Odpowiedz do tematu
: Alpha - co z tym tachymetrem?
Moj zegareczek, nabytek tutaj na Forum. Ogolnie jestem bardzo zadowolony, ale caly czas zastanawia mnie jedna sprawa. Tachymetr na bezelu czy nie powinien byc wyzerowany na 12-tej? U mnie jest na "15-cie po" i nie mozna nim obracac. Jak go odczytywac?
Moj zegareczek, nabytek tutaj na Forum. Ogolnie jestem bardzo zadowolony, ale caly czas zastanawia mnie jedna sprawa. Tachymetr na bezelu czy nie powinien byc wyzerowany na 12-tej? U mnie jest na "15-cie po" i nie mozna nim obracac. Jak go odczytywac?
:
Wszystko jest ok. Skala jest zawsze od 60 do max 400. Patrz np mój tissot:
[ Dodano: 2013-01-13, 18:32 ]
Korzysta się z niego tak, że mierzysz prędkość poprzez włączenie stopera na odległości kilometra. Minuta daje ci 60 km/h.
[ Dodano: 2013-01-13, 18:36 ]
Tu jeszcze kolejne przykłady:
Alpha i hami
[ Dodano: 2013-01-13, 18:32 ]
Korzysta się z niego tak, że mierzysz prędkość poprzez włączenie stopera na odległości kilometra. Minuta daje ci 60 km/h.
[ Dodano: 2013-01-13, 18:36 ]
Tu jeszcze kolejne przykłady:
Alpha i hami
:
Dzieki!
Czyli projektanci po prostu pomineli najwyzsze wartosci, a za to dali te niskie - od 60 do 75 sekund.
Czyli projektanci po prostu pomineli najwyzsze wartosci, a za to dali te niskie - od 60 do 75 sekund.
:
Odpowiedz do tematu
Te najwyższe pominęli raczej kosztem 50-60. Ja nie widziałem skali tachymetru, która nie zaczynałaby się od 60