pmwas napisał/a: |
Nie będę do tego wracał. Mam świadomość, ze co niektóre szwajcary były całkiem marne, niektóre amerykańskie - też. Mam też pełną świadomość, ze niektóre chińskie mechanizmy są bardzo dobre. Ale co niektórzy nab tym forum forsują pogląd, że szwajcary be, amerykańskie - jak widać - też be, za to Made in China - to jest to! Co zresztą widać w poście powyżej. |
W ogóle czytasz to co piszę? Jeżeli nie to przeczytaj jeszcze raz a zauważysz ze podałem przykłady wysokiej i średniej jakości kłalit.Czy napisałem gdzieś że coś jest beee??
Ręczę Ci, że GMW to był bardzo porządny mechanizm. Kotwicy nie pokażę, bo nie będę go rozbierał specjalnie na tą okoliczność, ale amerykańce regulowane w kilku pozycjach to były już dobrej klasy zegarki. I nie pisz, ze nie bo TY tak uważasz - |
jest dużo więcej dużo bardziej godnych zaufania ludzi, niż Ty, którzy zarówno szwajcarskie, jak i amerykańskie zegarki cenią. |
Powyższy tekst świadczy tylko i wyłącznie kim jesteś i o poziomie twojej wiedzy, bo skoro już zjeżdzasz na osobistą ocenę mnie w ogóle mnie nie znając to świadczy tylko o jednym. Na taki chłyt poza tematyczny nigdy bym się nie odważył no ale jak widać są też specjaliści nad wyraz obdarzeni w dziedzinie parapsychologi.
Tak twierdzę i tak będę twierdził, choćby tu jeszcze kilka osób chciało na mnie naskoczyć. |
I wuj!
A odnośnie strony technicznej się nie wypowiadałem, bo to dobry, dość dokładny mechanizm z długą rezerwą chodu. Więcej o nim niestety nie wiem, więc - bez zastrzeżeń. |
Ja tylko mam do ciebie jedno pytanie bo tak mnie dręczą te "zapadłe szatony":
Jakie jest podstawowe zadanie tychże szatonów(rzecz jasna demontowalnych) w mechanizmach zegarkowych ?
Edit: Buendy...