Oczywiście trzeba trochę szukać, bo dużo jest podróbek w stylu "elephant cow leather".
Zresztą w taki sam sposób kupowałem na paski skórę krokodyla i aligatora.
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
:
:
Szukałem czegoś z taką fakturą:
Pojęcia nie mam jak się sprawdzi w noszeniu
Pojęcia nie mam jak się sprawdzi w noszeniu
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-01-08, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
Miałem takie trzy z panatime. Cos jak ten;
http://www.panatime.com/ne24dabrgeel.html
Dosć twardy, a w noszeniu te małe skórne purchawki dość mocno się wycierały od klamry.
http://www.panatime.com/ne24dabrgeel.html
Dosć twardy, a w noszeniu te małe skórne purchawki dość mocno się wycierały od klamry.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-01-08, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
:
Blaz, no wlasnie... Tylko jak kupic oryginal? Bo chetnie bym przytulil jakiegos slonia, aligatorka czy cos w tym stylu
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Nawet Michał taniej są - są licytacje od 10 dolców z darmowa dostawą, a sporo "kup teraz" za ok. $20
Michał napisał/a: | ||
Powaznie? Przeciez za tyle to portfela ze zwyklej skory niie kupisz, a ze slonia tak? |
Nawet Michał taniej są - są licytacje od 10 dolców z darmowa dostawą, a sporo "kup teraz" za ok. $20
:
ALAMO, tylko pytanie ile z tego to skora ze smiechozaura, albo zwykla bydleca
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
ALAMO, no właśnie mam wątpliwości, że to skóra ze słonia jest...
W innym przypadku już bym dawno kliknął.
W innym przypadku już bym dawno kliknął.
:
Na tych co mówię - jest taka sama punca jak na blazowym elefancie, podejrzewam że z tego samego źródła. Jakby ten słoń to była świnia ostatnia, to chyba by powiedział
:
Grzebać na ebayu. Patrzeć na komentarze. Prosić o zdjęcia. Konsultować się ze skórorobami.
Duże zagłębie tanich egzotycznych skór to Tajlandia/tamte rejony i Brazylia/tamte rejony.
Oczywiście jest trochę strachu czy przejdzie przez cło, jeśli skóra jest bez certyfikatu CITIES, ale jak przejdzie to masz - wliczając koszt robocizny pachoroba - pasek z egzotycznej skóry za względnie małe pieniądze.
Z tym że kiedyś to się opłacało, a teraz raczej nie. Stach czy Denikleus sami sprowadzają egzotyczne skóry i z całym szacunkiem dla męża mojej żony to w kwestii wyboru odpowiedniego płata skóry to bardziej pachorobom bym zaufał niż jemu.
Lepiej więc zapłacić trochę więcej i mieć pewność, że skóra jest pod patronatem paskoroba od momentu zakupu do momentu wyprodukowania paska niż zastanawiać się co nam przyniesie listonosz. Z pierwszym portfelem z aligatora miałem taki problem, że łuski okazały się po prostu za twarde.
Michał napisał/a: |
Blaz, no wlasnie... Tylko jak kupic oryginal? Bo chetnie bym przytulil jakiegos slonia, aligatorka czy cos w tym stylu |
Grzebać na ebayu. Patrzeć na komentarze. Prosić o zdjęcia. Konsultować się ze skórorobami.
Duże zagłębie tanich egzotycznych skór to Tajlandia/tamte rejony i Brazylia/tamte rejony.
Oczywiście jest trochę strachu czy przejdzie przez cło, jeśli skóra jest bez certyfikatu CITIES, ale jak przejdzie to masz - wliczając koszt robocizny pachoroba - pasek z egzotycznej skóry za względnie małe pieniądze.
Z tym że kiedyś to się opłacało, a teraz raczej nie. Stach czy Denikleus sami sprowadzają egzotyczne skóry i z całym szacunkiem dla męża mojej żony to w kwestii wyboru odpowiedniego płata skóry to bardziej pachorobom bym zaufał niż jemu.
Lepiej więc zapłacić trochę więcej i mieć pewność, że skóra jest pod patronatem paskoroba od momentu zakupu do momentu wyprodukowania paska niż zastanawiać się co nam przyniesie listonosz. Z pierwszym portfelem z aligatora miałem taki problem, że łuski okazały się po prostu za twarde.
:
Ta skóra bardzo przypomina rekinią, z czarnopłetwego rekina. Ogólnie to i tak dużo zależy od wyprawienia.
Wszystko to skóra słonia (biednego )
A jedyne twarde rysujące z czym się spotkałem,to jednak płaszczka...
Wszystko to skóra słonia (biednego )
A jedyne twarde rysujące z czym się spotkałem,to jednak płaszczka...
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Przemo, a Ty nie miałeś w ręku tego pierwszego naszego z Bowem portfela z aligatora?
nick555 napisał/a: |
A jedyne twarde rysujące z czym się spotkałem,to jednak płaszczka... |
Przemo, a Ty nie miałeś w ręku tego pierwszego naszego z Bowem portfela z aligatora?
:
Jakby co to drugi.
Santino napisał/a: |
Przemek - masz takie skóry? |
Jakby co to drugi.
:
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
trzeci
I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka