Louis Erard
Odpowiedz do tematu

: Louis Erard
Trochę się zagotowałem jak dzisiaj przypadkowo ujrzałem ten model. A to w kontekście wczorajszej dyskusji o Parnisie na innym forum :)) To jak mam sobie to poniżej wytłumaczyć?
Nic do firmy Louis Erard nie mam, ale oni tfurczo czerpią i jest OK. Sorry może niepotrzebnie o tym,ale ... wiłem się trochę :mad:

"Elvis Has Left the Building"
:
Fajny :)

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
Martob, - hamilton też podobny jest. ;)

Ale te są koszerne i tylko twórczo się inspirują. A biedny Parnisik nie jest koszerny bo chrono nie ma ;)

[ Dodano: 2012-12-16, 17:49 ]
A wychwalany oryginal siakoś tak wygląda

:popcorn:

:
Słoniu, ok, ale w Hamiltonie nawet tym można znaleźć też odniesienia do ich modeli historycznych, drugie - kolorem niebieskim w tym modelu po oczach nie walą ;)

"Elvis Has Left the Building"
Sylwek
[Usunięty]
:
Słoniu, a na moje oko Erard lepsiejszy od Hamiego i IWC ,bo przynajmniej totolotki nie zżerają indeksów hmmm

:
Ale wskazówki w Szafhałzenie dużo fajniejsze.

:
Ale... przegięcie. Ten Erard to niby kopia IWC bo na złote nakładane cyfry na białej tarczy :shock: ??? Przecież to zupełnie inny zegarek. Zupełnie inny. Niedługo zaczniecie tu prawić, że każdy od każdego zrzyna, bo każdy zegarek ma koronkę i wskazówki :facepalm: . Przecież te zegarki to zupełnie co innego. Nie wspominając że wszystkie fajne. Wy tu dalej nie kumacie, o co tak naprawde chodzi przeciwnikom Parnisa, ale skoro nie chcecie tego skumać, to szkoda sobie ozora strzępić. jednak takie ataki są nie na miejscu, zdecydowanie - doszukujesz się na siłę...

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-12-16, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди! :wkurzony:
:
Fajny ten Luis :) Drogie to to??

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
pmwas, - ale my to bardziej w żartach niż złości. Temat porównania Hamiego do IWC znanazłem na Wusie jako ciekawostkę. To i tu wrzuciłem. ;) Apropos porównania, że Parni to musi być podróba, to wczoraj jeden Pan od Doxy powiedział, że mój Parniak to nieudana kopia "kilku" nurków a nie projekt własny :)

:
powiedziałbym nawet, źe ten Luis jest kopią kilku zegarków jednocześnie

Pozdrawiam

Jarek
:
Słoniu, nie tam - że Hamiltona tu wrzuciłeś, to nawet i fajnie. Ale ten Erard tutaj to pomyłka. Jeśli zart, to dość niesmaczny. I nie ma to nic wspólnego z dyskusją na KMZiZ, gdzie akurat zdecydowanie biorę stronę "betonu partyjnego" z kolega Piotrusiem na czele (teraz to już mnie z CW wywalą ;) ). Parnisa nie lubię zresztą nie tylko za nazwę. Wrzuciłem kiedyc na KMZiZ kilka fajnych fotek Parnisków sygnowanych IWC, z ST-25 ównież sygnowanym nazwą tego producenta. Tylko oczywiście wybuchła kolejna awantura i temat trafił do kosza, wiec i zdjęcia zniknęły, a nie chce mi się ich znów szukać, bo nie lubię wchodzić na strony z podróbami :) - za to co niektórzy nie lubią Parnisa :!:

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-12-16, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
:
pmwas, - takie nawet i u nas fotki były - czy to Maryn z dekielkiem z oficyny, czy Parnisów z napisami IWC. Chociaż, trzeba przyznać, że w Przypadku Parniaka coraz częściej starają się iść w dobrym kierunku i tworzyć własne produkty. Stąd w ogóle u mnie ten Parniak :) Zresztą tutaj zawsze takie działanie było tępione - czego najlepszym przykładem jest to, że TAO które 99% produkcji ma inspirowane różnie jest postrzegane. pifko

:
pmwas napisał/a:
Niedługo zaczniecie tu prawić, że każdy od każdego zrzyna, bo każdy zegarek ma koronkę i wskazówki :facepalm:

"TU" powiadasz :?:

:
Słoniu napisał/a:
wczoraj jeden Pan od Doxy powiedział, że mój Parniak to nieudana kopia "kilku" nurków a nie projekt własny

Widziałem, ta wypowiedź zasługuję na nagrodę Bobla :D No, jakaś tam szansa jest, że to była szydera, ale bardzo zakamuflowana ;)

[ Dodano: 2012-12-16, 18:51 ]
EDIT:
Ocho! :popcorn:

:
bEEf napisał/a:
Słoniu napisał/a:
wczoraj jeden Pan od Doxy powiedział, że mój Parniak to nieudana kopia "kilku" nurków a nie projekt własny

Widziałem, ta wypowiedź zasługuję na nagrodę Bobla :D No, jakaś tam szansa jest, że to była szydera, ale bardzo zakamuflowana ;)

Cóż - tez nie bardzo wiedziałem, jak to zinterpretować :)

[ Dodano: 2012-12-16, 19:52 ]
ALAMO napisał/a:
pmwas napisał/a:
Niedługo zaczniecie tu prawić, że każdy od każdego zrzyna, bo każdy zegarek ma koronkę i wskazówki :facepalm:

"TU" powiadasz :?:

Cóż, skoro już spokojnego, nikomu niewadzącego Erarda się czepiają... a on taki milusi :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum