Widzicie tu jakieś nieprawidłowości czy jest OK i można licytować?
http://allegro.pl/poljot-...2934048427.html
Odpowiedz do tematu
:
:
Mi jakoś nie pasuje ta tarcza do tej koperty, ale to tak na czuja. A z tego co widze to tarcza opisana cyrlicą a mechanizm po angielsku. Takich rzeczy to chyba w fabryce nie robili.
Garp napisał/a: |
Widzicie tu jakieś nieprawidłowości czy jest OK i można licytować?
http://allegro.pl/poljot-...2934048427.html |
Mi jakoś nie pasuje ta tarcza do tej koperty, ale to tak na czuja. A z tego co widze to tarcza opisana cyrlicą a mechanizm po angielsku. Takich rzeczy to chyba w fabryce nie robili.
:
Tak jak napisał Aronus - mi też ta koperta nie pasuje. W wątku masz kilka zdjęć moich poljotów Olimpijskich. Wszystkie sa w kopercie owalnej " jajo ".
Co do rozbiezności miedzy napisami na tarczy i mechanizmie mam takie samo zdanie jak Aronus .
Dobrze że "Garp" przypomniałeś mi o tym watku bo mam jeszcze parę Olimpijskich :
1. Takie dwie Sławy różniące się odcieniem tarczy
2. Dwa Wostoki
Ostatnio zmieniony przez Kris 2013-01-11, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
Aronus napisał/a: | ||
Mi jakoś nie pasuje ta tarcza do tej koperty, ale to tak na czuja. A z tego co widze to tarcza opisana cyrlicą a mechanizm po angielsku. Takich rzeczy to chyba w fabryce nie robili. |
Tak jak napisał Aronus - mi też ta koperta nie pasuje. W wątku masz kilka zdjęć moich poljotów Olimpijskich. Wszystkie sa w kopercie owalnej " jajo ".
Co do rozbiezności miedzy napisami na tarczy i mechanizmie mam takie samo zdanie jak Aronus .
Dobrze że "Garp" przypomniałeś mi o tym watku bo mam jeszcze parę Olimpijskich :
1. Takie dwie Sławy różniące się odcieniem tarczy
2. Dwa Wostoki
Ostatnio zmieniony przez Kris 2013-01-11, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
ZARIA - CITIZEN
Ten egzemplarz wypuszczony już po Olimpiadzie, w 1981r.
Mechanizm 2050 Miyota/Citizen. To chyba będzie 1L45 ???
Kalendarz podwójny, dni tygodnia w dwóch językach: rosyjskim i angielskim.
Partia mechanizmów została zakupiona w Japonii w 1979 r. Następnie posłużyła jako "wzór" dla radzieckich mechanizmów kwarcowych o ref. 1956 (wypuszczony w 1982r.) i później ref. 1656.
PS.
Nie mój. Wstawiam jako ciekawostkę. Fotka z netu.
Ten egzemplarz wypuszczony już po Olimpiadzie, w 1981r.
Mechanizm 2050 Miyota/Citizen. To chyba będzie 1L45 ???
Kalendarz podwójny, dni tygodnia w dwóch językach: rosyjskim i angielskim.
Partia mechanizmów została zakupiona w Japonii w 1979 r. Następnie posłużyła jako "wzór" dla radzieckich mechanizmów kwarcowych o ref. 1956 (wypuszczony w 1982r.) i później ref. 1656.
PS.
Nie mój. Wstawiam jako ciekawostkę. Fotka z netu.