Jaki stop brązu?
Odpowiedz do tematu

:
Prawde mowiąc to wcalenie jest taki głupi plan ;-) - my się powoli za własnymi obrabiarkami zaczynamy rozglądać ... leniwie ... ;-)

:
ALAMO napisał/a:
zobacz jak ten Oliver wyglada - zalożyłbyś to na rękę ?

Ale tu też trzeba dodać, że masa posiadaczy zegarków z brązu np. na WUS wywołuje tą patynę w sztuczny, przyspieszony sposób i robią to celowo, są całe wątki opisujące ze szczegółami mikstury w jakich maczać zegarek, żeby szybciej złapał patynę. Ten mi wygląda właśnie na taki spatynowany sztucznie.

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Może ... Co nie zmienia faktu że ja bym tego patykiem nie dotknął ;-)

Ewamilewski
[Usunięty]
:
Szajmon napisał/a:
Santino,

A wiesz.. jest kilka ciekawych materiałów które bym ciekawostkowo widział jako materiał koperty/elementów koperty (bezel). Tylko jest kilka problemów:

-cena
-dostępnośc
-kto Ci to obrobi

Uprzedzając głupie pytania - nie mam na myśli uranu :D cool

Ja stawiam na granit i meteor.

Bezel z brązu fajnie może wyglądać i to nie jest dekiel to wytrzyma długo.
Po za tym przecież co najmniej raz w tygodniu czyścisz zegarek to i bezel możesz przetrzeć mocniej.

Pozdrawiam

:
Panowie, jak będzie, jak uda się zrobić to zamieszczę zdjęcie. Nic nei ejst jeszcze przesadzone.

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Szajmon napisał/a:
Santino napisał/a:
Szajmon napisał/a:
-kto Ci to obrobi

No i tu jest pies pogrzebany... :-(

W niektórych przypadkach jakbym się majstrowi z rysunkiem pokazał i powiedział, że chcę "coś takiego z tego materiału" to pewnie powiezdziałby: "Chyba pana popi***olilo, z ch*ja pan spadł? czy jak? i jeszcze jedną sztukę?" po czym zakląłby szpetnie.

No niestety. Produkcja jednostkowa jest ciężka jak się nie ma własnego sprzętu.

Produkcja jednostkowa jest ciężka jak ten sprzęt kupisz. Wydasz dużo pieniędzy a za nim nauczysz się obróbki ....... :głową w mur:
CNC w zegarkach mają Chińczycy. W ich katalogach jest tysiące kopert za grosze to po co wyważać drzwi.
Na jednostkowe projekty potrzebujesz maszyn za ok. 15000 zł.Fajna zabawa jak masz czas i wytrwałość. Jakość zawsze będzie "hand made".
Przerabiam to od roku więc doskonale wiem o czym piszę.

Blaz
[Usunięty]
:
Ewamilewski napisał/a:

Ja stawiam na meteor.

Poważnie? Będziesz składał zegarek w przestrzeni kosmicznej? Tylko nie wiem czy ten meteor dogonisz...

Sylwek
[Usunięty]
:
Iks napisał/a:
ALAMO napisał/a:
zobacz jak ten Oliver wyglada - zalożyłbyś to na rękę ?

Ale tu też trzeba dodać, że masa posiadaczy zegarków z brązu np. na WUS wywołuje tą patynę w sztuczny, przyspieszony sposób i robią to celowo, są całe wątki opisujące ze szczegółami mikstury w jakich maczać zegarek, żeby szybciej złapał patynę. Ten mi wygląda właśnie na taki spatynowany sztucznie.

nie trza żadnych mikstur , starczy zawsze rano lewą łapę z zeigerem podstawić pod pintusia w W-C i załatwione :))

:
albo iść do rybnego i wrzucić do beczki ze śledziami :)

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Blaz napisał/a:
Ewamilewski napisał/a:

Ja stawiam na meteor.

Poważnie? Będziesz składał zegarek w przestrzeni kosmicznej? Tylko nie wiem czy ten meteor dogonisz...

Ktoś musi być pierwszy. :))

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum