kumotrzy, gdzie w naszej pieknej ojczyznie mozna oddac koperte do piaskowania?
wiem, ze dobrze robi to MCWW, ale raz, ze trzeba zegar wysylac na drugi koniec swiata, a dwa, ze czas oczekiwania to kilkanascie (!) tygodni.
jest ktos moze na forum, kto sie tym zajmuje?
kiedys byl, o ile pamietam, MirekL, ale chyba okazal sie nierzetelnym forumowiczem (cos bylo o wyludzeniu zegara).
Odpowiedz do tematu
: piaskowanie, matowienie
beceen | ***** ***
:
Mysle ze zrobia to w każdym zakładzie piaskarskim.
Musiał bym sie spytać mojego piaskarza.
Musiał bym sie spytać mojego piaskarza.
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Dość istotne chyba jest to, żeby była odpowiednio drobna gradacja piasku (szkła?)...
:
Santino, jak szkło to nie piaskowanie tylko szkiełkowanie
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 16:36, w całości zmieniany 1 raz
beceen,
http://www.mirmet.civ.pl/lokalizacja.html
Skoro jesteś z Warszawy, to spróbuj tutaj. Najlepiej rozmawiać z panem Marcinem (Mirosław to ojciec). Mają sprzęt do szkiełkowania, jak powiesz co i jak to powinien sobie poradzić. Robiłem u niego kilka rzeczy z zakresu obrabiania metalu i tworzyw (co prawda nie zwiazanych z zegarkami) i byłem zadowolony
Jakby co to mam bezpośredni numer do p. Marcina
http://www.mirmet.civ.pl/lokalizacja.html
Skoro jesteś z Warszawy, to spróbuj tutaj. Najlepiej rozmawiać z panem Marcinem (Mirosław to ojciec). Mają sprzęt do szkiełkowania, jak powiesz co i jak to powinien sobie poradzić. Robiłem u niego kilka rzeczy z zakresu obrabiania metalu i tworzyw (co prawda nie zwiazanych z zegarkami) i byłem zadowolony
Jakby co to mam bezpośredni numer do p. Marcina
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 16:36, w całości zmieniany 1 raz
:
witam
puść na PW zdjęcie koperty, pokażę Ci jak będzie wyglądać po zabiegu
rozbroisz ją, okleisz tam gdzie Ci napiszę i możesz wysłać pocztą
ostatnio robiłem ale osobiście ten rodzaj koperty mi się nie podoba
puść na PW zdjęcie koperty, pokażę Ci jak będzie wyglądać po zabiegu
rozbroisz ją, okleisz tam gdzie Ci napiszę i możesz wysłać pocztą
ostatnio robiłem ale osobiście ten rodzaj koperty mi się nie podoba
:
Szajmon, dzieki za kontakt. Szkoda, ze to tak daleko ale przedzwonie.
Generalnie chodzi mi o taki efekt, jaki daja w MCWW (low albo hillight):
Generalnie chodzi mi o taki efekt, jaki daja w MCWW (low albo hillight):
beceen | ***** ***
:
Pytal o piaskowanie w PL, dostał kontakt do Warszawy gdzie raczy tyłek na co dzień trzymać i marudzi melepeta jedna
Myślę, że spokojnie będzie się dało uzyskać oba efekty (low light na pewno). Kwestia gradacji szkiełek i czasu obróbki. Zadzwoń, popytaj. Czlowiek jak najbardziej do dogadania, chętnie podłapuje ciekawe inicjatywy no i bardzo przykłada sie do roboty.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
beceen napisał/a: |
Szajmon, dzieki za kontakt. Szkoda, ze to tak daleko ale przedzwonie.
Generalnie chodzi mi o taki efekt, jaki daja w MCWW (low albo hillight): Obrazek |
Pytal o piaskowanie w PL, dostał kontakt do Warszawy gdzie raczy tyłek na co dzień trzymać i marudzi melepeta jedna
Myślę, że spokojnie będzie się dało uzyskać oba efekty (low light na pewno). Kwestia gradacji szkiełek i czasu obróbki. Zadzwoń, popytaj. Czlowiek jak najbardziej do dogadania, chętnie podłapuje ciekawe inicjatywy no i bardzo przykłada sie do roboty.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
:
beceen, Daj pls znać - najlepiej tutaj - jak efekty rozmów.
Byłbym też zainteresowany piaskowaniem - szczególnie, jakby taki efekt high lite się udało osiągnąć.
Byłbym też zainteresowany piaskowaniem - szczególnie, jakby taki efekt high lite się udało osiągnąć.
:
Szajmon, to nie Warszawa, to jakis Anin
beceen | ***** ***
:
No ja wiem, że Azja juz. Ale ja tam taki koszerny w kwestii Warszawy nie jestem. Tak czy siak bliżej niż gdzies tam na koniec Polski.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
beceen napisał/a: |
Szajmon, to nie Warszawa, to jakis Anin |
No ja wiem, że Azja juz. Ale ja tam taki koszerny w kwestii Warszawy nie jestem. Tak czy siak bliżej niż gdzies tam na koniec Polski.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-21, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
:
Santino, tego hi beat-a to spoko na pełnym szkle da się uzyskać ale na pełnym ,a nie na jakiejś kruszonce
:
Sylwek, Ty mnie czasem nie obrażasz
Co to znaczy na pełnym szkle?
Co to znaczy na pełnym szkle?
:
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-01-21, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Zrobiony na mikrogranulkach. Metal uzyskuje gładką powierzchnię i połysk. Może być na mokro.
Ten pierwszy dekiel po lewej może być na korundzie 180-220. Środkowy już na kulkach.
Ten pierwszy dekiel po lewej może być na korundzie 180-220. Środkowy już na kulkach.
Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-01-21, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Santino, w zależności od użytego szkła można wyróżnić kilka sposobów szkiełkowania ,, tak samo jak Eta bywa szwajcarska-kincka , kincka-kincka , i szwajcarsko-szwajcarska (aczkolwiek w istnienie tej ostatniej to nawet mój pies nie wierzy )
nie mam zamiaru Kumotra obrażać , twierdzę ,że pełną szklaną kulką da się bez problemu uzyskać tego high technology swiecąco-gładkiego uzyskać ,,
nie mam zamiaru Kumotra obrażać , twierdzę ,że pełną szklaną kulką da się bez problemu uzyskać tego high technology swiecąco-gładkiego uzyskać ,,