Ponieważ ostatnia ankieta wyłoniła faworyta, którym stał się tissot a niestety inne wydatki przesunęły zakup w czasie to znalazł się dla niego godny nowy konkurent. Oba zegarki będą zakupione w tym roku, zastanawiam się tylko w jakiej kolejności dokonalibyście tego zakupu. W szranki stają dwa świetne zegarki:
Tissot Heritage 516 GL - jeden z nielicznych dla mnie genialnych projektów tissota, który to sprawnie odwołuje się do historii. Dobre wykonanie, koperta na lata 60/70 która bardzo mi pasuje, szafir, fajny pasek oraz sprawdzony wół roboczy w postaci Ety 2836. Uniwersalny czarny kolor oraz mniej formalny charakter.
Przeciwnik z Państwa Środka - Beijing Beihai - świetna koperta, która wyrywa z kapci, ładna czytelna i stonowana tarcza, bardzo fajny pasek, szafir. Dodatkowo napędza go pięknie zdobiony mechanizm beijinga. Rozmiary, która robią z niego genialnego garniturowca - piękna elegancja.
Ceny obu zbliżone. Tissot dużo łatwiej dostępny ale i bardziej praktyczny. Pekin jest odpowiedzią na moje poszukiwanie garniturowca. No i mam dylemat
Odpowiedz do tematu
:
Tissot. Masz Mewkę więc braku bejinga nie odczujesz w czasie gdy Tissot będzie powodował uśmiech i radochę.
:
Trochę dziwna ta ankieta - taka naciągana trochę , ale... co taam - zagłosować trzeba (Pekin)
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Krzychu - ale dlaczego - poważnie problem mam - oba są IMO świetne
:
Pekin, dłużej poczekasz
Tissota i tak kupisz... niedługo.
Tissota i tak kupisz... niedługo.
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Bierz Tissota... Pekin zbyt stonowany będzie
World Wide Watches
:
Kurna - jak zawsze na was można liczyć - 3:3 Z drugiej strony to wiem, skąd mam ten problem
[ Dodano: 2012-12-28, 21:28 ]
Taaaa, Krzychu - ty oglądasz ostatnio nowe nabytki? Tam siakieś Tagi, Omegi, GSy czy Rolki.
[ Dodano: 2012-12-28, 21:28 ]
Fazi napisał/a: |
(bogactwa) |
Taaaa, Krzychu - ty oglądasz ostatnio nowe nabytki? Tam siakieś Tagi, Omegi, GSy czy Rolki.
:
Lubię takie problemy (bogactwa)
Słoniu napisał/a: |
Krzychu - ale dlaczego - poważnie problem mam - oba są IMO świetne |
Lubię takie problemy (bogactwa)
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Pewnie się mocno narażę ale jak dla mnie ten TISSOT jest jakiś taki nijaki w przeciwieństwie do genialnie wyglądającego pekińczyka.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Jacek, bierz Beijing Beihai
Ładniejszy, mniej popularny.
I do sweterka i do koszuli, bardziej elegancki znaczy jest .
Takich uniwersalnych to już masz, a ten chińczyk to prawdziwy elegant z klasą
Ładniejszy, mniej popularny.
I do sweterka i do koszuli, bardziej elegancki znaczy jest .
Takich uniwersalnych to już masz, a ten chińczyk to prawdziwy elegant z klasą
:
Tissota, Tissota
I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka
:
Pekin, tylko dlatego że nie lubię estetyki lat '70 u tego Tissota. Czyli w zasadzie mój głos się nie liczy, ale to nie ja będę nosił.
pozdrawiam
Narfas
pozdrawiam
Narfas
:
Tissot, bo lubię estetykę lat 70-tych w zegarkach.
Pozdrawiam
Eryk
Pozdrawiam
Eryk
:
Odpowiedz do tematu
Oddałem głos na Tissota. Chyba że częściej ganiasz w garniturze to zamawiaj jak najprędzej Pekina a Tissota kup w międzyczasie skoro i tak dwa zamierzasz