Takiemu klientowi mogę przykleić blaszkę z napisem którą wytłoczę ze złotej foli i przykleję polimerem.
Autor tematu pokazał zdjęcie z ręcznym grawerowaniem i myślałem że o ten sposób mu chodziło.
:
Ewamilewski, co to znaczy ręcznie grawerowane?? w świetle dzisiejszych gonitw za prestydżem , proszę,wytłumacz mi co znaczy ręczne grawerowanie?? ,bo ja stary jestem i mnie kojarzy się to z tym,że :każdy jeden bezwzględnie grawerunek jest inny z racji swej niepowtarzalności , bo nie ma człowieka co by 2 razy tak samo idealnie grawer swą łapą zrobił ,, cała reszta ,, czy to laser, czy pantograf z jednolitym wzorem , czy cnc z wprowadzonymi danymi ,to jedno i to samo, i w dodatku wcale nie musi kosztować ,, bo nie musi
:
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-01-26, 08:39, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek zgadze się.
Grawerunek zrobiony na indywidualne zamówienie przez artystę grawera to będzie to o co mi chodziło.
Grawerunek CNC i pantografem to mogę zrobić sobie sam w warsztacie bo mam maszyny ale dzieła sztuki to tym nie zrobię.
Grawerunek zrobiony na indywidualne zamówienie przez artystę grawera to będzie to o co mi chodziło.
Grawerunek CNC i pantografem to mogę zrobić sobie sam w warsztacie bo mam maszyny ale dzieła sztuki to tym nie zrobię.
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-01-26, 08:39, w całości zmieniany 1 raz
:
Znaczy takiego, co ręcznie robi?
To znam - ale ja chciałem swoje logo zrobić - ręcznie to raczej by nie wyszło dobrze
artystę - grawera |
Znaczy takiego, co ręcznie robi?
To znam - ale ja chciałem swoje logo zrobić - ręcznie to raczej by nie wyszło dobrze
:
Leszek, ten grawer nie jest ręczny. Na Jutubie jest filmik, konkretnie Dornblutha od ktorego ten wątek się zaczął - jak go wykonuje. To jest maszyna sterowana numerycznie, przenosi na płytę wzory zadane na ekranie.
Dokladnie tak samo wygląda to w fabryce, tyle że maszyny są wydajniejsze. To sie robi w jednym ciągu technologicznym - grawer mostka, później igła wprowadza do rowków farbę.
Dokladnie tak samo wygląda to w fabryce, tyle że maszyny są wydajniejsze. To sie robi w jednym ciągu technologicznym - grawer mostka, później igła wprowadza do rowków farbę.
:
Dzięki Alamo. Ale technika poszła do przodu, coś niesamowitego.
Grawery które mi oferowano w zakładach to były brzydkie.
Czyli szukać zakładu obróbki precyzyjnej.
Santino bo Ty trudne logo masz
Może wytraw rysunek lekko a potem popraw rylcem?
Jak ktoś coś wie to niech się podzieli wiadomościami.
Grawery które mi oferowano w zakładach to były brzydkie.
Czyli szukać zakładu obróbki precyzyjnej.
Santino bo Ty trudne logo masz
Może wytraw rysunek lekko a potem popraw rylcem?
Jak ktoś coś wie to niech się podzieli wiadomościami.
:
Czy ja wiem?
Ty trudne logo masz |
Czy ja wiem?
:
Błąd Panie Krzysztofie , Miszcz Eneasz bierze najtańsze ZUO w cenie jednego Parnisa i robi z niego cudo za 20000. To jest dopiero prawdziwy wizjoner i tfurca
Ostatnio zmieniony przez Remik 2013-01-26, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
ALAMO napisał/a: |
Miszcz Eneasz Nie dotyka zegarkow za mniej niz 20 000 |
Błąd Panie Krzysztofie , Miszcz Eneasz bierze najtańsze ZUO w cenie jednego Parnisa i robi z niego cudo za 20000. To jest dopiero prawdziwy wizjoner i tfurca
Ostatnio zmieniony przez Remik 2013-01-26, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
a mój Tatuś całe życie mi powtarzał ,że "z gówna ,synu, bata nie ukręcisz"
i jak ja teraz Mu mam powiedzieć,że się mylił ???
Remik napisał/a: |
Błąd Panie Krzysztofie , Miszcz Eneasz bierze najtańsze ZUO w cenie jednego Parnisa i robi z niego cudo za 20000. To jest dopiero prawdziwy wizjoner i tfurca |
a mój Tatuś całe życie mi powtarzał ,że "z gówna ,synu, bata nie ukręcisz"
i jak ja teraz Mu mam powiedzieć,że się mylił ???
:
Santino a jest sposób by zegarka nie rozkręcać i takie logo namalować?
[ Dodano: 2013-01-26, 13:20 ]
Alamo widziałem filmik , super ale to jest produkcja tego jednostkowo nie zrobisz.
Nie ma szans bym każdy mechanizm rozbierał, do każdego mechanizmu robił matrycę i grawerował.
To musi być coś prostszego.
Odpowiedz do tematu
Santino napisał/a: | ||
Czy ja wiem? Obrazek |
Santino a jest sposób by zegarka nie rozkręcać i takie logo namalować?
[ Dodano: 2013-01-26, 13:20 ]
ALAMO napisał/a: |
Leszek, ten grawer nie jest ręczny. Na Jutubie jest filmik, konkretnie Dornblutha od ktorego ten wątek się zaczął - jak go wykonuje. To jest maszyna sterowana numerycznie, przenosi na płytę wzory zadane na ekranie.
Dokladnie tak samo wygląda to w fabryce, tyle że maszyny są wydajniejsze. To sie robi w jednym ciągu technologicznym - grawer mostka, później igła wprowadza do rowków farbę. |
Alamo widziałem filmik , super ale to jest produkcja tego jednostkowo nie zrobisz.
Nie ma szans bym każdy mechanizm rozbierał, do każdego mechanizmu robił matrycę i grawerował.
To musi być coś prostszego.