Panowie,
mam starą kopertę nadającą się pod jakąś pasówkę Mołni i powoli przymierzam się do zbudowania czegoś ciekawego.
Koperta ma jednak w uszach 20 mm przy niecałych (piszę z głowy) 43 szerokości bez koronki i wydaje mi się to trochę za mało. Uszy dosyć grube i zastanawiam się czy nie można zwiększyć rozstawu do 22 mm.
Robił to ktoś z Was?
Zastanawiam się jak najlepiej to zrobić no i co z wierceniem otworów pod teleskopy?
Podpowiecie coś?
Odpowiedz do tematu
: Zmiana szerokości "w uszach"
Ostatnio zmieniony przez blasinski 2013-01-06, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez blasinski 2013-01-06, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
:
Po mm z każdej strony pilnikiem?
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Jeżeli koparta to cynkalówka to bym nie piłował bo wtedy dość mocno zostaną osłabione uszy względem wytrzymałości i mocniejsze targnięcie może spowodować urwanie części ucha. Ja bym w tym przypadku zaopatrzył sie w pasek 20mm a najlepiej to wywalił ten szajs o ile koperta jest z cynkalu czy samego alu i załatwił konkretną kopertę stalową po d którą wejdzie ten mechanizm.
Pozdro!!!
:
no i nie ma to jak konstruktywna odpowiedź Mistrza
Koperta jest chyba alu, tak więc po kłopocie
kaido2 napisał/a: |
a najlepiej to wywalił ten szajs o ile koperta jest z cynkalu czy samego alu i załatwił konkretną kopertę stalową po d którą wejdzie ten mechanizm. |
no i nie ma to jak konstruktywna odpowiedź Mistrza
Koperta jest chyba alu, tak więc po kłopocie
:
Tym się w 100%-tach nie sugeruj bo to tylko opcja jaką ja bym wybrał. Jeżeli alu nie poprzecierane to można też to nosić z tym że ono jest szkodliwe dla zdrowia i szybko dziadzieje(ciepło ludzkiego ciała + korozja powstała od ludzkiego potu) co na początku objawia się szarzeniem.
Pozdro!!!
:
+1000
kaido2 napisał/a: |
a najlepiej to wywalił ten szajs o ile koperta jest z cynkalu czy samego alu i załatwił konkretną kopertę stalową po d którą wejdzie ten mechanizm. |
+1000
:
Teraz inny scenariusz.
Koperta jest ze stali i chcemy 20--->22.
Czym i jak to najdelikatniej zrobic?
Koperta jest ze stali i chcemy 20--->22.
Czym i jak to najdelikatniej zrobic?
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Najlepiej przefrezować po 1mm na stronę, otwór na teleskop przewiercić na wylot z jednego zamocowania, z jednej strony nagwintować, piny wkręcane, polerka i gotowe.
:
Prościzna
Odpowiedz do tematu
grizly napisał/a: |
przefrezować po 1mm na stronę, otwór na teleskop przewiercić na wylot z jednego zamocowania, z jednej strony nagwintować, piny wkręcane, polerka i gotowe. |
Prościzna