Monster lekko spóźnia
Odpowiedz do tematu

: Monster lekko spóźnia
Kumotrzy proszę o radę. Mam tytułowego monstera i jest problem, spóźnia z pół minuty na dzień, albo i lepiej. Czy może to być wina tego, że noszę go popołudniami po powrocie z pracy w większości siedząc przy kompie i jest przez to nie dość mocno nakręcony aby punktualnie działać czy regulacja jednak by się przydała? Czy może ponosić go non stop kilka dni i dopiero później nad regulacją się zastanawiać gdyby nie pomogło?

:
Ponoś go aktywnie kilka dni.
Zresztą pół minuty na dobę dla 7S36 nie jest poniżej wartości fabrycznych.
Długo go masz?

:
Rok ponad, kiedyś nosiłem częściej i wydawało mi się, że odchyłka była w granicach -15 sekund na dobę, ponoszę to zobaczę, święta idą będzie okazja ku temu :) Co do wartości fabrycznych to ok zgoda, jednak przyzwyczaiłem się do mojej "5", którą reguluję raz w miesiącu a w monsterze to trochę mnie boli :)

:
Ja w big mako tak mialem , jak nosiłem go tylko popołudniu robił jakies 15 sekund a jak codziennie tylko na noc był zdejmowany to 2 sekundy

:
Przemek napisał/a:
Rok ponad, kiedyś nosiłem częściej i wydawało mi się, że odchyłka była w granicach -15 sekund na dobę, ponoszę to zobaczę, święta idą będzie okazja ku temu :) Co do wartości fabrycznych to ok zgoda, jednak przyzwyczaiłem się do mojej "5", którą reguluję raz w miesiącu a w monsterze to trochę mnie boli :)

Przetestuj na Świeta będzie lepiej .

Czas jest moim sprzymierzeńcem.
:
Całe szczęście, że nie robię pomiarów dokładności, bo bym po nocach nie mógł spać :P

:
Jeszcze byś się targnął :D

:
Najlepsze jest, że w pomieszczeniu, gdzie najwięcej spędzamy czasu mam trzy zegary i każdy pokazuje inną godzinę :))
Czasami trafia mnie szlag jasny i próbuję uzgodnić zeznania, tylko w tych piep....nych kuchenkach, mikrofalach, czy też blatach nie ma stop sekundy i za cholerę mi nie wychodzi hmmm
Kiedyś je wszystkie zdemontuję i ustawię tak żebym mógł naraz dosięgnąć do każdego i ustawię jedno wskazanie :złośliwiec:

:
... i po tygodniu doznasz załamania nerwowego, i cię w kaftanie wywiozą :złośliwiec:

:
To może poczekam aż zrobią sprzęty kuchenne z wave control :P

:
wahin napisał/a:
To może poczekam aż zrobią sprzęty kuchenne z wave control :P

Aż takiego zboczenia na punkcie dokładności nie mam, z WC zegarka nie posuadam i nie jest mi do życia potrzebny, ale nie lubię regulować zegarka co 3 dni ;) Dopuszczam rozbieżność czasu moich zegarków z kolekcji względem telefonu i dekodera polsatu na poziomie około minuty, więcej mnie drażni nono

:
Podobnie u mnie z dokładnością zegarków jak wyżej średnio :/

Ale na punkcie przystawiania do ucha zegarków i słuchania pracy mechanizmu to się wkręciłem na dobre :D
Takie moje małe wariatkowo,he,he.

Czas jest moim sprzymierzeńcem.
: Big Mako
Witam.
Aby nie zakładać nowego wątku podepnę się pod ten. Co może być przyczyną tego, że Big Mako po całodziennym użytkowaniu, odłożony na noc rano śpieszy o ok. 2 minut. Zegarek ma ok roku i wcześniej ten problem nie występował.
Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam
SG
:
Przemek napisał/a:
ale nie lubię regulować zegarka co 3 dni ;)

Ja niestety muszę :(

Bo codziennie jest inny :P

:
2 minuty na dobę to już troszkę za dużo i można zacząć się zastanawiać hmmm
Moim zdaniem trzeba po prostu go wyregulować, bo nic innego imo się nie stało skoro działa. Być może to przez to, że zegarek się "dotarł" :)

Ostatnio zmieniony przez pieron 2012-12-21, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum